Amfi ses potansı sorunu Marshall MG15CDR

Merhaba arkadaşlar, Marshall MG15CDR kullanıyorum ve 4-5 ay önce başlayan bir sorun şimdi amfiyi kullanamama neden oluyor. Sorunu şöyle anlatayım ; volume potansı doğru çalışmıyor. Mesela ev ortamında 2/10'da kullanıyorum sesi ama kafasına göre bazen çok az ses veriyor. Eskiden bir kere potansla oynayıp 3'e veya 4'e getirip geri alınca düzeliyordu. Şimdiyse düzelmiyor hatta kafasına göre sesi bazen azalıyor bazen kısılıyor. Potansla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum ama sizlerin de tavsiyelerini öğrenmek isterim. Sorun nedir ve nasıl tamir edilir ? Bir tamirciye götürdüğümde neresine bakmasını söyleyeyim ? Böyle uzun uzun anlatmak sıkıyor insanları. Şimdiden cevap için çok teşekkür ederim.

Ayrıca dip gürültüsü yapmayan ucuza jak kablosu tavsiyesi olan var mı ? 15 liralık Cort aldım 2-3 liralık kablolarla arasında bir fark göremedim.

NOT : Forumu alt üst ettim ama bulamadım, konunun ne olduğunu ve hangi isimle arayacağımı bilmediğimden yeni konu açtım. Eğer daha önce benzer konu açılmışsa özür dilerim.
 
Evet daha önce buna benzer sorunlar yüzlerce kez soruldu. Kontak sprey alıcaksın potans kapağını söküp sıkacaksın sonra kapağı takıp sağa sola oynatınca sorunun %90 çözülecek.
 
Geri
Üst