Gitarı Komple Boyamak & Rengini Değiştirmek Ankara Yardı

Arkadaşlar Öncelikle Selam. Bu konuyu forum veritabanında 1 saat kadar araştırdım fakat pek bi şey bulamadım. Genelde pek tavsiye edilmiyor bunu gördüm. Türkiyede bu işi yapabilecek yer çok az sanırım. Ben yine de belki mümkündür ümidi ile topic açmak istedim...

Sorularım Şunlar;
Elektro Gitarı tamamen boyamak mümkünmüdür?
Bu olayın gitarın ton karakterine ne gibi zararları olabilir?
Kendim boyamayı kesinlikle göze alamam Ankarada bu işi yapabilecek bi yer var mı? (Evrensel müzik vs olabilir mi?....)
Var ise bana ne kadar mal olur?

Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
 
İstanbul ve ankara daki bütün araba kaporta boyuyan adamlara gidebilirsiniz. Ama bunu yapmayın gitarın susteinini bitirirsiniz. Muhtemelen gitarlarınızı boyamaya karar verdiğinize göre fiyatı düşük gitarlarınız vardır ki ucuz gitarlar zaten kaldıramaz boyayı ve hiçbirzaman geride alamazsınız. Yapmayın ama bu konuda tabiki en iyi bilgiyi enstruman yapım bölümlerinden mezun arkadaşlar verecektir.
 
bir arabayı eline fırça alıp suluboyayla boyayınca nasıl oluyorsa aynen öyle olur.ama bir iki yer var bu işi hakkıyla yapan onlar da fabrikasyon gibi yapabilen yerler.

Istanbulda>yuksel usta (0212 243 08 92)
izmirde>erkan usta
ankara için kenan abi yapıyo mu bilmiyorum ama yaparsa o yapar gibime geliyor....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yarın Kenan Abi ye gidip bi soracağım bakalım ne diyecek. Bi de şuna cevap alırsam iyi olacak. Gitar için uygun boya bulmak kolay mı? Ne kadar patlar?

Ben alım satım bölümündeki Pembe BC Rich Platiniumu almayı düşünüyorum bunun için araştırıyorum eğer boyatma imkanım var ise alacağım gitarı. Fabrika çıkışı gibi cillop gibi boya olması şart değil sadece gitar siyah görünsün ve çok da çirkin göze batan bişey olmasın yeter :) Gitarı gerçekten ucuz oldugu için almayı düşünüyorum ama boyama işi bana pahalıya patlayacaksa hiç kasmayıp boya parasını da üstüne ekleyip başka bişey alırım.

Sorularıma yarın kadar cevap alabilirsem çok sevinirim arkadaşlar

Teşekkürler.
 
Bu sorulara en iyi Kenan cevap verir zaten. Ama Fiyatı gitarından (pahalı olmadığını sanıyorum) belki daha pahalıya ya da ona yakına mal olabilir.
 
Darestan alıntı: bend emerak ediyorum valla
istanbul içinde yazın

boyamak kesinlikle tonu etkiler,boyanın cinsine kalınlığına bağlı tabi olay

öyle boya gitarın tonunu etkileseydi gitarlar boyalı olmazdı di mi :) arkadaş boyatmak derken rengini değiştirmek anlamında söylemiş. yani orjinal boya çıkarılcak zımparalancak falan. ağaca sonra boya yapılcak. orjinal olcak yani.:) üstüne direk boya atarsan etkiler tabiki. 1mm kalınlık bile gitarın tonunu etkiler üstadların söylediklerine göre...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama asıl soruma hala cevap gelmedi. Gitar pembe ve bunun rengini bi şekilde siyah yapmam lazım.
Gitarın karakterini bozmayacak şekilde ankarada bu işi kazıyıp tekrar boyayarak ya da üstüne boya atarak yapabilecek bi yer mevcutmu? Bi de tahmini tutar ne kadar? :)
 
ilteris demiş ki:
Yarın Kenan Abi ye gidip bi soracağım bakalım ne diyecek. Bi de şuna cevap alırsam iyi olacak. Gitar için uygun boya bulmak kolay mı? Ne kadar patlar?

Ben alım satım bölümündeki Pembe BC Rich Platiniumu almayı düşünüyorum bunun için araştırıyorum eğer boyatma imkanım var ise alacağım gitarı.

Teşekkürler.
Dostum istanbulda biçok yerde yaptırabilirsin bu işi..
ama yüksel usta becerebilir mi bilmiyorum..
tavsiyem şu pembe bi gitar (orjnl.usa Bc rich ise alınır ama boyanmaz..) hiç boyasını sökmeden transparan siyah boyalar var pembe üzerine böyle bi renk yaptırabilirsin değişik durur ve cırtlak pembeyi kapatır.. tabii ki yurtdışından gelecek boyan koca kutudan senin kullanacağın bikaç mg.fiyatı 50-100$ olabilir.boyatma işlemi de 100$ dan aşşağı almazlar.. ha boyayı söktürüp üzerine sprey astar+boya yaptırırsan da tahminimce total 150$ dan aşşağı işin içinden çıkamazsın.. ve kime gitsen yapmak istemiycek..
 
Arkadaşlar 7 yılı aşkın süredir graffiti sanatçısıyım.. Gitarınız üzerine istenilen yazı,şekil,desen çizimi yapıyorum. Kargo aracılığıyla alış verişimiz sağlanacaktır. Gitarınız bana geldikten 3gün sonunda size geri gönderilmek üzere muhafazalı kutuda kargoya verilmiş olur. Mail adresimden veya buradan bana ulaşabilirsiniz..

Boya olarak özel graffiti boyası kullanıyorum. Yüksek kapatıcılığa sahip olduğundan dolayı ince bir kat atmak yeterli oluyor ve bu sayede gitarınız üzerinde ekstradan birkaç kat olarak durmuyor ve seste "belirgin bozulmalara neden olmuyor". Vernik kullanmıyorum bu yüzden ileride özel boya sökücü elemanlarla temizlenebilir..

Arkadaşıma yaptığım çalışma ;


Bu da yakın zamanda yapacağım çalışmanın photoshopta hazırladığım görüntüsü;


Fiyat konusunda veya aklınıza takılan sorular varsa pm veya mail atmanız yeterlidir.

Sağlıcakla Kalın..
[email protected]
www.facebook.com/writerstalker
 
ilteris demiş ki:
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama asıl soruma hala cevap gelmedi. Gitar pembe ve bunun rengini bi şekilde siyah yapmam lazım.
Gitarın karakterini bozmayacak şekilde ankarada bu işi kazıyıp tekrar boyayarak ya da üstüne boya atarak yapabilecek bi yer mevcutmu? Bi de tahmini tutar ne kadar? :)
pembemi?? bence güzeldir ya nedir marka model :) ?
 
Geri
Üst