Metal Fırtına

HornyDevil demiş ki:
Dün gece objektifte tartışması varmış sanırım kacırdım tüh :(
Pek de birşey kaçırmamışsın aslında.Tartışma pek sağlıklı olmadı bence.Doğu Perinçek telefonla katıldı."Bu kitap Türk ordusunu küçük gösteriyor, "Amerika bize saldırırsa hiçbirşey yapamazsınız" mesajı veriyor" dedi.Sonra kitabın yazarlarından, Orkun Uçar "Bunlardan korkaklar korkar!" gibi birşeyler söyleyip masaya elini vurdu.Doğu Perinçek sinirlendi "Sen kime korkak diyorsun,aptal adam, hödük!" dedi. :) Sonra bir paşa katıldı. O da Türk ordusunu küçük gösteriyor tarzında şeyler söyledi ve ayrıntıların genelde eksik ve yanlış olduğunu belirtti.Bir de ilginç bir yer yakalamış."Kitabın çıktığı tarihte Rice dışişleri bakanı değildi, ama kitapta öyle, nerden biliyordunuz?" diye bir soru sordu.Orkun Uçar "Efendim, logodu, barkodu " vs. şeyler söyledi. Paşa bir de, kitabevinin Fethullah Gülen'in kitaplarını bastığını söyledi."Aslında merakımdan soruyorum" gibi şeyler söyledi ama ne anlatmak istediğini belli etii.
Sonra da bir gazeteci katıldı.
Neyse, ben kitabın yazarlarını ilk defa gördüm ve açıkcası (tamamen önyargılı olarak) bu adamlarda bu kitabı yazabilecek kapasite göremedim.Türk Ordusunu küçük gösterme, çaresiz gösterme konularına gelince, bence gerçekten böyle bir durum var kitapta.Genelkurmay başkanı devamlı serzenişte "Napcaz Allahım,napcaz Allahım" diyip duruyor.Türk ordusunun hava ve deniz kuvvetlerinden eser yok. Tamam abd güçlüdür müçlüdür de e Türk ordusu da 0 değil.2 günde ne Ankara kalıyor ne İstanbul.
 
Aslinda bence çok sey kacirmissin.Dogu Perinçek ve Necati Özgen Pasa ayni dogrultuda konustular.Sadece Dogu Perinçek daha sert bir üslüp kullandi ve bencede hakliydi.

Orkun Uçar denen adam kendini bir sey zannetti ve kendini elestirenlere gereksiz bir söz söyledi ve hareket yapti.

Acikcasi sunu anladim,bu kitap bu arkadaslara birileri tarafindan yazdirilmis.Bir daha kitaplarini almayacagim..
 
Daha orta boyutta bir şehirde bile tutunamayan Amerika, İstanbul'a mı gelecek yahu amaaaan, gereksiz bir kitap. Pamuk prenses bile daha gerçek bir kitap.
 
Yok efendim Washingtpn atom bombasıyla patlıyormuş fln. Peh! Saçmalık. Doğu Perinçek ise ayrı bir komedi.
...
Kitaptaki stratejik gerçekler çarpıcıdır. Evet ABD'ye hiç bir ülke direnemez. Karadan işgal zor olsa da havadan karş koyulamaz ABD uçaklarına. Öyle Perinçek gibi "Türklerin direniş geleneği" falanla iş yürümez. Süleymaniye'de 11 askeri tutukladılar TSK sesini çıkaramadı, olay hemen gündemden çıkarıldı. Gerçekçi olmak lazım.
 
Eroika demiş ki:
Yok efendim Washingtpn atom bombasıyla patlıyormuş fln. Peh! Saçmalık. Doğu Perinçek ise ayrı bir komedi.
...
Kitaptaki stratejik gerçekler çarpıcıdır. Evet ABD'ye hiç bir ülke direnemez. Karadan işgal zor olsa da havadan karş koyulamaz ABD uçaklarına. Öyle Perinçek gibi "Türklerin direniş geleneği" falanla iş yürümez. Süleymaniye'de 11 askeri tutukladılar TSK sesini çıkaramadı, olay hemen gündemden çıkarıldı. Gerçekçi olmak lazım.

