9volt Adaptör Ve Mt" Sorunu

E

erchyn

Dün almış olduğum 2,el modlu MT2 pedal , adaptör ile bağladığımda tiz bir dip gürültüsü veriyor. 9 volt bir pil taktığımda ise bu ses tamamen kayboluyor. Adaptör 9 volt ayarlı 600mA ataba marka. Daha öncesinde overdrive eq ve comp sustainer pedalım ile sorunsuz kullandım. Ancak bu pedalda çok fazla dip gürültüsü benzeri tiz bir ses alıyorum. Sizce pedalı iade etmeli miyim ?
 
Adptorden kaynaklaniyor olabilir bende bircok pedalda yasadim o problemi ataba adaptor ile kullaninca ama boss adaptor aldim 25 liraya sorun ortadan kalkti
 
Kullandığın adaptör tam regüleli mi? Muhtemelen öyle olmamasından kaynaklanıyor, gerilim üzerindeki anlık değişmeler dip gürültüsüne yol açabilir. Bu arada ayarlı derken kademeli adaptörden bahsediyorsan, kalitesiz kademeli adaptörler ayarlanan gerilim değerini tutturamayabiliyor. Kaliteli ve üretici firmanın önerdiği adaptörleri kullanmakta fayda var. Kolay gelsin..
 
Polaritesini kontrol ettiniz mi ? Muhtemelen gerilim az gelmiştir diye tahmin ediyorum.Ayarlı adaptör kullanmak tüm setupı riske atmaktır.Ataba markasının genelde ürünleri kaliteli.
 
Atabayı geri iade edip yıldırım regüleli bir adaptör aldım 9 volt ayarsız 1000mA . Bu adaptörde de aynı sorun oldu satan arkadaş visual-sound-1-spot kullanıyorum ve sorunsuz diyor bende tek gitar pedal ve amfi şeklinde tiz dip gürültüsüne benzemeyen bir ses veriyor. 3 adaptör denedim 2 ataba bir de regüleli yıldırım ama sonuç hep aynı. Pedalın modlu olması böylesi bir soruna yol açar mı ? Bu pedaldan önce hiç bir pedalda sıkıntı yaşamadım böylesine boss overdrive pedalımı atabanın çok eski trafolu bir adaptörü ile kullanıyordum ve tek ses yoktu. BU da aynı marka ama aynı adaptör çalıştırmıyor.
 
atabanın trafolu regüleli adaptörleri ise pedal beslemiyor o adaptörler.Regülesiz 500mah adaptörü var trafolu onu güvenle kullanabilirsiniz.Çok sorun edilecek hadise değildir voltaj dalgalanmaları sonuç olarak tasarlayanlar da güce bindiğinde 9,5-10V civarı vermesi için tasarlamış ve filtrelemiştir adaptörü.Yani regüleli olmasının çok çok muhterem bir olay olduğu düşünülmesin.Kullandığımız pedallar Analoglar ve o kadar da voltaj hassasiyeti olan cihazlar değil.
 
cihazı geri iade ettim şu an para iademi aldım ancak çok garip bir tecrübe oldu .Bu denli hassas olması bir pedalın şaşırttı tabi bozuk değil ise. 9 volt pil ile sadece temiz ses alabildim nasıl adaptör taktıysam aynı sıkıntıyı yarattı.
 
Besleme içinde ac bileşen varsa ki iyi filitrelemez ve regüle etmessen o ac bileşen olur, işte o filtrelemediğin ac bileşen ampline ordanda hoparlörüne geçer ve gürültü yapar. Hassaslık falan değil ses cihazlarında regüleli güç kaynakları kullanacaksın hatta 3-4 pedaldan fazla pedal varsa, izoleli ve regüleli kullanacaksın.
 
Konuyla biraz alakasız ama benim de bugün Koçyiğit marka 9V 1A tam regüle adaptörüm kendi kendine yandı. Yerine başka bir 9V 1A adaptör deneyim dedim ama bu sefer de pedallar çalışmadı. Sizce pedallara zarar gelmiş olabilir mi? Yoksa denediğim adaptör mü pedalları beslemiyor? Şuan içimde tatlı bi endişe var da :)
 
1A ile kaç tane pedalı beslemeye çalışıyorsunuz? Bir de polariteye baktınız mı? Dışı artı, içi eksi olacak. Piyasada satılanların tam tersine.
 
1A ile kaç tane pedalı beslemeye çalışıyorsunuz? Bir de polariteye baktınız mı? Dışı artı, içi eksi olacak. Piyasada satılanların tam tersine.
Uzun süredir tek pedal besliyordum, geçen hafta bir stag dağıtıcı kablo aldım, şimdi 2 (micro metal muff, visual sound route 808) pedal bağlı. Acaba dağıtıcı kablo yüzünden mi yanmıştır? 1A ile 3-4 pedal rahat kaldırır diye düşünmüştüm ama (n)
Diğer adaptör de dediğiniz gibi piyasada satılan modellerden, büyük ihtimal polaritesi uygun değil.
 
yıllar önce dunlop dc-brick almıştım, bu konuyu görünce mazide kalmış adaptör problemlerimi hatırladım, reklam olsun diye söylemiyorum, illa dunlop da olmasın ama bu iş için yapılmış bir adaptör tüm sorunları kökünden çözüyor diyebilirim, anlayan bir elektronikçiye de özel olarak yaptırılabilir, pahalı ama kesin çözüm, tavsiye ederim.
 
Dağıtıcı kablo dediğiniz nedir? Eğer ki Roland'ın güç kaynaklarından ya da NS2 ,TU2 ve TU3'den çıkarak kullanabileceğiniz kablolarından ise, ne VS ne MMM ile kullanabilirsiniz o kabloyu. Ya da ben anlamadım :/
 
Hım sanırım bunun bir ucuna adaptör bağlayarak güç dağıtabiliyorsun. Valla bir kaç muhtemel sorun;

1) Amper yetmemiştir
2) Polarite ters olabilir (özellikle Visual Sound için, Amerikan pedallarında olabiliyor farklı durumlar)
3) Evde voltaj sorunu olmuş adaptörü yakmıştır
4) Pedalların adaptör girişi yanmıştır

Bu 4'ünden biri :)
 
Anladım. Pedallara bişey olmamıştır umarım. Pil alıp deneyemedim daha.
Yeni bir adaptör almam lazım sizce 2 pedalı (ilerde 3-4) 1A kurtmaz mı?
 
yıllar önce dunlop dc-brick almıştım, bu konuyu görünce mazide kalmış adaptör problemlerimi hatırladım, reklam olsun diye söylemiyorum, illa dunlop da olmasın ama bu iş için yapılmış bir adaptör tüm sorunları kökünden çözüyor diyebilirim, anlayan bir elektronikçiye de özel olarak yaptırılabilir, pahalı ama kesin çözüm, tavsiye ederim.

Her derde deva bir power supplya benziyor ama haliyle biraz tuzlu sanırım. Öneri için teşekkürler.


2 pedalı kurtarır aslında, o en düşük ihtimal zaten :)

Biraz önce arkadaşın adaptörüyle denedim, pedallara birşey olmamış, sağlam :)
İlgin alakan için teşekkürler.
 
1 A cinsine göre değişir ama 4-5 pedalı kurtarır. Ama 3 4 ten fazla pedalı daisy chain güç kaynağıyla beslemek ground loop a sebep olur gürültü yapar. O yüzden izoleli ve regüleli bir güç kaynağına ihtiyacın var.
 
Geri
Üst