Paramparça Aşklar Köpekler

enchant demiş ki:
21 Gram'da müthişti bu filmide tokat gibi çarpıyor insana.Inarritu'nun diğer filmlerini merak ediyorum ama bu film şimdiye kadar izlediğim en iyi 5 filmden bir tanesi.

O ikisinden baska uzun filmi yok :) Gelecek yil basrollerde Brad Pitt ve Cate Blanchett`in oldugu Babel adinda olan filmi cikicak. Film bu sefer de 3 tane degisik hikayenin kesismelerini anlaticak denildi önden ama film icinde nasil olur bilemiyorum...
 
mükemmel ve değişik bir filmdi..
olayların basının sonunun belli olmaması,ayrı hikayeler oluşu,bağlanması,tarantinodan cok esinlenilmiş...
ama en güzelide filmın adıyla alakalı olarak,filmi olusturan 3 hikayeninde icinde köpekler olması ve bu köpeklerin cok önemli olması cok akıllıca...
ihanet,yıkılma,tutku,takıntı,sevgi kısaca herşey mevcut
 
ben bu filmi izleyeli uzun zaman oldu ama gerçekten çok etkileyici bir film olduğunu söylemeliyim...
bu arada yeni bişey öğrendim.filmin orijinal adında bir kelime oyunu varmış."amores perros" hem "aşklar köpekler" anlamına hem de "aşk kancık(dişi) köpektir" anlamına geliyormuş...
yani filmdeki etkileyicilik isminde bile mevcut!
 
thyrenia demiş ki:
ben bu filmi izleyeli uzun zaman oldu ama gerçekten çok etkileyici bir film olduğunu söylemeliyim...
bu arada yeni bişey öğrendim.filmin orijinal adında bir kelime oyunu varmış."amores perros" hem "aşklar köpekler" anlamına hem de "aşk kancık(dişi) köpektir" anlamına geliyormuş...
yani filmdeki etkileyicilik isminde bile mevcut!

off süpermiş ya saolasın bizlerle paylaştığın için ilk kez duydum çoook daha beğendim filmi şimdi :eek: 21 gram ın da çok güzel olmuştu ismi..
 
21 gramdan daha etkileyici oldugu doğru çünkü yönetmenin bu baglamda ilk gözümüze çarpanıydı...e ilkler özeldir malum..amores perros bildiğimiz aşk orospudur deyişidir..nitekim ingilizce versiyonuda love is a bitch şeklindedirki...o bağıntı yani aşk kancık bir dişi köpektir bagıntısı bizim meşhuuur türk zekasının eseridir diye düşünüyorum..o kadarda rezil bi çeviri diil yani ;=)
 
21gramla benzer tarafları yok diil ama bu filmde farklı bi anlayış var sanırım daha amatörce yaklaşmış olmalı bu güzelliğe ulaştığına ve daha çok beğenildiğine göre.
 
Son hikayede çok sıkılmıştım ama sevmiştim yinede filmi.. Özellikle üç hikayeninde kesiştiği görüntüleri yakalamaya çalışmak çok eğlenceliydi :)
 
birbirinden bağımsız gibi görünen üç hayatı enteresan ama mantıklı bi noktada buluşturan yönetmen,'ben bu olayı sevdim abi' diyerekten aynı kurguyu 21 gramda da denemiş ama amores perros kadar başarılı olamamıştır...adı gibi aşkların ve köpeklerin alabildiine paramparça olduğu film bilmem kaç tane ödül almış ve hala izlemeyen arkadaşlarımın suratına tokat gibi çarpmıştır bu ödülleri,izlemeyenlere bir kez daha duyurulur!
alejandro gonzalez abimin ellerinden öperim,ama keşke aynı başarıyı 21 gramdada elde edebilseydi,bilmeyenlere duyrulur 11 eylül belgeselinin meksika kısmıda bu abimizin ellerinden öpmüştür,saolsun varolsun!
 
afişi gördüğümde çok itici gelmişti,ama filmi izleyince cidden büyülendim.istisnasız son yılların en iyi ve çok şükür fazla ayağa düşmemiş filmi.carlos sauro nun olmayıpta beğendiğim bir isp filmi.kaçmaz!!!
 
Gerçekten etkileyici bir film.Nedense çevremdekiler negatif eleştiri yapmışlardı film için.İzledikten sonra anladım ki insanlar izledikleri film alışılmış kalıpların dışında duruyorsa taşlıyorlar.O taşlamalara kulak asmadığım için mutluyum.Sıkı bir filmdi. :D
 
Bence o saçma eleştirileri hak etmiyecek kadar iyi bir filmdi. Ama Alejandro Gonzalez'in 21 gramda kendini taklit etmesi ona olan saygımı biraz azaltsada yinede iyi bir yönetmen.
 
gokcen demiş ki:
11 eylül belgeselinin meksika kısmıda bu abimizin ellerinden öpmüştür,saolsun varolsun!

Binalardan düşen belli belirsiz insan görüntüleri yürek parçalayıcıydı.Bu yönetmen de çok eleştiriliyor.21 Gram'da aynı kurguyu denemiş olsa bile bence başarılı bir filmdi.Özellikle de konu ile.
 
bence o kadar ii film deildi.. bi de filmin süresi gereksiz uzatılmış.o konu daha kısa bi süreye sıgdırılabilirdi gereksiz ayrıntılar var..
 
rapunzelinorphanedland demiş ki:
afişi gördüğümde çok itici gelmişti,ama filmi izleyince cidden büyülendim.istisnasız son yılların en iyi ve çok şükür fazla ayağa düşmemiş filmi.carlos sauro nun olmayıpta beğendiğim bir isp filmi.kaçmaz!!!

:arrow:

keşke ele ayağa düşsede herkes izlese!adam izlensin diye yaptı filmi!
 
köpeklere başka bir gözle bakmama neden olan film. çıkışında bi sokak köpeği gördüm ve geriliverdim o anda. üç hikayede de köpekler kullanılmış şiddeti, aşkı, dostluğu vb anlatırken. filmin adını ilk duyduğumda "köpekler" kısmısının sadece edebik bir şekil olduğunu sanmıştım, meğer film harbiden köpek doluymuş. bu da köpek kelimesini altıncı kullanışım oldu, söz bi daha kullanmıycam. american history xden beri sahneleri bu denli tokat, hatta uçan tekme etkisi yapan bi film görmemiş idim.
 
uzun bi zaman bi arkasimin tavsiyesiyle izlemedigim film çünkü köpekleri gercekten cok severim ama dayanamayip izledim sonunda içimi acitan sahneler vardi ama cok begendim
muhtesemdi hatta, hikayelerin birbiri içinde anlatilmasi ve bulusmasi ve tabi ki köpekler
Paramparca asklarin içinde paramparca köpekler....
 
film gerçekten gerek senaryosuyla gerekse yönetmenliğiyle son derce etkileyiciydi.
Alejandro González Iñárritu'yu filmi ilk izlediğimde tarz olarak Tarantino'ya benzetmiştim ancak 21 gramı da izledikten sonra yönetmenin tarzı iyice oturdu ve bu benzerlikten ustaca sıyrıldı bence...
 
Geri
Üst