Belleville de Randevu

Bilmem izleyeniniz var mi bu animeyi.Fransiz yapimi alinasi ödüllere doymus harika bir film.Gecenlerde TRT 2 de yayinladilar.Japon animelerinden biktiysaniz mutlaka tavsiye ederim.Tarz uslüp anlatim yöntemleri hic sik1lmadim izlerken.
 
Ayrintilar ayrintilar ve yine ayrintilar... bu filmde ufak tefek o kadar cok sey var ki... her izleyisinde insan yeni bir seyler cikartabiliyor. Bir animasyon filminde en begendigim sahne bu filmdendir... kurbaga yavrularinin tenceredeki goruntusunun dolunaya donustugu gecis sahnesi muhtesemdir... Hakikaten harika bir film... Madame Souza, Champion, Mafyalar (kutu adamlar :) ), Triplettes de Belleville ve tabi ki Bruno... hepsi muhtesem karakterlerdi hakikaten.

Soylemeden gecemeyecegim Belleville'e ilk geldiklerinde gidip hamburgercide oturunca madame souza'nin kucucuk cuzdanini actiginda icinden ucan beyaz kelebekimsi mahluk ve ardindan souzanin bakislari acaip guzeldir... Herkese tavsiye ederim... Japon animelerinden cok daha farkli bir havasi var. Ben animelerin kendini gelistiremedigini ve yerinde saymaya basladigini dusunuyorum artik... ve eski animasyon ustadlarin (Asterix, Lucky Luke, Clemantine,...) rekabeti kizistirmaya baslamasi cok mutlu ediyor beni...
 
çok güzel, çok tatlı bir film. arkadaşla fanzinimiz var oraya yazdım geçenlerde ama kötü anlatmışım herhalde arkadaş beğenmişsin gibi durmuyo bu dedi. izlesin zaten herkes.
 
Bu filmin forumunu bugüne dek görmemiş olduğuma inanmıyorum :roll:
Harika, metaforlarla, küçük detaylarla süslü izlemeye doyulmayacak bi film.. Filmde "Belleville" adı altında hangi memleketle dalga geçildiğini anlamışsınızdır eminim.. Nasıl anlatılır ki? Her karesi ayrı keyif.. Soundtrack lerine bittim zaten ve hemen bulup indirdim bi yerlerden.. Ama kurbağalar biraz mide bulandırıcı sanırım :)
 
bu filmin dvd sini aldım ve iki kez izledim.daha sonra da trt de iki kez izledim ve yaşamımda kemal sunal filmlerinden sonra en fazla izlediklerim arasına girdi("otomatik portakal" kemal sunal filmlerinden bile fazla!)az konuşmanın olması ve belleville in new york tasvipi olup çok iyi ti ye alınması bana çok sıcak geldi.özellikle halkın obez olması ve fransız mafyasının enselerinin kalın olması harikulade.özellikle de kurbağa avlanan sahne muhteşem.
 
trt canı sıkıldıkça bu animasyonu yayımlıyo, orda da çok seven biri var heralde, ismini duymuştum, şans eseri izledim ve çok hoşuma gitti, çizgiler çok güzel, konu da çok tatlı ve yaratıcı, bir tonton bayan+bir köpek+üç yetenekli kızkardeşten oluşan çetenin hikayesini izlemeyen varsa, özellikle haftasonları trt1 ve 2yi takip etsin, ben her haftasonu mutlaka rastlıyorum
 
Sadece çizimleriyle herşeyi anlatan inanılmaz hoş bir çizik film (Bisikletcilerin bisiklet sürüşü, iki kormualı mafya babaları vs.. :) ). Yalnız ben bunu Bellevile üçüzleri olarak çevrildi diye biliyordum, öyle değilmiş. Bu tür başka anime biliyor musunuz (Avrupa'dan falan)? Bu arada bu tür filmlerede anime dendiğini bilmiyordum ben çok geride kalmışım ya :)
 
yarabbi ben böyle sevimli bişey görmedim :p
bi de öyle bi yapmış ki adamlar; çizimler karakterlerin her bişeyini bi çırpıda anlatıveriyo sanki.. helal be
 
Buster Keaton, Charlie Chaplin, New York şehir yaşamına göndermelerle dolu; 30’ların siyah beyaz filmlerinin ‘eylem ayrıntıda gizlidir’ şiarından (mecburi tabii, ses yok ki) yola çıkan harika bir animasyon.
 
Bugün filmi izledim,çok hoş çizimleri var.İnsanın hemen filme kanı kaynıyor.Müzik yapılan sahneler müthiş ve çok eğlenceli.Filmin giriş sahnesi özellikle çok etkileyiciydi.Her yönüyle Japon animeleri ve 3 boyutlu Amerikan filmlerinden çok daha samimi ve eğlenceli.Bu filmi beğenenler Persepolis'i de beğenebilirler,o da bir Fransız animasyonu.
 
lise 2'de dönem konumuzdu bu film bizim. okulda ders olarak işlememize ve fransızcasını izlememize rağmen kanım kaynamıştı bu animasyona.müzikleri çok tatlıdır ve çizim detayları gerçkten dahicedir.özellikle o bisikletçilerin vücut çizimleri baya sağlamdı. :)
 
Geri
Üst