Chuck Palahniuk

Evet en ünlü kitabı sanırım dövüş kulübü.Peki ya sizce diğer kitapları?sizce de çok farklı bi üslubu yok mu yada konu seçimi etkilemiyo mu sizi de.veya kaç yazar bu adamla bir tutulabilir?
 
Evet Palahniuk beğendiğim bir yazar.Ama yine aynı şey..Ne demek kaç yazar bu adamla bir tutulabilir?Hocam nasıl bir yaklaşımdır bu,anlamak mümkün değil.Hemen kıyaslama ve sonucunda en iyisi deyip işin içinden çıkma..Palahniuk bu,herkesi döver..

Çok iddialı bir laf etmişsin,ne gereği var ki bir yazarı başkasıyla bir tutmanın..Bu mantaliteden ne zaman kurtulabileceğiz bakalım.Müzikte de aynı şeylerle uğraşıp duruyoruz yıllardır..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yanlış anlaşılmasın arkadaşlar bu işte en iyisidir demiyorum.herhangi bi yargıya varmıyorum.sadece kitaplarının mükemmel olduğunu söylemek istemiştim.biriyle kıyaslayalım hadi de demiyorum.belki kitaplarından çok etkilendiğim için yanlış anlaşılacak şeyler söyledim.özür de dilerim kardeşim nolacak.
 
Aslında yukarıda yazdıklarım genel içindi..Yani birşeyi beğenen herkes,vay efendim bunun gibisi yok,mükemmel,süper,birinci falan diyor..Ben de dayanamıyorum buna..

Her neyse..Derdimi anlatabilmişim sana,biraz fazla çıkışmış olabilirim,kusura bakma.Dediğim gibi,ben genel anlamda yazdım onları..

Ee,konuya dönelim..Hangi kitaplarını okudun Palahniuk'un?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
üç kitabını okudum tıkanma gösteri peygamberi dövüş kulübü.türkçeye çevrilmiş başka kitabı var mı bilmiyorum.
 
suan bence dunyada yer altı edebiyatının 1 numarası Palahniuk. Görünmez Canavar'ları mutlaka okuyun derim . Diğer sanat eserleri(Fight Club,Tıkanma,Gösteri Peygamberi) gibi çarpıcı .

" Hidrojenli Mineral Yağ içinde süspanse edilmiş tesirsiz cenin katılarından yapılmış nemlendirici kullanıyorum suratımın güzelliği için" diyor Görünmez Canavarlar'ın ana karakteri Shannon.
 
'Görünmez canavarlar' benim favorim.Gerçekten alışılmış kalıpların tamamen dışında duran bir yazar.YERALTI kavramının tam karşılığını bütün yapıtlarında yakalamış.Türkiye'ye tüm telif haklarını bir pipo karşılığı verdiğini duymuştum.Ayrıca aykırı bir kişiliğe sahip olan Palahniuk,'kitaplarıma para vermeyin çalın'gibi sıradışı açıklamalarda da bulunmuştur.sevdim ben bu adamı 8) .
 
kitaplarıma para vermeyin , çalın dediği doğrudur ancak bir luletası piposuna telif hakkını veren ingvar ambjörnsen'dir . oda yeraltıcıdır ve palahniuk kadar kral bi adamdır . Turkiye'de ki kitap satısından cok memnunmus palahniuk , imza gunu için diretiyormus ayrıntı yayınlarıda yeni kitabı için . gelirse sabahın korunde de olsa bekleyeceğim ender adamlardan bitanesdir palahniuk .
 
İmza günü için gelir umarım.Pipo konusunda haklı olabilirsin duyulan şeyler herzaman doğru olmuyor.Ayrıca son kitabı için demişsin yeni kitabının çıktığını bilmiyordum.Kitabın ismi nedir?
 
chuck'ı en temiz yüzeyde karşılamak için; 11 eylül saldırıları üzerine yazdığı makale okunmalı. sontag, reed gibi bireylerin entropik uzantılar etkisiyle kıstıkları ironik açılımlar bu makalede çokça bulunmakta. sanırım bu en pragmatik amerikan duruşu, ne bugün ne de yarın diye sınırladığımız subjektif zaman ilk kez; mesela bir ness tarzı dönüşüme uğruyor.
 
sontag ve reed le kimi karşılaştırıyorsun ki sen ? 2 uc kutupla ne entropiği sorgulayabilirsin ne de chuck'ın yazdıgı makaleyi amerikanın en pragmatiği kabul edebilirsin ...
 
Alf , şu an piyasada bulunan son kitabi biliyorunsun ki Görünmez Canavarlar . Yeni , su an cevrilen kitabı için imza gunune getirtmek istiyorlarmış. Temenni ediyoruz ki gelsin , di mi ama ? :)
 
yeraltı edebiyatının altın çocuğu, tıkanma, dövüş kulübü, gösteri peygamberi, görünmez canavarlar(ki bunların arasında en iyisi kanımca) ve ülkemizde çıkan son kitabı kaçaklar ve mülteciler, üslubundan çok dünyaya bakış açısı çok etkileyici, kitaplar genelde sürükleyici ama bir kendini tekrarlama durumu var sanki, gerçi olur o kadarda, benim için Tom Robbins'in tahtına en yakın veliaht hazretleri durumunda şu an kendisi...
 
Neyi nasıl ifade edeceğini ve insanlara bunu nasıl en sade dille anlatacağını çok iyi biliyor. Başkalarının uzun uzadıya anlatacağı bir konuyu çok sade, kısa ve çarpıcı bi şekilde bir cümlede öylece ifade edebiliyor. Dövüş Klübü kitabında bunun örnekleri bi hayli fazla.
 
Ancak ve ancak bu gezegeni yiyip bitirdikten sonra Tanrı bize yenisini verecek. Yarattıklarımızdan çok yok ettiklerimizle hatırlanacağız...

Hepimiz kendimizin gübresiyiz...


Kimden nefret edeceğimizi bilemediğimiz zaman kendimizden nefret ediyoruz...

Sevdiğiniz ve sizi seven kişi asla ve asla aynı kişi değildir...

hemen her seferinde kendinize birini sevdiğinizi söylersiniz ama aslında onu sadece kullanıyorsunuzdur.Bu sadece aşk gibi görünür...

Normal değilim ama gay de değilim” diyor. “Biseksüel değilim. Etiketlerin dışında bir şey istiyorum. Tüm hayatımın tek bir kelimeyle anlatılabilmesini istemiyorum. Bir hikayeden ibaret olmasını. Bilinmeyen bir şey bulmak istiyorum, haritada olmayan bir yer gibi. Gerçek bir macera istiyorum''...


(GÖRÜNMEZ CANAVARLAR “Chuck Palahniuk”)
 
Geri
Üst