klasik gitar-flamenko

Pek bilgim yok bu konuda akıl vermek gibi olmasın ama,sağ elin son 4 parmağıyla yapılan süpürmeler var onlar çok güzel oluyor onlara bir bak istersen :D
 
Sen ne çalmak istiyorsun? Yani flamenko literatürü çok farklı bir literatür. Sen kimleri dinledin ve niçin flamenko çalmak istiyorsun? Hangi isim seni bu alana yöneltti?
 
Öncelikle klasik gitarla flamenko gitar çok farklı şeylerdir. Flamenko aslında hem bir müzik hemde gitar türüdür ama klasik gitar deyince sanki klasik gitar edebiyatı anlaşılıyor.

Bizim ülkede flamenko çalmak çok çok zor çünkü bu konuda yeterli çok insan yok. Çat pat iki akor öğreniyo sonra hadi yallah ben flamenkocuyum diyor. Bu kadar basit değil. Ama popüler müzik ve flamenkoyu en iyi şekilde harmanlayan insan bence Doğan Canku'dur. Bir şekilde ona ulaşabilirsen en iyi yolu göstereceğinden eminim.
 
müzik-tür farketmez,işin temeli dinlemektir.grup dinlemek istiyorsan"vaya con dios" olabilir,sözsüz solo-ritm için "paco de lucia" yada "vicente amigo"dur.Bu isimler flamenko türüyle anılabilenlerdir.Bunun dışında türü farklı ama "flamenko" yorumları olanlardan "yngwie malmsteen-flamenko diablo" dinlenebilir.15'inde vicente'nin ankarada konseri var,hevesliysen bu fırsatı kaçırma derim.http://www.dancentrum.com/?page=mesaj.php&haber_id=1066
 
Norton_Antor demiş ki:
biraz klasik gitar üzerine gitmeye karar verdim.bana flamenko adına çalışabilecğeim neler önerebilirsiniz?

Klasik gitar çalmak istiyorsun güzel. Ancak "BİRAZ" tabiri maalesef flamenco için çok çok geçersiz. Inanki elektro ve flamenco bile birden yürümüyor çünkü birbiri ile çok alakasız tarzlar illede klasik çalmak istiyosan standart klasik parçalar çalmanı öneririm. Bir tane flamenco kitabı alıp egzersizlere bakarsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın..
 
Nedim haklıdır, ben 8 yıldır elektro calıyorum 2 yıldır klasik biras flamenco ya daldim sag el de bayabi costu neyse ama baktim ki elektroda yernde sayıyosun o yuzden flamencodan klasikten vazgectim 2sini yurutmen cok zor istersen bayabi kaynak var elimde ayrıca tomatito paco de lucia paco pena pepe romero gibi adamlari dinne ve bikac notalarina bak bidaha bi dusun yasar sarkısı diildir flamenko ole 1 2 rumba ritim atanıda flamencocu sanmayın
 
x7_SlipKnoT_7x demiş ki:
Sefa YEPREM
bu adamın kitabı var video cd'li
ideefixe de vardı, kendi siteside vardı bi arat bulurusun

Yeni başlayanlar için sefa yepremin hiç bir faydası olucağını düşünmüyorum, direk ileri seviye tekniklerle yanlızca "Çalmış". (Bana az biraz Malmsteen i hatırlattı. Bkz. Guitar lessons with malmsteen) Ayrıca Sefa Yepremin çaldığı flamenco değilde klasik müziği andırıyor bana nedense, yanlızca tangos formundaki falsetaları hoş onun dışında elbette iyi bir gitarist ancak konu gitaristliği değil burda..
 
çok haklısın sefa yeprem estirmiş resmen...bu kitapla ve cd'yle birşey öğrenilmez..(benim fikrim)...çünkü adam çok ileri teknikleri göstermiş..

Not:Flamenko herkesin yapabileceği bir müzik tarzı ve dans değildir...Kafanda ve ruhunda çingenelik olması gerekir..(çingenelik bir ayrıcalık)..

Saygılar..
 
Geri
Üst