Maple sap temizliği

Valla herkez başka birşey diyor bende hangisini kullansam bilmiyorum.
Az nemli bezle telleri siliyorum
tel değişirkende rosewood klavyemi öle siliyordum
ama zamanla kuru görünmeye başlıor
ne kullanmak lazım gerçekten bilemiorm bende
 
Bu başlığı okuduysan bir karara varmış olman lazımdı :mrgreen: DrB hocamızın söylediklerini dinleyebilirsin. Pamuk ve kolonya kullanabilirsin yani, ayrıca o bebeklerin popolarını sildikleri bezlerden de kullanabilirsin..
 
K_r_m demiş ki:
basligin ustunden 2.5 sene gecmis ama benim de bi sorum olacak.

Gitarimin klavyesi abanoz. Dunlop'un "Guitar Fingerboard Kit" i ile temizliyorum. Bir temizleme bir de yag/cila'dan olusuyo. yag limon degil bu arada.
bu bakim kiti uygun mudur degil midir? veya daha iyisi var midir?

235578.jpg

235417.jpg

235420.jpg

benim gitarimin klavyesi abanoz. burada yazilanlar benim icin bi fikir vermiyor ne yazik ki.
ekstra bilgi gerek. bilen varsa ve yardimci olursa sevinirim.
 
Bende de şöyle bir ürün var, duruyor öyle ama kullanmıyorum çünkü neyi ne için kullanacağım bilmiyorum :LOL: :LOL: :LOL:

Bunlar:


Step1 - Temizleyici Krem
Step2 - Likit Balmumu
Step3 - Parlatıcı

Ama klavye için mi yoksa dış yüzey için mi bilmiyorum :D

pw-pk.jpg
 
Kozmetik malzemeleri gibi oldu bu piyasada:)
kırmızı olan wax yazdığına göre gitar gövdesinin cilası için felan olsa gerek balmumu felan duymuştum bir yerde.

En güzeli ben scotch brite in fiber bezini alayım. Gövde ve klavye için uyar
Kolonya da iyi bi çözüm demin denedim tellerde
cikan ses hoş değildi ama işe yaradı :)
 
Güderi veya %80 pamuklu bez kullan.Normal temizlemede nemli bezle sil.Kolonyayı sadece tellerde kullan.Ben bakım yaparken daha çok zeytin yağı(saf olursa iyi olur) sürerim.Zararını görmedim.
 
tellere makina yağı...sapı şöle bi temiz bezle sil yeter....en iyi çözüm de budur iddia ediyorum...makina yağını tellere denemeyen varsa denesin...hatta ben sapa bile inceden sürüyorum...10 numara...
 
maple sapları temizlemek tam anlamıyla başa bela, ben pamuk ve alkol kullanıyordum ama pek de kirleri çıkarmıyor. En ince zımpara bile cilasına zarar verdiği için kullanamıyorsunuz.

@delacrox:
planet wavesin o seti gövdenin boyası için.
 
muoupu demiş ki:
@delacrox:
planet wavesin o seti gövdenin boyası için.

Beni takan birisi oldu sonunda :)

Gövde boyası derken? Yani şimdi benim bundan anladığım bildiğimiz Gövde temizliği idi, ama sanki şöyle bir anlam daha var: Gövde boyanırken cilalama parlatma durumlarında kullanılıyor der gibi? :D
 
Bakım seti olduğu için istediğin zaman yap.Kim karışır.Isterse sıfır gitara yap.Önce talimatlarını iyi oku.Belki özel durumlar içindir. :D

Gereksiz olacak ama basitten anlatayım.Post kasmış olurum. :LOL:

Restore(temizleme) karışımını kullanıp kasayı temizleyeceksin.Pasta gibi boyayı inceltiyormu bilemem.Sanırsam sadece temizleme solüsyonudur.Kiri,yağı restore solüsyonuyla gitardan aldıktan sonra koruyucu kremi süreceksin.Güzelce uygula.Bekletiliyorsa bir süre beklet.Onuda sildikten sonra shine solüsyonuyla parlatacaksın.Bu işlem sırasında kol çalıştırılır hatta kas bile yapılabilir. :LOL:
Mühim olan çizmeyecek bir bezle dairesel hareketlerle yapma.
 
ben rose woodlarda AKTARdan aldığım limon yağını kullanıyorum,bir zararını görmedim.

Maple içinde bazen limon yağı bazen nemli bez kullanıyorum.bunun da bir zararını görmedim :D eğer bunların zararlı olduğunu düşünen ve neden olduğunu yazacak olan varsa minnettar kalırım :D
 
dunlop 65 ultimate lemon oil 'in kutusunda "(not for use on maple fretboards)" yani "(maple klavyelerde kullanılmaz)" yazıyor. nedenini araştırmak lazım da, maple klavyeli bir gitarım olmadığı için ben üşendim :).
 
ghostknight demiş ki:
dunlop 65 ultimate lemon oil 'in kutusunda "(not for use on maple fretboards)" yani "(maple klavyelerde kullanılmaz)" yazıyor. nedenini araştırmak lazım da, maple klavyeli bir gitarım olmadığı için ben üşendim :).
çok saol dostum.ben biraz araştırayım o zaman.Mahvetmeyelim güzelim fenderi

Diğer konuda hala cevap bekliyorum.Aktar dan alınan limon yağı zarar verirmi? verirse neden ?
 
Ben kullanmadan önce ellerimi temizliyorum kullandıktan sonrada fenderin gitarla birlikte gelen beziylen iyice silip koyuyorum yerine ne kirleniyor nede bişey oluyor.
 
Geri
Üst