Tiktak

S

shadowfax

“Giderek hızlanan modern hayatın rutininden kurtulmak,

kaybolan kimliklerimizi bulmak ve zamanı durdurmak için

antidepresanlara son !!! Yeni reçetemiz günde 3 doz

Tiktak!! Yan etkisi yoktur, ancak bağımlılık

yaratabilir.”

Tiktak'ın " Şimdiyi şimdi geçiyor " isimli ilk albümü yayınlandı !!!

Toplam 12 parçadan oluşan albüm; modern rock, punk, yer yer reggae ve drum&bass ritimlere kadar değişik yapılardan oluşuyor. Erkin Peprek şarkı sözlerinde, “Kapital-İstanbul” adlı belgesel çalışmasında olduğu gibi, toplumun modern yaşamın içinde yabancılaşması, yalnızlaşması, mutsuzluğu ve kimlik yitimi üzerine duygularını vurguluyor. İdealist bir tavırla, arabesk söyleme karşı çıkarak değişim için gereken hareketi ve cesareti savunuyor.

İlk video klip “Dost” adlı parçaya çekilmektedir. Mayıs ayının ikinci haftası yayınlanacak klipte, ülkemizde korkunç bir bağımlılık haline gelen televizyona, stop-motion bir hikaye ile gönderme yapılmaktadır.

1977 yılında İstanbul’da doğan Erkin Peprek 16 yaşında gitar çalmaya başladı. Lise yıllarında ilk grup çalışmalarını yaptı. 1996 yılında Saint-Joseph Lisesi’ni bitirdi. 2002 yılında Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu.

1997 yılında kurduğu gruba, ilk bestesi olan Tiktak adını verdi. Grup; Captain Hook, Queen, Kemancı gibi barlarda ve çeşitli üniversite konserlerinde sahne aldı. Albümde bulunan “Transfer ” isimli parça, 2001 yılında Universal Müzik tarafından yayınlanan yerli rock compilation’da yer aldı. Aynı yıl beste çalışmalarına ağırlık veren Erkin Peprek, albüm çalışmaları için Deniz Ilgar (gitar), Evren Arasıl (davul) ve Erman Seven (bas) ile çalışmaya başladı.

Erkin Peprek, Nurdan Özçin ile kurduğu Videodream isimli video art grubu ile yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallere katıldı. En son, 2004 yılında tamamladığı “Kapital-İstanbul” isimli belgesel film çalışması ile Akbank kısa film festivalinde “en iyi belgesel film” ödülü kazandı. Filmde, albümde yer alan “Yalnız Şehir” isimli parçasına yer verdi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Grubun Dost adlı parçasına çekilen klibi yarın Number1 ve Dream Tv'de, bu hafta sonuna kadar ise tüm müzik kanallarında yayınlanmaya başlayacak. Klibin detayları ustalıkla hazırlanmış olduğu gibi, diğer kliplerden farklı bir havada çekilmiş. Tekrar tekrar izleyip ayrıntıları fark etmeye çalışacaksınız...
 
bi haber daha geçeyim: bugün YÜXEKSES'te(DREAM TV) klip yayınlanacak, cuma günü de saat 15:30'da grup NUMBERONE TV'ye çıkacak.

Veee en son olarak da ROCK-İstanbul'da konser vermeleri kesinleşti
duyduk duymadık demeyin!!!
 
ben bi kaç parçalarını dinleyebildim henüz... bayağı hoşuma gitt..umarm en yakn zaman da albümlerini dinlemek de nasip olur ;)) bu arada klipteki tvleri çok sevdim ben yaaa...! :)))
 
kklip çok hoş olmuş şarkı çok anlamlı tam dost kazığı yemenin üzerine ii gidiyo
yaa ben albümü eskişehirde bulamadım heryere dağıtılmadı mı daha?
 
piiz demiş ki:
kklip çok hoş olmuş şarkı çok anlamlı tam dost kazığı yemenin üzerine ii gidiyo
yaa ben albümü eskişehirde bulamadım heryere dağıtılmadı mı daha?


yapımcı firmanın internet adresi www.pbmusicworld.com bir arkadaşım onlarda çalışıyor, albüm yeni olduğu için yeni yeni tüm illere dağıtılıyormuş, yine de kendilerine söyledim.
Eskişehire mutlaka yollayacaklarmış en azından bir tane:)
 
Geri
Üst