Süleymaniye olayini çarpitma lütfen Eroika...

Hilmi Özkök yaptigi aciklamada eger bir daha askerimize böyle bir sey yapilmaya cesaret edilirse tepkimiz farkli ve sert olacaktir dedi.Sanirim ne dedigi de acik...

ABD ucaklarinin çok büyük bir üstünlügü yok.TSK Dünya'da en fazla vurus gücü olan ordu..Dünyada TSK ile diger ülkerlerin birlikte gerçeklestirdigi askeri tatbikatlara bakarsan %100 basari sadece TSK'da var.Digerleri hedeflerin %50'sini bile vuramiyor.

Dogu Perinçek bence haklidir,Türklerin bir direnis gelenegi vardir ve var olmaya da devam edecektir.(Her ne kadar sen içinde Türk geçen ve övgü dolu sözcüklerden olusan cümlelerden nefret etsende bu böyledir)

"Objektif olalim..."
 
Kitap okumayan biri olarak yeni basladim metal firtinaya 2 günde 150.sayfaya geldim bir solukta. Bence kitabin büyük bir kismi gerçekçi. Amerikanin Türkiye gibi yeralti kaynaklari,stratejik konumu, turizm, v.b. bir çok bakimdan Dünyada esi benzeri olmayan bir ülkeye sahip olmak istegi halen vardir. Amerikanin en büyük hedefi de Türkiyedir aslinda. Ve Amerika elindeki teknolojiyle kitapta yazildigi gibi 3 hafta içinde olmasada birkaç ayda türkiyeyi isgal edebilir. Buna engel olamayiz. Ama karsisinda tek vücut 60 milyon asker bulacaktir.ABD nin tek basina Türkiye ye hakim olabilmesi neredeyse imkansizdir.
Kitap gerçekten insanin içini ürpertecek, Türk insanini kendine getirecek, gerçeklere gözünü açtiracak kadar faydali. Bence herkezin Metal Firtina yi okumasi ve çevresine okutmasi lazim.
 
10 gün sonra askere gidecek biri olarak o kadar gaza getirdiki bu kitap beni, Rambonun afganistanda yaptığını Irak ta tek başıma yapacak kadar coştum valla :) .Kitabın verdiği en önemli, en çok ders çıkarılması gereken husus şuydu bence.
Ey türk ulusu, kendine gel. Gerçek düşmanını(ABD) ve onun gücünü tanı. 'Biz Türk üz, ABD bize savaş açmaya cesaret edemez' diye rehavete kapılma. Sahte dostlarına güvenme.
 
Türk halkının hassas davranışlarını bilen iki yazar tarafından yazılmış, en doğru zamanda pazarlanmıs, siyasi oldugu için anlasılamama ihtimaline karşı akıcı dille yazılmış bir kitap.üstelik konu seçimlerinden dolayı cesaretlerini kutluyorum.

kitap hakkında yorumlarım; Türkiyenin, konumu açısından yuzyıllardır süregelen (gizli - belirgin) düşmanlarına karsiı gelirinin neredeyse %70 lerini türk ordusuna harcadığını biliriz. buna rağmen ordumuzun ve halkımızın savaş sırasında duyarsız ve güçsüz gösterilmeye çalışılılıp, amerikan askerlerinin kahraman gosterilmesi son derece garip. hiç bir ordu turkiye topraklarında savaşan cesur türk askerleri kadar duyarlı olamaz ve üstelik kendi vatan toprakları üzerinde savaşıyorlarsa..
savaşın amerikan askerleri yerine türk askerleri tarafından anlatılmasını yeğlerdim..
 
