Metal Çalmak Için Ekipmanlar.

Merhaba arkadaşlar öncelikle şundan bahsedeyim line 6 pod xt live prosesörüm ve kullanmayı bir türlü beceremedim bu yüzden satmayı düşünüyorum. amfimde fx loop olmadığı için güzel ses alamıyorum 5+1den ses alıyorum bununlada uğraşmak istemiyorum. Yakın zamanda ilan konusu açacağım ve gitarımla prosesörümü satacağım.
Elime geçen parayla sizce hangi ekipmanları almalıyım?
Biraz daha para koyacağım üzerine.
Sizden istediğim gitar,amfi ve analog pedal önerisi.
Gitar için istediklerim Les Paul kasa olması diğerlerini çalamıyorum, çalarım ama alışık değilim istemiyorum kısacası.
Trivium, Metallica, Lamb of God, Children of Bodom gibi grupların tonlarını yakalayabileceğim ekipmanlar arıyorum kısacası. Yorumlarınızı bekliyorum :)
 
Gitar için ESP(Eclipse I-II) tavsiye ederim, ancak bütçen yetmez ise aynı gitarların LTD modellerine bakabilirsin. Bahsettiğin gruplarda gitarda genelde bu markayı kullanıyor zaten. Anfi'ler için Mesa anfileri söylicem son zamanlarda ev kullanımı için düşük watt lı olanlarını Türkiye'ye getirdiler ama gene de bütçe sıkıntısı çıkabilir. Bu durumda laney(laney cub 10, 12) markasına bakabilirsin. prosesör yerine analog pedal sistemi düzmek daha iyi olur ama alman gereken pedalleri(delay, reverb, wah wah, volume, distortion vs..) listelediğin zaman gene bir bütçe problemi ile karşılaşman olağan. Bu durumda custom pedal yapan arkadaşlar var. Onlardan uygun fiyata pedal edinebilirsin. Gayet de güzel işler çıkarıyorlar. Sonuç olarak marka ve modellerde karşına tek bir sonuç çıkmıyacaktır. Herkesin bu konudaki fikirleri, zevkler ve renkler meselesinde dolayı farklıdır. Sen artık deneyebildiğin ve de araştırabildiğin ölçüde kendine en uygun olan sistemi ortaya çıkarmalısın.
 
1) Bence processörünü satma, saydığın grupların tonlarının %90'ı çeşitli efekt ünitelerinden preamplardan ve limitleyicilerden geçiyor. Bunları tek tek analog olarak almak ya da rack olarak dizmek büyük bir maliyet. Ayrıca bunları analog olarak bile alsan bu pedalları sistematik bir biçimde kullandığın zaman çiğ bir ses elde edeceksin geniş bir stüdyoda veya mekanda çalmadığın sürece, ev ya da dar bir mekanda headroom olmadığı için cihazının kabin mikrofonlama simulasyonu yapması şart. Elindeki processör bu tarz aletleri fiyat/performans bağlamında epey iyi bir şekilde taklit edebilen bir cihaz. Bu bakımdan bence 12 inç yada en az 10 inç çapında hoparloru olan 30watt'tan düşük olmamak şartı ile send/return fx girişi olan bir ampli bak.

2) Saydığın grupların tarzında çalmak için Kızılağaç (alder) yada maun (mahogany) gövdeli gitarlara ve yüksek çıkışlı humbucker manyetiklere ihtiyacın var. Gitardaki sap kalınlığı sana kalmış. Les Paul kasa olarak (Maun) tavsiye edebileceğim aletler öncelikle Gibson Les Paul Studio ya da Standard, Schecter Solo6, Ibanez Ar serisi, Agile Les Paul, Edwards/Ltd/Esp Eclipse, Dean Soltero, Kramer Assault, Epiphone, Washburn WI. Setneck yapıda ve markaları belli donanımı olan gitarlara bak (Grover,Gotoh akord kulakçığı, tonepros,gotoh köprü, floydrose special yada orjinal fr, emg, seymour duncan manyetik gibi) Asla düşük seri alma gitardan soğursun yani alacağın bir Ltd Ec50 ile ec400 arasında ışık yılları kadar fark olacaktır bunu göz önünde bulundur.

