Washburn Gitarlar ve Yanürünleri?

Washburn bence süper gitardır. Özellikle Wi66 Pro modelini incelemekteyim şu sıralar. Gerçekten fiyat olarak washburn gitarlar insanı kalitesiyle şaşırtıyor. Özellikle klavyesi çoğu pahalı gitarı utandıracak derecede. Tremolo ile ilgili şikayetler ise yerinde derim. Çünkü o konuda gerçekten biraz zayıf. Ama genel olarak bence Washburn`ler kendine has, çok güzel gitarlar, Özellikle idol serisi..
 
beyler ben klasik gitar çalıyorum ama yakında elektroya başlamayı düşünüyorum bana 250-350 ytl arası kaliteli gitar setleri önerirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler...(foruma yazsanızda olur ama :arrow: [email protected] a gönderirseniz sevinirim) :metalhead
 
Ben de idol serisi wi 65 pro kullanicisiyim. Bu gitardan inanilmaz derecede memnunum. Gun gectikce daha fazla seviyorum. Yakin zamanda bir gibson alacagim fakat yine de bu gitari satmayacagim oyle deyim yani... (umarim satmam :) ) Eger alacak olursaniz bu seriyi mutlaka deneyin Zuhal'de vardi sanirim ve fiyatlar Amerika fiyatlari ile ayni. (bu modellerde)
 
bende washburn x10 almayı düşünüyorum yeni başlıyıcam x10 u olan arkadaşlar gitarın artıları ve eksileri hakkında bilgiler verebilirmi birde en hesaplı nerden alabilirim washburn x10+pena+askılık+kılıf+jack, amfiyi almıcam şimdilik büyük bi ihtimal bilgisayara takıp çalıcam bilgileriniz için teşekkürler bide yanına amfi alırsam nasıl bir amfi almalıyım?
 
Şu Paul Stanley Signature yandan yemiş Les Paul modelleri çok hoşuma gitmeye başladı (zaten wi66 severim)



zoom_ps7000h.jpg
 
selamlar
Uzun uzun anlatayım..Öncelikle dokunmadan, sesini uymadan ve hissetmeden gitar almamak lazım, eğer tecrübemiz yoksa bilen birilerini bulmak veya yardım almak lazım..
Washburn lere gelirsek bi arkadaş uzak durmak lazım demiş ama yersiz olmuş.. her markanın ticari beklentilerini karşılamak için birçok modeli ve kalite kalite ürünü vardır.
yani iyi ürünler de vardır gerçekten kötü de..
Belki washburnün bir imaj eksikliği söz konusu olabilir.
Bir tecrübemi paylaşayım bu arada..washburnün farklı yıllarda üretilmiş fakat aynı model noya sahip iki gitarı arasındaki benzerlik sadece görünüş ve manyetik numaralarıydı...gitarın malzemesi(ağırlığıda dahil) klavyesi inanın herşeyi farklı idi...
Sonuç denemek lazım:)
 
yanlış yere açmışım doğru yeri bulduğuma göre sorumu sorabilirim :)

WI-66PROFTS
Son günlerde yakın takibe aldığım bir gitar bu, birkaç yerde araştırma yaptım ama pek de tatmin edici yorumlara ulamaşadım. Bileniniz/kullananınız varsa ve düşüncelerini paylaşabilirse çok mesut olurum

Resmi de bu:
 
Özellik olarak dolu dolu bir gitar, hatırladığım kadarıyla Duncan manyetikleri olan kaliteli bir gitar ve serisi Washburn Firmasının tutulan serilerinden. Uzun süre çalma imkanım olmadı fakat Zuhal Müzik'te olması lazım deneme imkanınız varsa. Sahip olanlar daha iyi aydınlatacaktır diye umuyorum.
 
@DontDamnMe

Ben o gitarın 2006 serisini kullanıyorum. Black Gloss olan modelden. Üzerindeki manyetikleri EMG setle değiştirdim bu sayede caldıgım tarza daha uygun bi gitar oldu. Şuan ki haliyle belki değil ama önceki sekliyle özellikle VCC nin yardımıyla her yöne giden bi gitardı. Sapın beklediğinden ince olduguna emin olabilirsin. Klavyesi ve çalımıda cok rahat. Açıkcası ben tavsiye ederim. Deneyipte beğenmedim diyeni görmedim. Hatta geçen gün bakıma verdim geri alırken '' gitar hakkatten çok güzelmiş '' diye bi yorum aldım. Varsa Zuhal müzikte git dene bencede. Parasının hakkını dolu dolu veren bir gitar ama.
 
bundan 10 sene bir washburn wr-154bk gitarım vardı. daha sonra 3 sene önce ibanez rg1570 aldım. uzunca bir süre wasatın altında olan bir washburn çaldım. floydrose dan tut manyetiklere kadar çok kötüydü gitar ama o klavye yokmu. yani o gitardan öyle bir klavye hiç beklemiyordum. ibanezin prestige model bir gitarının klavyesine bukadar yakın performansta olmasını beklemiyordum. washburnden inanılmaz kalite bekleme ama wasat bir gitar almayıda düşünüyorsan çok doğru bir tercih olur.
not: o gitar şu anda 15 yaşından daha büyük tahminimce ve hala taş gibi. bir arkadaşıma satmıştım hala kullanıyor.
 
matushella demiş ki:
washburnden inanılmaz kalite bekleme ama wasat bir gitar almayıda düşünüyorsan çok doğru bir tercih olur.

