footswitch nasıl yapılır

Arkadaşlar iki kanallı marshall 30 dfx bir amfim var. Bir footswitch alayım da öyle kullanayım dedim ve bir müzik firmasından fiyat aldım. Acayip uçuk bir fiyatla karşılaşınca da tabiki almaktan vazgeçtim. En iyisi üretim işi deyip kendi footswitchimi kendim yapmaya karar verdim.
Bunun için benim neler almam lazım, ve footswitchi nasıl yapıcam.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür,
Saygılarımla,
 
once swich alıcaksın bu buyuk olanlarından al ki ayagını agırlıyıyla hemen acılsın kapansın sonra tahta yada alieminyum kutu kablo ve jag alıcaksın temiz iş olsun diye lehim kullan kablonun bir ucuna swich i (zaten iki uclu olur ) diger ucuna jag ı lehimle temiz ama olsun kopmasın sonra kutula basacagın sekilde tak sonra foot swich yerine kullan hayırlı olsun 5 ytl ye gelmez sana
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Billie_Joe demiş ki:
once swich alıcaksın bu buyuk olanlarından al ki ayagını agırlıyıyla hemen acılsın kapansın sonra tahta yada alieminyum kutu kablo ve jag alıcaksın temiz iş olsun diye lehim kullan kablonun bir ucuna swich i (zaten iki uclu olur ) diger ucuna jag ı lehimle temiz ama olsun kopmasın sonra kutula basacagın sekilde tak sonra foot swich yerine kullan hayırlı olsun 5 ytl ye gelmez sana[/quote

teşekkürler. billie joe
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ben de elektrikçilere sordum ama adamlar markası model numarası falan soruyorlar. Yok mu arkadaşlar footswitch yapıpta ne malzemeler (marka ve varsa model) kullandığını yazacak arkadaşlar. Valla tünelde sordum 45 avro dediler.
Saygılarımla,
 
abi ben tam anlamadım ya şunu hiç bilmeyen bir kişiye anlatır gibi anlatırmısınız evde lehim makinesi felan var ama işte kısaca değil biraz detaylıca...
 
elektrikçiye gidiceksiniz ''abi bana bir tane mono jack(gitarlarda kullandığımız kabloların ucundakilerden) bir tane de böle bi basınca devreyi kapayan bidaha basınca açan bir anahtar lazım'' diyceksiniz ve bu anahtarda dikkat etmeniz gerek 3 özellik olcak:
1-büyük olsun ki rahat basın
2-her basışınızda düğme aynı seviyeye gelsin
3-arka tarafında lehim yapmak için 2 tane ucu olsun
sonra istediğiniz uzunlukta mono kablo alın. bu kablonun bir ucunu jack a lehimleyin diğer ucunu da anahtara lehimleyin. artık bir footswitchiniz var:) geriye tek bir sorun kaldı o da anahtarı koyacağınız bir kutu onu da heralde alüminyumculara yaptırabilirsiniz.

gitarist91 demiş ki:
arkadaşlar benim de bir sorum olcak, bu footswitch amfinin neresine bağlanıyor?

amfinin önünde veya arkasında footswitch girişi vardır oraya takcaksınız. eğer yoksa biraz cesaret edip amfinin içini açıcaksın orda distortion ı açıp kapamaya yarayan ufak anahtarın arkasındaki iki kabloya lehimliyceksin footswitchini.. (tabi bu durumda kablonun bu ucuna jack takmicaksın)
 
hmmm o konuda tam bir fikrim yok ama sanırım mono jack yerine stereo jack kullanıcaksın ve bir anahtar yerine iki anahtar bağliycaksın biri distortion için diğeri de fx için olcak ama bunu hiç denemedim sadece tahmini:)
 
Geri
Üst