Alder için de Fender, Jackson (Dk,X) önerebilirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
selcuk_ozen sağolasın hocam analog olayını düşüneceğim gitarlarda çok pahalı fazla bütçem yok malesef :/

Ozzfish send return fx girişi olan amfileirn avantajları nedir? yani söylediğin özelliklerde bir amfi alsam iyi ses alabilecekmiyim? bu arada annemi ikna edebilirsem esp eclipse II aldıracağım dediğin gibi kötü bir gitar insanı gitardan soğutuyor.
 
gitar için cort evl serisinin les paul kasa olanı vardı hem fiyat uygun hemde emg manyetikleri var...görüntüsü senin için sıkıntı yaratmayacaksa öneririm...prosesörü satmama önerisine bende katılıyorum naçizane...

fx loop anfinin preamp katını devre dışı bırakır ve sadece poweramp kısmını kullanabilmeni sağlar böylece pedalının amp modeler ve cab simulator özellikleri renklendirilmemiş olur line6 sana ne vaadediyorsa aynen elde edebilirsin...

Bu videoda çok güzel anlatmış mevzuyu...videodaki amfide fxloop yok çünkü preamp katı yok böyle aletler için özel olarak yapılmış sadece celestion speakeri var...
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Ay8jiYWcCg8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


fx looplu laney 65r gibi bir anfi 2. el alınabilir yada ibanez 65watt tbx modeli...laneyde celestion 12'' speaker olması lazım...daha ufak çaplı amfilerde fx loop bulamamıştım ben...
 
esp-ltd alabilirsin gitar olarak, lamb of god kadar sertleştireceksen tarzını aktif manyetik daha hayırlı olur senin için. prosesöre gelince satmak yerine nasıl kullanacağını öğrenirsen daha mantıklı olur. arkadaşlara katılıyorum, şahsen prosesör sesi bana son derece dijital geliyor, daha doğal sesler alabilmek için analog setup kuruyorum ancak bir pedalı alabilmek için aylarca beklediğim oluyor. amfi olarak laney,line6 ve peaveylere olan zaaflarım nedeniyle onları önerebilirim.
 
Lamb of God hakkinda birkac sey soyleyeyim, Mesa Mark V'e zerre booster falan girmiyorlar, ve bayagi ortalama metal muzik gruplarinin altinda bir gain ile caliyorlar, mixte overdubbing ve bas gitarin etkisiyle gitarlar okuzmus gibi duyuluyor, yoksa gayet 80'ler hard rock gainleri seviyesinde kullaniyorlar adamlar amfilerini. Aktif manyetik kullanman kesinlikle sart degil, Mark Morton mesela Seymour Duncan Custom 5 kullaniyordu koprude, ki oyle ahim sahim high output bir manyetik degildir, EQ bakimindan adamlarinin tonuna cok uygun oluyor sadece. Ki ben sahsen high output olan Seymour Duncan Distortion'i goreceli olarak daha dusuk bir yukseklikte tutup, gain olayini genellikle amfiden ve boosterdan halletmeyi tercih ediyorum, notalardaki temizligi saglayip, palm mute'larda ve dusuk akorlarda gerceklesebilen yayikligi engellemek icin. Pod XT Live'i satman sart degil, isin komigi Joey Sturgis denen metalcore produktoru, produksiyonunu yaptigi hemen hemen cogu metalcore grubunda gitar tonlari icin POD kullaniyor dusunulenin aksine, ve inanilmaz tonlar alabiliyor, ha benim hosuma giden bir ton mu, degil, produksiyonunu yaptigi gruplardan da pek hazzetmiyorum sahsen, ama yapiyor mu adam yapiyor tabi ki.
 
Bence prosesörü satma çünkü istediğin tonu aldığında da elinin altında bulunmalı bence.. ton için bol sustainli ve güçlü manyetikleri olan bir gitar lazım. eğer bütçen uygunsa sana önereceğim gitar "epiphone sg gothic" olacaktır. bu gitarı denemişliğim de var. Gitar zaten cleanlarda koyu distorted soundlarda ise hayvan gibi distortion veriyor. O yüzden senin için ideal gitar o olacaktır.
Amfi olarak ibanez tbx diğer adıyla toneblaster serisi ideal.
Kendine uygun olan watt derecesini seç. Zaten bu amfilerin güzel yanı 15 wattlık versiyonuyla 150 wattlık versiyonu arasında ton farkı yok sadece güç farkediyo. O yüzden bu amfiler çok ideal. saygılarımla
 
Geri
Üst