Trip-hop Için Elektronik Alt Yapı Malzemeleri ?

Merhaba arkadaşlar , psychostep trip-hop tarzı düşünüyoruz ve bu konuda oldukça istekliyiz fakat tüm elektronik alt yapı için aradığımız kişiyi bulamadık o yüzden ben bu konuya el atmak istedim fakat hiç bir bilgim yok belki sizin bilginiz vardır , yardımcı olursanız sevinirim ;

1)Hangi tür aletler kesinlikle gerekli ve marka-model olarak yardımcı olursanız çok daha iyi olur
2)Sizce laptop ve midi klavye synth ve sıra dışı effectler için yeterli olur mu ?
3)Hangi tür pc programları kullanmalıyım
4)Mümkünse daha çok analog düşünüyoruz bu elektronik alt yapıyı

Paylaşımlarınızı bekliyorum teşekkürler...
 
Bütçe belirtilse güzel olurdu.

Analog sentezleyiciler daha pahalı, o yüzden full analog bir kurulum bayağı masraflı olur (analog davul makinası, analog sentezleyici, analog efektler vb. Bence laptop ve midi klavye/ controller ile daha az bütçeyi sarsan bir kurulum yapabilirsin. Üstüne ister laptoptan ister harici efekt ünitesi alarak iş görebilirsin bence.

Synth padleri synthesizer temelli bir yazılımdan mı yapmak istersin, sample bazlı mı olmasına göre

Synthmaster, Zebra, Omnisphere, Camel Audio Alchemy gibi programlara bakabilirsin. Synthmaster SFZ ve sample da destekliyordu son sürümde. Yeteri özveriyi gösterirsen tek bile kullanabilirsin bence. Fiyatı da uygun.

Ritmler de programlanacaksa drum machine olarak Boss'un Korg'un çeşitli ürünleri mevcut. NI Maschine de kontrolcü olarak kendi ses bankasıyla geliyor misal. Yapacağın iş akışına göre seçebilirsin.

Efekt olarak yazılım mı donanım mı kişisel tercihlere kalıyor. Ama iyi bir reverb kesin gerekecek gibi.

Sequencer olarak hangisini iyi kullanıyorsan o. Ableton da kullanan var, Cubase de, Reaper da, Reason da...

Hangi iş akışına gireceksen gir, üstüne düşüp sesleri, altyapıyı programlaman gerekecek detayıyla, o yüzden herşeyin hazır gelmesi ihtimalini düşünme hiç. Ama sonuçları güzel olacaktır çaban doğrultusunda.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok teşekkürler minocan ama dediklerini çok ciddi anlamda pek anlıyamıyorum tamam müzikle içiçeyim ama hep enstrumanlar konusunda oldu bu tarz ekipmanlar konusunda değil ne program kullanmayı biliyorum ne de o bahsettiğin aletleri kullanmayı bu konu da nerden nasıl destek alabilirim kursu cartı curtu var mı veya sen bana yardımcı olabilirmisin ?
 
Synthesizer'lar genelde klavye ile çalınıyor. Giriş için biraz piyano / klavye çalışabilirsin.

Misal bahsettiğim programların seslerine netten bakabilirsin, çoğu kişinin bu programlarla yaptığı eserler mevcut. Oradan kafandaki seslere yakın programlara bakıp karar verebilirsin.

Synthesizer programlamak için "Synthesizer Teknolojileri ve Programlama" kitabı var. Yazarları Ufuk Önen ve Teoman Pasinlioğlu. Programlama için önereceğim bir kitap. Genel bilgileri edinebilirsin.

Genel müzik teknolojileri için yine Ufuk Önen'in "Ses Kayıtları ve Müzik Teknolojileri" kitabı var. Onu da tavsiye ederim.

Program için hangi programı kullanacaksan onun için kitaplar illa ki vardır. Bunlardan yola çıkarak öğrenebilirsin misal. Ayrıca kimi sitelerde video tabanlı eğitimler de mevcut.

Bir de tarzdaki sesleri tanıyıp ondan sonra kendi parçalarına özgü tonlar yazmaya başlayacaksın (ya da mevcutsa uygun yazılmışları kullanacaksın)

Kurs istiyorsan cihazlar üstünde pratik olması için onların üstünde çalışmak lazım. Ses yazmak sonuçta yazılımın ya da donanımın sunduğu olanaklara bakıyor. misal ben bir cihazda kullandığım programı eğer diğer alet esneklik olarak karşılamıyorsa onun üstünden gösteremem. O yüzden kişinin kendi cihazı üstünden göstermek en uygunu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Tekrardan teşekkürler Minocan...Dediğin kitaplara bakıcam , netten sürekli inceliyorum zaten ama hiç bir altyapım olmadığı için zorlanıyorum tabi ki , kendi tonlarını bulmaktan ziyade ilk başta bu ekipmanlara hakim olmam gerekiyor çünkü kafamda tasarladığım şeyleri zorlanmadan veya çok çok vakit kaybetmeden ortaya sunmam gerekiyor onun için en temelden başlamalıyım tekrardan teşekkürler...
 
Geri
Üst