Tüm Rg2550 Seri Gitarlar Japon Üretimimidir ?

Arkadaşlar bi İbanez RG2550 gitar almaya karar verdim ama piyasası çok ilginç olduğundan tereddüte düştüm. Kimi 1000 TL'ye kimide 1800 - 2000 - 2400 TL civarında satıyor. Benim merak ettiğim acaba bu rg2550 hepsimi japon yoksa endonezya felan olanlarıdamı var. Yardımcı olursanız çok sevinirim .
 
Hocam prestige gitarların çoğu japondur. Bu fiyat dalgalanmaları ise $ kurunun artışından sonra ibanez gitarların piyasası kafayı yemiştir sebebi budur :)
 
Prestige seri diye geçen Ibanez RG gitarlar genel olarak Japon'dur. S serilerinde bazı istisnalar gördüm, ama genel olarak RG'lerde durum böyledir.
Bahsettğin fiyat farkı, eski RG modellerinin daha makbul sayılması nedeniyle (ama öyle 2550 filan değil, eski 550-570 serileri...) oluşur daha çok.
Ama yıllarca Ibanez RG (RG550, Prestige RG1550, Prestige RG1570...) çalmış birisi olarak söylüyorum, hiç bir ikinci el RG 2550 öyle 2000 TL'lik filan bir gitar değildir. Hele hele son zamandaki bilhassa maple tuşeli RG'lerde işçilik ve malzeme berbat, çok dikkatli olmak lazım. Bir kaç ay önce 2000 TL'ye ikinci el Music Man Silhoutte aldım bu forumdan, RG 2550 gitar değil onun yanında. Eğer sert soundlar alacağın ciddi ve evladiyelik bir gitar bakıyorsan şansını ikinci el Music Man Petrucci ile filan denemeni öneririm. Ben olsam ikinci elde hiç bir RG 2550'ye 1500 TL'den fazla para vermem.

Bir de galiba "üzerine şu kadar masraf yaptım, şöyle manyetik taktım" filan diye ekstra fiyat çekenler oluyor. Bu arkadaşlar ile de manyetiksiz fiyat pazarlığı yapabilirsin. Sonuçta manyetik kişisel tercih, sen de istediğin tarza yakın manyetikler takabilirsin aldıktan sonra gitara.
 
Benim elimdeki ilk 2550 lerden son çıkanlarını bende denedim.Edge zero diye bir köprü gelmiş.Fena değildi tabii daha basit bir sistem.Ama denildiği gibi işçilik sorunları vardı.En önemlisi ise sap sanki değişmişti.Hiç rahat edemedim.Yanımdaki abimde benim gitarı denediği için bir de sen dene dedim.Ondada aynı hissiyat oluştu.

Ben 7 telli gitara geçeceğim için satıyorum düşünürsen mesaj atabilirsin.
 
aslında çok basit bir durum söz konusu . ibanez , fender ve gibson gibi piyasası olan bir alet değil. ayrıca ikinci elde yine bu diğer ikiliye göre çok daha fazla değer kaybediyor. aynı gitarı 1000 liraya bulmak mümkün keza 1800 liraya da.eski bir strat her zaman değerlidir lakin ibanez fazla relic muhabbetine gelen bir alet değil.
 
Birde sanırım Türkiye'de en çok satan ve en çok bilinen gitar Ibanezdir yeni başlayan veya orta seviye gitar çalan her gencin elinde bir Ibanez :)
 
Benim elimdeki ilk 2550 lerden son çıkanlarını bende denedim.Edge zero diye bir köprü gelmiş.Fena değildi tabii daha basit bir sistem.Ama denildiği gibi işçilik sorunları vardı.En önemlisi ise sap sanki değişmişti.Hiç rahat edemedim.Yanımdaki abimde benim gitarı denediği için bir de sen dene dedim.Ondada aynı hissiyat oluştu.

Ben 7 telli gitara geçeceğim için satıyorum düşünürsen mesaj atabilirsin.

