Mor ve Ötesi

Hikayeleri 1991'de Alman Lisesi'nde kurulan 'Decision' grubuyla başladı. Kerem Kabadayı, Harun Tekin, Derin Esmer ve Alper Tekin'le 1995'te Mor ve Ötesi adıya devam eden bu öykü, bir olgunlaşmayı gözler önüne seriyor.. Müzikalitelerinin giderek arttığına tanık oluyoruz.. (Ben yine de Yalnız Şarkı'yı sevmeye devam ediyorum.)
Hedefleri kendi bestelerinden oluşan bir albümdü ve bu hedefe 1996 yılında 'Şehir' albümüyle ulaşıldı.. Modern rock soundlarının kullanıldığı albümde, genel olarak şehir hayatının getirdiği sorunlardan bahsediliyordu.
1997'de Alper Tekin yerine Burak Güven öyküyü yazmaya devam etti..1999'da Bırak Zaman Aksın adlı ikinci albümleriyle dikkat çektiler.. Derin Esmer de bu albümden sonra gruptan ayrıldı. ( Bu yıl içinde bir albümünün çıkacağı müjdesini aldık, sevindik, ama gerceğe dönüşür mü, doğruluk payı var mıdır bilmiyorum.) Bundan sonra Kerem Özyegen'le devam etti hikaye..
2000 yılında yayınlanan Bülent Ortaçgil'e saygı albümünde Sen Varsın'la renk katan grubun 3. albümlü Gül Kendine 2001 Aralık'ta raflarda yerini aldı. İlk iki albümden oldukça farklı olan bu albümde Kanat Güner için yazılmış Canlı Yayın ve Daha Mutlu Olamam adlı parça büyük ilgi topladı.
2003 Mayıs ayında "Yaz" isimli bir single yayınladı. Şehrazat bestesi 'Yaz Yaz Yaz'ı ve Bulutsuzluk Özlemi'nin Güneye Giderken'ini farklı yorumlarıyla dinleyiciyle buluşturdular. Single'da kendi parçaları Bazen'de bulunuyordu.
Murathan Mungan'ın sözlerinden oluşan Söz Vermiş Şarkılar adlı albüme Telli Turna'yı yorumlayarak katıldılar.. Ayrıca Mustafa Hakkındaki Herşey filminin müziklerini yaptılar..
Prodüktörlüğünü Tarkan Gözübüyük'ün yaptığı hala gündemden düşmeyen son albümleri Dünya Yalan Söylüyor 2004'te piyasa olan Dünya Yalan Söylüyor 2004'ün en iyi albümleri arasında gösterildi. Resmi web siteleri olan www.morveotesi.com'da albüm için yazanlar:
Son yılların en kışkırtıcı rock albümü. Yeni Dünya'ya yeni bir cevap. Usturuplu kaos. Dışarıya bakınca görülen. İsyan. Karşılığını arayan bir çığlık. Umut ve heyecan. Başka bir dünya arayışı. Sükunet veren bir renk cümbüşü. mor ve ötesi'nin dördüncü stüdyo albümü "Dünya Yalan Söylüyor", Pasaj etiketiyle piyasaya çıktı. Dokuz yeni beste ve bir Fikret Kızılok yorumundan oluşan albümün prodüktörü, müzikseverlerin Pentagram grubundan tanıdığı Tarkan Gözübüyük. Rock'ın muhalif geleneği ile güncel ve yakalayıcı melodileri birleştiren albüm, parıltılı soundu, özenle yazılmış şarkı sözleri ve dünyadaki benzerlerinin altında kalmayan müzikal ifadeleriyle öne çıkıyor.

MOR VE ÖTESİ
Harun TEKİN - vokal, gitar
Kerem KABADAYI - davul
Burak GÜVEN - bas
Kerem ÖZYEÐEN - gitar

www.morveotesi.com
iletiş[email protected]


DİSKOGRAFİ:

ALBÜMLER
1. Şehir (Ada Müzik, 1996)
2. Bırak Zaman Aksın (Ada Müzik, 1999)
3. Gül Kendine (Ada Müzik, 2001)
4. Dünya Yalan Söylüyor (Pasaj Müzik, 2004)

DİÐER ÇALIŞMALAR
1. Sesimizi Yükseltiyoruz - Yalnız Şarkı
(Ada Müzik, 1996)
2. Şarkılar Bir Oyundur - Sen Varsın
(Ada Müzik, 2000)
3. Savaşa Hiç Gerek Yok
(Ada Müzik, 2003)
4. Yaz
(İlk-m Müzik, 2003)
5. “Mustafa Hakkında Herşey” Film Müzikleri
(yayınlanmadı)
Hikaye tabi ki burada bitmedi..

