Good Bye Lenin

Son dönemde özellikle Avrupa sinemasından bir çok başarılı film izledim(çoğu da drama),onlardan biri de Elveda Lenin..Filmle ilgili ve filmin içeriğini oluşturan konular ile güzel bir forum ortamı ortaya çıkabileceği için sanırım başlık açılması için en uygun filmlerden biri bu..Berlin duvarının yıkılmasıyla,Doğu Almanya'da bir anda değişen hayat,bu değişimi yaşadığı koma sebebiyle göremeyen sosyalist bir anne,son dönemlerini mutlu yaşasın diye annesi iyileştikten sonra kendi çevresinde eski sosyalist Doğu Almanya'yı binbir zorluklarla yaşatan bir oğul..Ki bu zorluklardan bir tanesi Coca Cola'nın aslında sosyalist çıkışlı bir içeçek olmasını annesine inandırmak :p ve daha çok fazlası..Filme adını veren sahne de Lenin büstünün helikopter eşliğinde sanki anneye elveda der gibi uzaklaşması..Federal Almanya'nın dünya kupası şampiyonluğu sevinçlerini,tüm Almanya'nın sosyalist yaşamı benimseme sevinci olarak göstermek...Ve de hayalinde ki Almanya tadıyla yaşama veda etmek...
 
kendini tekrarlayıp duran hollywood filmlerinin aksine hoş, hüzün verici, zaman zaman gülümseten ve oldukça iyi oyunculara sahip alman yapımı bi yapıt... kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden...
 
İzlediğim en iyi 20 film arasına koyarım "elveda lennin"i.Helikopterin büstü taşıdığı sahne inanılmaz etkileyiciydi.nikka'ya da tamamen katılıyorum ("yapımı bir yapıt" haricinde :),aptal mesajları olan amerikan denyolarının filmlerinden fırsat bulunup izlenmeli.
 
Hollywood yapımı filmlerin bakkallarda satılan sakızlardan bile fazla olduğu bir zamanda "Goodbye Lenin" gibi avrupa filmlerinin olması güzel bir şey. Ne diyeyim izlenmesi gereken bir film böyle anlatmakla olmaz :)
 
aslında sıradan denilebilecek bir avrupa filmi.ve bunu filmin başından bitiş anına kadar hissediyorsunuz.hollywod filmleri yerine avrupa filmlerini sevenler için iyi bir film.ama harikulade değil.
 
bence de tipik bir avrupa filmi ve yeterince etkileyici... senaryoyu bu kadar beğenilesi yapan da ironilerin özenle işlenmesi olmuş diye düşünüyorum...
 
xachrem demiş ki:
güzeldi ama daha derin olabilir miydi?

Daha derin yapilabilirdi ama böyle cok daha iyi olmus daha derin olmasi SIKARDI insani. Biraz ustten almislar ama filmde söylenen kucuk laflar ile ignelemeler falan var ve elestiriler her sahnede dolu.

Ben sevdim baya filmi her seyi ile cok guzeldi. Tek memnun olmadigim tarafi biraz fazla uzatilmisti yani film toplamda 2 saat 5 dakika ve bence yani 1 saat 40 dakikaya falan dusurebilirlerdi filmi. Film hakkinda denilcek bir sey yok her sey cok iyiydi ve tavsiye ederim herkese ama filmi izlerken en azindan biraz dogu ve bati Almanya hakkinda ufak bir bilginiz olsun yeter ki yoksa bazi seylere yabanci kalabiliyorsunuz :)
 
Bence almanyada son zamanlarda yapilmis en iyi filmler arasinda yer alan bir film...senaryo cok iyi..tatli bir ironi filmi dahada güzel yapmis..
Almanyada bir sürü ödül almisti film..birde en iyi avrupali film diye César ödülünü almisti..
Bence Daniel Brühl (filmdeki Alex) dogu insanlarinin metalitesini fln cok iyi yasitabilmis..
 
Doğu ve batı Alman'ya ikilemini anlatan başka bir film gelmiyor aklıma! ( illaki vardır ama maalesef ben bilmiyorum) 'Elveda Lenin' bu katagoride yanlız kaldığından dolayı benim için tek! Filmde gerçekten Doğu bloğunun koşulları çok güzel yansıtılmış, konu haddinden fazla çekici, ee ne diim güsel filmdi :)
 
sanırım 2003 yapımıydı çok beğendim ben bu filmi :)2003 en iyi avrupa filmi ödülü var diye hatırlıyorum...şu konserve sahnesi vardı oldukça da etkieyiciydi ya...böyle filmler ender çıkıyor...çıkar çıkmaz izlediğim için kendimi şanslı görüyorum 8)
 
harika bir filmdi..doğu-batı-trink coke-almanya turşusu..teker teker bütün ayrıntıları hala aklımda..
tarih-gerçek ve uyarlama müthiş bi uyum içindeydi..
sonunu ise kendime öyle yakın buldum ki..havai fişekle savrulan küller... :(
 
noSurprises demiş ki:
harika bir filmdi..doğu-batı-trink coke-almanya turşusu..teker teker bütün ayrıntıları hala aklımda..
tarih-gerçek ve uyarlama müthiş bi uyum içindeydi..
sonunu ise kendime öyle yakın buldum ki..havai fişekle savrulan küller... :(

kesinlikle o turşu sahnesi çok farklı :roll: çocuk, çöptenekesinin içinden buluyordu demi kabını...evet sonu da ayrı güzel...
5 üzerinden 4 yıldız rahatlıkla alır bu film benden...


gece vakti gitar çalmak nerden geldiyse geldi aklıma :evil:
 
Geri
Üst