Kesinlikle katılıyorum. Elimde 91 model efsane rg550 serisi var. Daha önce elimden rg2550, rg2570, 1570 ve 1550 geçmişti. En azından sap açısında bakarsak neden efsane dedikleri anlaşılabiliyor.
 
Hacım dediğim olay son RG2550 lerde var.İlk rg2550(Edge pro) lerin sapı gayet rahat ama sanıyorum rg550 daha iyidir denemedim.Ha birde abartılacak kadar rahatsız değil yeni rg2550lerin sonuçta ben kendi gitarıma alışmışım ondan garip gelmiştir bilemem.

Bu olayı da salladığım düşünülmesin, forumda ben hariç 2-3 kişide aynı şeyi yazmıştı.
 
Özellikle bana göre şu sharkfin denen klavyelere sahip ibanezler inlayli olanlar göre daha rahatsız. Yahu heralde rahatsız değil göreceli olarak.
 
Sıfır Rg2550 almaktansa ikinci el bir Gibson almak daha evladır, modeline göre de daha hayırlı bir yatırımdır. Satmak gerekti mi Gibson elde kalmaz, ama Rg2550 her an elde kalabilir, Gİbson'da köprü sorunu diye bir şey yoktur, Rg2550'nin köprüsü yerinden fırladı mı mazallah çene kırabilir vs. vs.
 
hee oldu tabii katil gitar zaten rg2550 çıktığı andan beri 10 larca insanın ölümüne neden olmuştur
 
dostum bu rg550 efsanedir 570 şöyledir bilmemnedir bunların hepsi satma politikasıdır.bu gitarların tek olayı bana sorarsan köprüsüdür onun dışında denediğim çoğu kore japon çoğu jackson gitarın sapı çok daha iyiydi rahattı rg lere göre.zaten köprüsü dışında para edecek bi donanımı da yoktur bu gitarların.üst seviye custom rg leri kast etmiyorum.1000 tl bu gitarın 2 . eline verilecek en iyi paradır bana sorarsan.fiyatlar ise satıcıların şişirmesi sadece.çok eski gitarları almanızı tavsiye etmem özellikle sap ve fretlerde sorun yaratabilirler bi zaman sonra
 
İbanezlerin üst eşikleri arkadan vidalandığı için hep korkarak elime alırım bu aletleri ben de. Özellikle rg550 lerde var nedense, çatlaksız olanı baya nadir. Yeni üretilenlerde sapın arkasından girmiyor vidalar keşke hep öyle olsaymış.
 
hee oldu tabii katil gitar zaten rg2550 çıktığı andan beri 10 larca insanın ölümüne neden olmuştur

Kızma hemen yahu. Alt tarafı bir olasılık. Olur, olmaz. Bunlar biraz da kader kısmet meselesi. Belirttiklerimiz de hep kişisel görüşlerimiz burada. Herkes aynı şeyi sevseydi dünyanın tadı anlamı mı kalırdı? ;)

Ben Gibson derim ama şansına adamın eline Gibson'un öyle bir üretimi denk gelir ki iki günde elinde kalabilir. Ibanez RG'ler bence narin, sakata gelme ihtimalleri yüksektir ama bakarsın elli yılı devirir.
 
Gayet efsane bu gitarlar. Alin elinize calin karsilastirin. Bende bir RG550 vardi kafami duvarlara vuruyorum hala niye sattim diye. Su ana kadar uretilmis en rahat İbanez saplari bu gitarlarda, ayrica koprusuakort kacirmak nedir bilmiyordu. Tremolo koluna basarak akor degistirirsin o derece. Denemeden iyidir kotudur diye sallamayin bosuna.

evet denemeden yorum yaptım bende hey allahım yarabbim ne tipler var bu forumda.rg550 lerin klavyesi genelde düz ve geniş olur.sap ince olmasına rağmen bence bi strat sapı çok daha rahattır ele oturur.mesajı iyi okuduysan zaten köprüsünü övdüm .ama sırf köprü içinde 1500 - 2000 tl vermek benim için mantıklı değil
 
Geri
Üst