Washburn WR154 ile bahsi geçen gitarlar çok çok farklılar. Tek ortak noktaları da kafalarında Washburn yazması, yoksa teknik özellikler olsun, yapım yeri ve fiyat aralığı olsun çok farklılar. WI-66PROFTS için vasat bir gitar demek yanlış olur, insanları yanlış bilgilendirmeyelim. Bu arada dili daha özenli kullanırsanız seviniriz.
 
wr154 e vasat dememiştim baya kötü bir gitar. ama beklenilenden daha kaliteli bulduğumu belirtmek istemiştim. amerikan bir washburn de çaldım. bütün bunları düşünerek bu cevabı yazdım. (wasat) yazdığım için pardon el alışkanlığı.
 
HulkEkmek demiş ki:
@DontDamnMe

Ben o gitarın 2006 serisini kullanıyorum. Black Gloss olan modelden. Üzerindeki manyetikleri EMG setle değiştirdim bu sayede caldıgım tarza daha uygun bi gitar oldu. Şuan ki haliyle belki değil ama önceki sekliyle özellikle VCC nin yardımıyla her yöne giden bi gitardı. Sapın beklediğinden ince olduguna emin olabilirsin. Klavyesi ve çalımıda cok rahat. Açıkcası ben tavsiye ederim. Deneyipte beğenmedim diyeni görmedim. Hatta geçen gün bakıma verdim geri alırken '' gitar hakkatten çok güzelmiş '' diye bi yorum aldım. Varsa Zuhal müzikte git dene bencede. Parasının hakkını dolu dolu veren bir gitar ama.
Çok teşekkürler.
 
Washburn kullanmış biri olarak bence Türkiyenin farkında olmadığı bir markadır. Korede üretilen gitarlar açısından, benim için ilk önce LTD, sonra Washburn, arkasından da diğerleri ibanez, falan filan gelir. Washburn çok çok temiz ve mükemmele yakın işciliği veya fabrikasyonu var. Üzerindeki cila, boyama, hardwarelerin sağlamlığı çok iyidir. Gerçek manyetikler kullanıyor. Ne yazık ki sadece Zuhal getiriyor ve biraz pahalı geliyor insanlara. İbanezin japonunuda kullandım. Washburn onlardan gayet iyi. Washburn İdol serisi Wİ66 süper bir les paul. Klavye rahat ve telleri çaldığınızı hissediyorsunuz. Humbuckerleri single yapabiliyor. Gitarda yok yok kısacası. Maun gövde ve sapla inanılmaz bir soundu var. Gitar alıcak ve aldıktan sonra satmak istemediğim bir gitarım olsun diyorsanız, muhakkak deneyin. Zaten gitarı denemeye başladığınızda farkı hissedersiniz. İbanezin, Cortun, bir çok gitar markasını geride bırakır. Gibson, PRS ve Fender hariç onların yerleri apayrı. Umarım herkes aradığı soundu bulur. Gitar dünyasında bu kadar çok marka olması onların ürettiği Gitar, pedal ve anfilerin içinde kaybolmuş biz gitaristlere Allah yardımcı olsun :)
 
ne yazıkki ülkemiz pek bilmez dogru diyorsun . kore ya da amerikanları cok güzel olan markadır kaliteli bir manyetik ile tadından yenmez bakınız : mg serisi chicago serisi bana göre bir çok ibanezden ( o fiyata alınanlardan) daha iyidir. ama nedense ülkemizde pek bulunmaz amerikanları ...

bulursanız bir chicago amerikan (yıllar önce tayf muzikte bir tane vardı) kesinlikle deneyin.
 
VCC sistemi dunyanin en seksi coil tap sistemi..
6 haneli blending pot ile yapiyorlar adamlar, biraz akil karistirici ve hic bir yerde semasi yok, ondan dolayi gitarlarima lehimleme firsatim olmadi.

Kanimca standart bir ton potu yerine cok daha sesi etkileyen bir sistem, cevirdikce single olup tekrar 10'a getirildiginde 100% humbucker gibi dusunun, ustelik Tone potansin olmamasida gitardan genel olarak biraz daha acik bir ses elde etmenizi sagliyor.


Washburn'lerin ulkemizde "dandik/baslangic" gitarlar olarak algilanmasinin nedeni hep getirilen modellerin dusuk seviye olmasindan dolayi. Mesela; Turkiye'de 80'lerden kalma olan Crackle George Washburn 36 fretlik gitar ve 90'lardan kalma MB-2 USA bass disinda ust seviye Washburn ile karsilasmadim. 2004'te U.S. Music Corp.'un maddi olarak toparlanip fabrikasini yenilemesi sonucu kore uretimi gitarlarda etkisini gorebiliyoruz, mesela Wi65, Wi66 gibi idollar yeni gelin gibi gitarlar..

Eski Kore uretimi gitarlarinda iscilik cok dikkate alinmamisti. Guzelim gitarlarin vida yuvalari bile yamuktu, cildirmistim. Tremolo yaylarini tutan bu pence gibi parcanin ayar vidalari obur taraftan cikmis, sap tarafindaki humbuckeri cikarinca gordugumde kiti almistim.

Maya gibi modellerin ozellikleri bir acaip olsada, acikcasi 2004+ gitarlar cok cirkin tasarlanmis. Tekrar A serisine donseler en azindan, onlar cok tatliydi.. :D Bu arada bazi re-issue modellerdeki pointy kafalari kullanmalari cok hosuma gitti, eski Rouge Stardaki kafalar gibi..
 
dd10 ve dd60 hakkında bilgisi olan varmı. bu model yeni galiba tek bir yorum bile bulamadım dan donegan tasarımı bu gitarları kullanan varsa yardım istiyorum şekli çok güzel sabit köprü tam aradığım gitar.
 
Selam arkadaşlar;
Bir arkadaşım oscar schmidt by wasburn gitar satıyor.Gitara yeni başlayacağım metal olmasada hard rock severim led zeppelin , Black sabbath gibi sizce benim başlangıcım için nasıl bir gitardır yardım lütfen...
 
Geri
Üst