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu grup hakkında? Tavırlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? En çok hangi albümünü seviyorsunuz? Neden?
Diğer mor ve ötesi başlıklarının ötesinde olması dileğiyle!
 
gerçekten müzisyen olan bi grup nasıl anlaşılabilir?? mor ve ötesinin dünden bugüne olan bütün albümleri sırasıyla dinlenirse, müzikten hiç anlamayan birisi bile en azından vokaldaki değişen yükselişi, şarkılardaki gitgide artan genel coşkuyu hissedebilir... bu müzikaliteye hayran kalamamak elde değil...
[color=red]23, yalnız şarkı, son giden, gece, bazen(herşeyi bıraktıp artık çok mutluyum)...[/color]
bir derdim var dan asla sıkılmayacağız heralde... her zman her dönemde güncelliğini kesinlikle yitirmeyecek klasikleşebilecek hatta şimdiden klasikleşmiş bir parça...
 
kısaca her zaman sıkılmadan dinleyebildiğim her şarkısının ayrı bir zevk verdiği(sevda çiçeği pekte öyle değil belkide kendi şarkıları olmamasından dolayıdır)gruptur. benim için ve türkiyede hakikaten mor ve ötesinin üstüne tanımam.hayran kitlesini oluşturrp onları mutlu edebildiysek ne mutlu bize... :p
 
son albümleri tüm albümleri kadar satmış ilginç bi grup :) daha 17 yaşındayken müziğe başladıkları için ilgimi çektiler(her ne kadar o zaman 6 yaşında olsamda) daha sonra gittikçe daha çok sevmeye başladım
 
müziklerini ve tavırlarını herzaman destekledim ve desteklicem çünkü bunu gerçekten hakediyorlar...
umarım bir gün tavırlarıylada benimsenmiş dünyaca bilinen bir grup olurlar...

iyiki varsınız...
 
sanıyorum bi programda ingilizce albüm ya da ingilizce şarkılar yapacaklarına dair bişeyler söylemişler.. bu doğru mudur acaba???
nef-i seninle aynı temenniler içindeyim.
 
Piyasa oldukları şeklindeki eleştirileri kesinlikle hak etmediğini düşündüğüm grup gibi çalmanın hakkını veren yegane gruplardan.
 
Wahrheit demiş ki:
sanıyorum bi programda ingilizce albüm ya da ingilizce şarkılar yapacaklarına dair bişeyler söylemişler.. bu doğru mudur acaba???
nef-i seninle aynı temenniler içindeyim.
doğrudur arkadasım peter murphy ıle calısıyorlar hatta ankara saklıkent konserlerınde turkce sarkılardan bazılarının ıngızlızce versıyonlarınıda soyledıler basarılı sayılırdı zaman gosterıcek



bu forumun eskıler gıbı olmaması temennısıyle....
 
Hayatıma yön vermemi sağlayan dört insanın ahenki...Herşeye rağmen onlardan vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceğim...
Bu arada evet yabancı albüm olayını ben de duydum..Şubatta da stüdyoya girecekler ve 2005 sonunda albüm çıkacak diye biliyorum..Ama emin değilim..... :roll:
 
arkadaşlar mor ve ötesi all-star basketbol maçından önce mini bir konser verdi.ben ilk 2 şarkıyı(serseri, cambaz) yakalabildim.başka şarkı söylediler mi?çok merak ettim.bir bilen varsa beni lütfen bilgilendirsin.
 
zaten şehir albümünü önce demo olarak hazırlamışlar fakat daha sonra direk olarak albüm olarak yayınlanmasına karar verilmiş...bu kayıt mor ve ötesi elemanlarının içine sinmeyince iki parça daha eklenmiş ve albüm piyasaya sürülmüş..
 
crazy_girl-mvo demiş ki:
arkadaşlar mor ve ötesi all-star basketbol maçından önce mini bir konser verdi.ben ilk 2 şarkıyı(serseri, cambaz) yakalabildim.başka şarkı söylediler mi?çok merak ettim.bir bilen varsa beni lütfen bilgilendirsin.

söylemediler merak etme fazla birşey kaçırmadın...!

(tracey_charlotte;
maç star daydı 14.40 gibi başladı).
 
TRaCeY_CHaRLoTTe demiş ki:
iyi bari iki şarkı kaçırmışız...basketbol maçına çıkmaları da şaşırttı beni açıkcası =)

o maç depremzedeler yararına yapılan bir maçtı.
ordan sağlanan gelir güney asya'ya gönderilecekti.
bu açıdan mor ve ötesi'ne çok uzak olmasa gerek...!
 
mordiken bilgilendirmen için çok sağol.arkadaşlar mor ve ötesi powerturk için bi akustik konser vermişti o ne zaman yayınlanacak acaba?bi bilen varsa beni yine bilgilendirirse çok sevinirim :D
 
müzisyen oldukları için ... bu keelimenin hakkını veriyorlar... hem yaşam tarzları hem de mesleki yaşantılarında bir örnek oluşturabilecek nitelikte hepsi... nitekim tanıdığım bi çok arkadaşım var mvö elemanlarını veya bi tanesini örnek alan..!!!
 
geçen gün i-mesh den MUSE dan 'plug in baby' adlı şarkıyı indirdim... gerçekten güzel bi parça... 2. dinleyişimde parçanın bi bölümünde ağızıma şu sözler takıldı 'gel sen de kopar bi parça, tozum bile kalmasın...'aradaki benzerlik beni şaşırtmış olacak hemen 'son deneme' yi dinledim ardından... iki parçanın özellikle nakaratları birbirine benziyor... bi ara dinleyin...(yalnız güzel parça ha muse unki!!!) ama tabii ki parçaların bütününde çok çok benzerlik yok sadece biraz kulağı olan anlar...
 
Geri
Üst