Yabancı Diziler

Yabancı dizi tavsiyeleri içün düşündüm burayı. Her diziye ayrı başlık da açabiliriz fekat buradan özet geçerekten daha derli toplu bir veritabanı da oluşturabiliriz. Misal ben kendimden örnek vereyim, özellikle bu konuda çok dağınık biriyimdir. Biri dizi tavsiye eder, "tamam kesin izleyeceğim kanks" derim ama unuturum gider. Sonra tesadüfen o diziyi keşfederim, sağa sola, bana o diziyi öneren arkadaşa bile hakaret eder gibi öneririm. En son illnino ile Black Books konusunda yaşadık öyle bişiy. Unutuyorum nabim :D
Neyse, isteyen istediği diziyi tanıtır ne bileyim. Kısa özet geçer falan. Bir de allahını seven adam gibi başlık önersin de editleyelim. "Dizi önerileri" pek hoşuma gitmedi gibi :D
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Kendi açtığım başlığa ikinci mesajı da yazayım lan ezik gibi.

Community izliyorum bu aralar. http://www.imdb.com/title/tt1439629/
Bizdeki açıköğretim fakültesine denk gelen bir okulda geçiyor. Her biri bir şekilde bu okula gelmeye mecbur kalmış insanların oluşturduğu bir ders çalışma grubu ve olaylar olaylar... Gülme efektsiz yarım saatlik komediler arasında bu aralar en sevdiğim. Karakterlerin her biri ayrı güzel. Ünlü komedyen, üstad Chevy Chase de kadroda. (illnino brada, önerdiysen valla hatırlamıyorum ha :D )
 
Eziklik meziklik duyma, kimse yazmasa, iplemese bile forumdaki bazı gereksiz geyiklerden kat kat gerekli bir başlık! Aklına sağlık! Bir şeyler düşerse çiziktirir desteklemeye çalışırım ben de:)
 
Big Bang Theory cok harika bir dizi
Ayrica bir erkek bir kadın da güzeldir...
Baslik icinde begendiniz tv dizileri olabilir...
Bu arada eziklik serdar ortaca mahsus, sen rahat ol :))
 
destan yazarım buraya şimdi. :D neyse community denmişken şöyle söyliyim; amerikan tv sin de yayınlanan bir ingiliz dizisi gibi. öyle acaip bir şey. ilk 3-4 bölümün de pek bir şey bulamayabilirsiniz ama sonrası.... aaauuuuuvvv.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Uyuyan devi uyandırdık, kaçan canını kurtarır artık :D Bu arada düşün ne kadar dağınık kafa, yukarıda verdiğim örnekteki dizi Black Books değil, Episodes olacağıdı. Onu bile karıştırıyorum beyav :D


hackeiommi SteelString reyizler; ilginize desteğinize teşekkürler ehhe :)
 
Drama dozu yerinde fantastik sevenler için Once Upon A Time. İlle de polisiye diyenler için ise mutlaka Mentalist. 21. yüzyılda geçen şu İngiliz işi yeni Sherlock Holmes da müthişti, ama toplamda sadece 5 bölümü filan var galiba. Distopik bilim kurgu sevenlere tavsiyem elbette Fringe (ekranların en zeki dizilerinden biri bence...)
Ve fakat bütünlük itibari ile düşünüldüğünde halen Prison Break'e rakip bir dizi de yok sanki. Kaliteyi hep koruması açısından benim en yakın adayım Fringe, ama bittiği zaman ne his verecek bilmiyorum.
 
Türkiye'de çekilen dramlar komedi niyetine, komediler ise dram niyetine izlenebilir. Aksiyon-kurgu dizileri ise ister dram, ister komedi niyetine izlenebilir. Ama hiç biri (aksiyon niyetine çekilenler de dahil) aksiyon niyetine izlenemez:)
Bazı zeki girişimciler de bunu bildiği için bilim-kurguyu doğrudan komedi niyetine çekip en azından rezil olma riskini elimine etmeye çalışmaktadır:) "Türk'ün uzayla imtihanı" sorusu ciddi mi bilmiyorum, ama gerçekten böyle bir şey varsa bana bu sonuncu durumun bir örneğidir gibi geliyor:)
 
Kap odunu kap. Valla var öyle bi dizi, kim bilir kaç kere önerildi bana da işte kafa. Bu akşam da açtım baktım ve iptal edildiğini öğrendim ya. Bendeki bu nazarla bir baksam öküzü de deviririm, helikopteri de düşürürüm be.
 