yazarlar hakkınjda söyleyebilceğim 2 şey var : kimin adamları oldukları belli ve birer kukla hepsi.
kitabı 2 günde bitirdim. ne kadar saçmalık varsa doldurmuşlar . tamam bilim kurgu ama bu kadar da desteksiz atılmaz ki!!!! daha ırakta tam anlamıyla asayiş sağlayamayn ( ve bu gidişle de sağlayamayacak gibi) devlet kalkıp gidip 60 milyonluk bir ordusu olan bir ülkeye saldır... peeeee ! deli cevat'ın aklının başına geldiğini söyleseler daha inandırıcı olurdu
 
Kitabı okuduğum her an tüylerim diken diken oldu bu bor madenleri olayını 2 yıl önce milli güvenlik dersinde bir albay anlatmıştı böyle bir savaşın çıkcağına ve ordunun hazırlandığına dair bilgiler vermişti... tek istediğim bir kaç coninin kellesini ... sokup ülkem için öyle ölmek...
 
Gaza gelmeyin abi :D Yakışmıyor. Yarın öbürgün Amerikan yönetimi değişip de Türkiye'ye yakın bir kadro başa gelirse ne diyeceksiniz? Dönemlik anlaşmazlıklar bunlar, geçer.
 
okunması gereken bir kitap gerçekten sağlam araştırmalardan sonra yazılığı belli
bununla beraber yazarın ilk kitabı olduğu da bariz hissediliyor
şu var ki herlkes okumalı ABD dışişleri bakanı bile kalkıp açıklama yazpıyorsa kitaba dair...oturup biraz düşünmeli eleştirileri ne seviyede yapmalıyız diye..
bir gün böyle bir durumla karşılaşma ihtimali yüksek
 
Edebi yönden çok basit bir dille yazılmış ve bir niteliği olmayan bir kitap.. Ama kitapta işlenen kurguya gelince insanların bir an duraklaması gerekiyor.. Amerika nın Türkiye yi işgalini konu aldığı için son derece sansasyonel bir kitap diyebiliriz.. ve kitabın tam da Türk-Amerikan siyasi ilişkilerinin iyi gitmediği ve Türk halkının Amerikan antisempatisinin yoğun olduğu günlerde ortaya çıkması tam bir cümbüş yarattı.. Vatan Millet için yararlı bir kitap muıdır? veya zararı dokunabilecek bir tarafı var mıdır bunlar tartışılır.. ben bu kitabı sadece kurgu olarak kabul ediyorum.. Çünkü yazarlarının geçmiine baktığımızda bu kadar ciddiye almanın yersiz olduğu fikrindeyim.. Herşeye rağmen merak ediyorsanız okuyun.. ama okurken sinirlerinize hakim olmayı becermelisiniz..
 
Niye olsun ki? Kara kaşımız kara gözümüz için mi? Çıkarın varsa ilişki kurarsın, yoksa ilişkiyi sürdürmezsin. Ebedi dost ve düşmanların olduğu bir dönem hiçbir zaman olmadı ki tarihte.. Niye şimdi olsun?

1950'lerden sonra ABD'nin çıkarı Türkiye'yi batı bloğunun içine dahil etmekti. Bu çerçevede yakın ilişkimiz oldu; şimdi ise çıkarların uyuşmamasından kaynaklanan kısa vadeli anlaşmazlık yüzünden ilişkilerde soğuma var. Ama bu soğuma mevcut uluslararası sistem içerisinde devam etmez. Türkiye'nin de Amerika'ya ihtiyacı var, Amerika'nın da Türkiye'ye. Yoksa ne Türkiye ABD'den "yana" oldu ne de ABD Türkiye'den.

Sırf bu yüzden ABD ile savaşma senaryoları yazılıyor ise, bu gaza gelmedir bence.
 
Bor madeninin ilerde büyük ölçüde değerleneceğini duymuştum.Azımsanamayacak bir değer bu.Kitaba gelince henüz okuma fırsatı bulamadım en yakın zamanda okuyup tartışmalara katılmak istiyorum..
 
Geri
Üst