Akustik bir enstrumanın sesini sample ile değiştirmek

Y

yagiz

Merhabalar. Ben şöyle bir program arıyorum: Standart bir ses kartının line-in girişine analog bir enstuman sesi (örn. snare) gireceğim ve program, bu enstrumanın ritmi ve şiddetini baz alarak gösterdiğim sample dosyasını çalacak. Yani kısacası örneğin snare sesini elimdeki sample ile değiştireceğim. Böyle bir software bilen varsa yazsın lütfen.
 
trigger olayı sanırım.. çoğu davul kaydında aynı mantık kullanılıyor.. ;)
yani dinleyipte "uff nebiçim davul soundu bu.." dediğimiz pek çok kayıtta böyle güzellikler yapıyolar..
 
Yanlış hatırlamıyorsam drumagog ( http://www.drumagog.com/ ) isimli yazılım bu işi davul için görmekteydi.. Şahsen sahip olmadığım bir yazılım, deneyenler var ise görüşlerini yazarlar...

Ayrıca o üff be dedirten sample sesleri roland'ın vdrums'ı gibi elektro davul ürünleri sayesinde midi ile tetiklenmekte genelde... Ha akustik davulun üzerine aynı anda tetiklenen ek sample'lar koyanlar da yok değil...
 
Drumagog güzel bir programa benziyor. Ama anladığım kadarıyla protools'un bir plugini olarak çalışıyor. Benim aradığım normal bir ses kartıyla çalışan bir program. Yine de ilginize teşekkürler.
 
FL stüdyoda wav olarak kaydettiğin dosyanın adını değiştirip (örnek: snare_12) RD kitin veya başka herhangi bir kitin klasörünün içine kopyalayıp FL'de kullanabiliyorsun. RD kitte 11 farklı snare var.Sen kendi snare'ini 12,13 falan diye kaydedip kullanabilrsin.
Ama daha profesyonelce bişeyse aradığın beni aşar. :)
Ha bir de bu işi yaparken ki buna sampling deniyor herhalde kaydın kalitesi önemli. Mikrofon , mikser vs.vs.. Öyle bir mikrofonu line in'e girip kaliteli bir sample yapmak mümkün değildir sanırım.
 
Lateral Solutions Guitar Synth ile yapabilirsin. Yanılmıyosam adı böyle birşey. Mantığı yapmak istediğinle aynı olduğundan zorlayıp trigerring işinde kullanabilirsin.
 
Lateral Solutions Guitar Synth programını denedim. Aslında bu programı çok beğendim ama girişteki sese göre notaları buluyor ve midi enstrumanlarını çalıyor. Oysa benim aradığım wav dosyalarını çalan bir program. Yine de teşekkürler. Bu sayede bu programı da öğrenmiş olduk.
 
Geri
Üst