THE IT CROWD! Bi firmanın bilgi işlem departmanında çalışan 3 arkadaşın arasında geçen geyikleri kaçırmayın. Kesinlikle izlenilesi bir dizi. İzlediğim nadir ingiliz dizilerinden , hele o son bölüm yokmu son bölüm kaç kere izledim bilmiyorum:D Ayrıca
Fringe / Breaking Bad / Chuck / Dexter / House M.D. / Supernatural / The Big Bang Theory / How I Met Your Mother / The IT Crowd / Person of interest / The Confession / White Collar / V / Blue Mountain States / Game of Thrones / The pasific / The Walking Dead / Lost Room / Heroes / FlashForward /Prison Break / Lost / Terra Nova / Kyle XY / BatlleStar Galactica / Stargate SG-1 /Stargate Atlantis/ Stargate Universe / Terminator: The Sarah Connor Chronicles / Falling Skies / 24 / Band of brothers / Flight of the Conchords / The X Files / OZ / Alcatraz Bitirdiğim yada güncel olarak izlediğim diziler . Dizileri yazınca farkettimde :poop: unu çıkarmışım sanırım
 
Kap odunu kap. Valla var öyle bi dizi, kim bilir kaç kere önerildi bana da işte kafa. Bu akşam da açtım baktım ve iptal edildiğini öğrendim ya. Bendeki bu nazarla bir baksam öküzü de deviririm, helikopteri de düşürürüm be.
Muhtemelen yakında batar o dizi çünkü çok saçmalıyorlar ve çok basit.Adamlar yine bir şekilde pembe diziye bağladılar olayı :poop:
 
Şimdi öyle dizi izlemezse ölecek hastalığım yok ama bu devirde hiç bir şey izlemeden de durulmuyor. O yüzden mesela hafta arası akşamları çok düzenli olmasa da dizi izlerken belli bir program uyguluyorum. İki veya üç ayrı diziyi aynı anda izleyebiliyorumdur. Bir adet kısa komedi (Friends ve Seinfeld'in gözünü seveyim), bir adet bilim kurgu mutlaka olmalı ama. Stargate serileri, Galactica, Caprica, Farscape gibi muhteşem dizileri bitirdikten sonra boşluğa düştüm resmen.
Ne izlesem diye aranırken Syfy Channel'ın web sitesini açtım, karpuz seçer gibi seçtim Eureka'yı (http://www.imdb.com/title/tt0796264/)
Çok öyle muhteşem süper dizi değil ama sevdim. Bilim-kurgu komedi diyebiliriz. Parlak bilim adamlarından, dehalardan oluşan Eureka kasabasının "normal" şerifi ve başından geçen olaylar. Bilim-kurgu kısmı çok öyle kafa yoran şeyler içermese de zaman zaman paralel evren, zaman yolculuğu gibi kallavi konulara da girebiliyorlar. Her akşam birer bölüm atıyorum, iyidir.
 
klas...

mad-men.jpg


50 li yıllar,mafya,otel,frank sinatra,sigara,lokum hatunlar, kanal starz, retro...

Magic-City-logo.jpg


simon pegg in ünü ingiltereyi aşmadan önce ki dizisi. scrubs gibi komedilerin öncüsü. pure fucking english...

normal.jpg


hain mi kahraman mı? 24 geriliminde nefis drama. altın küre ödüllü.

homeland.jpg


imbd:9.7 ağır abi! yemişim csi bilmem ne adam gibi delikanlı dizi! herkes sevmez ama şaheser!

the-wire-2.jpg
 
Alcatraz, Camelot, The River, Charlie's Angels diyeyim iyice pç olsun başlık. Şaka maka, Falling Skies şu sıralar 2. sezonuna devam ediyor. Continuum, güzel ama hala hikaye oturmadı. Yakında The revolation gelecek. Konu bakımından güzel. Bunun dışında The Dexter 7. sezonu ile geliyor. Paldır paldır.. The legend of korra veya Tron:upising anime seçimi olarak güzel olabilir.
Onun dışında sultan sultan ne sultan?
 
Geri
Üst