Pedal Yapımı Hakkında

baskı devreyi cikartmak icin neden ugrasiyorsunuz? ben izmirdeyim ve burada bir firmaya yaptiriyorum baski devrelerimi, tertemiz oluyor evde hic girismeye degmez bence,
 
bide yaptıgınız bi pedal varsa, calısıyosa ve güzelse şemasını yollarsanız çok memnun olurum. yada açık bi site yazın :LOL:
www.tonepad.com güzelde çok kastım neyin ne oldugu pek anlasılmıyo...

simdiden tesekkürler.
 
Arkadaşlar şu devrede switch nasıl yerleştiriliyor acaba?
Sonra adaptör ve giriş çıkış jackları uç ve şase kısımları nerden bağlanıyor acaba.
bilen arkadaşlar çizerek anlatırsa hem benim için hem merakı olan arkadaşlar için çok makbule geçer.


 
Bu devre üzeirnde çizmek yerine genel olarak anlatıyım.
Devrenin üzerinde "+9V" yazan yere adaptörün artı(+) kutubunu bağliycaksın. (Bu şemada devrenin en üstünde ortada gösterilmiş.)
"IN" yazan yere Input(Giriş) jackının artısını(+) bağliycaksın. (Sol tarafta.)
"OUT" yazan yere de çıkışın artısını(+) bağliycaksın.(Sağ tarafta.)
Geriye eksi(-) kutuplar kaldı. Adaptörün, inputun, outputun hepsinin eskisini ve şaseyi devrenin dış kısmına çizilmiş olan yeşil hattın herhangi bir yerine bağlayabilirsin.

Artık pedalının çalışması gerekir. Fakat bypass switch bu haliyle devrede yok.

DPDT switch kullanırsanız ve LED istemiyorsanız bu şemayı kullanabilirsiniz.
kablo9.jpg

PCB IN yazan kısmı devredeki IN yazan kısma, PCB OUT'u da OUT yazan kısma bağliycaksınız.
JACK IN TIP'i kutunuzdaki input girişinin artısına, JACK OUT TIP'i de çıkışın artısına bağliycaksınız.
Ground da eksi yine bütün eksi kutuplarla birlikte bağlanacak.

Ben hem DPDT hem LED isterim derseniz buyrun burdan yakın ;)
kablo11.jpg
 
Bu yollardan daha önce geçmiş olan birisi olarak eğer amerikadan parça getirtmeyeceksen (ki bu 100 doalrlık pedalın kopyasını yapmak için gereksizce pahalı bi yöntem) hiç uğraşma çünkü türkiyeden germanyum transistör bulamazsın, bulduğun diğer parçalarda kalite kontrol artığı parçalardır. ben GT2 için entegre getirttiğim halde gerçek gt2 tonunu alamadım. ama 2 transistörlü bir fuzz face yada yukarda denildiği gibi basic clipping içeren basit devreler yaparak hobi amaçlı vakit geçirebilirsin. mesela tonepad'te mxr distortion plus var onu dene. diyotlarını değiştir kafana göre takıl eğlen. ama güzel sağlam bir pedalın yoksa paranın yetmediği yerde mastırcard...
 
bende mxr noise gate yaptım ancak bende düzgün bir sonuç alamadım. pedalın prensibi sesin desibel oranı belli bir sebiyenin altındaysa kapatmaya dayalıdır. 2n5952 yerine bf245 kullanmıştım ama bf245 2n5952 ye göre kararsız kalıofazla gürültü çıkınca pedal kendini kapatıobundan dolayı 2n5952 sipariş ettim yakında elimde bolca olacak elinde 2n3904 de mevcut ihtiyacı olan arkadaşlar bana [email protected] adresinden mail yoluyla ulaşırlarsa onlara da satabilirim. kolaygelsin
 
Bu dijital programlanabilir pedal devresi çok güzel fikir. Biz bu yaza babamla beraber böyle bir sistem üzerinde çalışmaya başlayacağız. MIDI ile kontrol edilebilir olacak. Herhangi bir analog pedalın potlarını dijital kademe potları bağlayarak kontrol edeceğiz. PIC ile halledeceğiz MIDI ve preset kısmını. Bol bol preset ayarlarım. :) Ve sistem Slot sistemi olacak. Babam analog pedal yapacak biz alacağız slota takacağız. ondan sonra pic e slottaki parametreleri ve aralıklarını tanıtacağız. sonra abracadabra. :)

Böyle daha geniş şeyler üzerinde çalışalım bence.

Benim şu anda evdeki amfiyi babam yaptı. Vallahi piyasadaki transistörlü amfilerin kafasına verir yani. 1-2 tanede pedal var. Şimdi bende bi GT-2 yapacağım.
Merhaba, yaptınız mı?
 
Geri
Üst