Atatürk'e dair yazılmış olan eserler hakkında...

Arkadaşlar Atatürk ile ilgili; Atatürk'ü en ince aytrıntısına kadar tanıtan kitap yada kitaplar biliyor musunuz? Hangi kitapla başlamalı, hangi kitapla devam etmeli? Tavsiyede bulunan olursa çok sevinirim...
 
14 ciltlik atatürk ün bütün eserleri var
başta ilk okuman gereken kitap nutuk onu ancak kendi anlatımında anlayabilirsin
Canyücelin atamızın son 300 gününü saati saatine yazdığı kitabı
gine can yücel in derlediği atatürk ün özel mektupları
Milli kütüphanede ve tbmm kütüphanesinde bulunan atatürk ün askeri mektupları
bunları bitir gel yenilerini yazıyım okeymi bunlar atatürk ü kendisinden anlamanı sağlar hiçkimse onu kendisi kadar iyi aÇIKLAYAMAZ


Herzaman denildiği gibi türk devletini atütükçü gençlik yükseltebilir ancak
 
Ya yazarının adını hatırlayamadım ama "Mustafa Kemal ile 1000 Gün" adlı bir kitap var. Mustafa Kemal ile eşi Latife Hanım'ın tam 1000 gün süren evliliklerinden bahsediyor genel olarak ama Mustafa Kemal'in İzmir'deki günleri, İzmir yangını, yaveri Ali ile arasındaki diyaloglar vs. birçok konuya da yayılmış.
Latife Hanım ile yapılan röportajdan da kesitler konmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

Hepimizin bildiği asker, siyasetçi, başöğretmen Atatürk'ten çıkıp "bir eş olarak Mustafa Kemal" anlatılıyor. Bir de bu yönünü okumak isteyenlere öneririm. ;)
 
ben okumadım ama okuyanların cidden cok memnun oldugunu duydum. gazi ile fikriye baya güzelmiş. ben sen latife degil latifsin i okudum ama okudugumu bulamadım acıkcası ama gazi ile fikriyeyi oku. yazarı yanlış hatırlamıyosam hıfzı topuz...
 
arkadaşlar sizce atatürk'ü ne kadar tanıyoruz acaba??.biçok kişi atatürk ü tanımıyor,yaptığı inkılapları bilmiyor...ve onun çizdiği yolun bırakın peşinden gitmeyi,yanından bile geçemiyolar...onun uğrunda savaştığı tam bağımsızlık tan tavizler vermeyi göleri kapalı kabul ediyolar.sonrada çıkıp biz atatürkçüyüz diye geçiniyolar..böyle adamlar türkiye ye zarar vermekte vebizde onlara karşı tedbirlerimizi almalıyız..bunun için atatürk'ün nutuğunu mutlaka okumalıyız..ayrıca onu tanımak içinde tek adam,sarı zeybek mutlaka okunmalı..
 
kesinlikle sarı zeybek... bi de yukarda da bir arkadaşım bahsetmiş ama ben daha ayrıntılı yazayım:hıfzı topuz un yazdığı gazi ve fikriye kitabı çok güzeldir... kitapta fikriye nin ata'ya karşı duyduğu büyük sevgi sürükleyici bir biçimde anlatılmıştır.. kitapta atatürk'ün aslında fikriyeyle bir evlilik yaptığı gibi birçok varsayım var...
diğer önerim de sinan meydan ın kaleme aldığı bir ömrün öteki hikayesi adlı kitap... kitapta atatürk modernizm,din ve allah konularına yer verilmiş...
 
bide söylemeyi unuttum,ali fuat cebesoy un kaleme aldığı " sınıf arkadaşım atatürk te okunmalı..atatürk ün düşüncelerini,nasıl idealist birisi olduğunu harp okulu yıllarından itibaren çok güzel anlatmakta..
 
Bence "Sarı Zeybek" ve "Gazi ve Fikriye" kitapları Atatürk'ü anlamak için çok yetersiz.Gerçi sanmıyorum ki o kitapların böyle bir amaçları olsun.Bu kitaplar sadece belli anektodlar sunuyor Atatürk hakkında.Biraz magazinsel.
 
www.ataturk.net adresinde objektif olarak Atatürk'ü ve hayatını zamana, konuya vb. unsurlara ayrılmış şekilde bulabilirsin. Çok geniş bilgiler mevcut sitede. Umarım reklam yapıyormuşum gibi algılanmaz, affınıza sığınıyorum.

Saygılar.
 
Bir tane kitap vardı elimde, onu yazmayı unutmuşum. Emekli Tümgeneral Turhan Olcaytu'nun yazmış olduğu kitapları okuyabilirsin, gayet tarafsız bir yaklaşım vardır. Tamamen bilgi vermeyi amaçlayan bir kitap. Hatta kitabın referanslarını da yazayım buraya;
1. Bu kitabın 2. baskısı Genelkurmay Başkanlığı'nın 31 Ocak 1973 tarih ve HRP.T. 3443-6-73 STR. Kont. Y.Ş. sayılı emirleriyle Silahlı Kuvvetler Personeline yararlanmaları için tavsiye edilmiştir.
2. Millî Eğitim Bakanlığınca; 21.05.1971* tarihli ve 1659 sayılı "Tebliğler Dergisi" ile Millî Eğitim Camiasına faydalanması için tavsiye edilmiştir.

*Kitabın ilk baskısı 1970 yılında yapılmış olup, sürekli olarak geliştirilip, güncellenerek yeni baskıları çıkartılmaktadır.
 
phlegm_bursatan demiş ki:
ALİ BEKTANın 'Atatürkün kehanetleri' adlı kitap biraz abartılı da olsa bence atatürkün farklı yönlerini görmek isteyenler için çok ii bir kitap.herkese tavsiye edilir:)

Zaten yayınlarından belli sınır ötesi.Ama gerçekten Atanın geleceği, görebildiğine inanıyorum.Söylediği herşey gerçekleşti ve gerçekleşiyor.
Ama neyse size TEK ADAM'ı tavsiye ederim.Çılgım Türkler neymiş bu kitap ona bin basar.Şevket Süreyya AYDEMİR'in kitabı ve inanılmaz güzel.
Birde kutsal barış ve kutsal savaş olmak üzere iki ciltten olaşan bir kitap var okumadım ama çok metediyorlar...
 
Tek Adamı banada tavsiye ettiler ama bilmiyorum karar veremedim 'gazi ve fikriye' okumustum acıkcası pek tatmin olmamıştım.. Şu 'tek adamı' okuyan varsa biraz nasıl oldugundan bahsetse hani ne iyi olur :LOL:
 
h.c armstrong- bozkurt... bir turk dusmanı yazmıs olmasına ragmen ataturk u oldukca iyi anlatan bir kitap... turk dusmanı deyip hemen onyargıyla yaklasmayın cunku adam hakkaten objektif davranmıs ve herhangi bir saldırı da yok kitapta...
 
Bahsetmeden de gecmisiz ama uc ciltten olusan bir seridir..oldukca iyi arastırılıp kaleme alınmıs bir biyografidir..tavsiye olunur ilgiliye nacizane..
 
Geri
Üst