Uçurtmayı Vurmasınlar

1033.jpg


Yönetmen
Tunç Başaran

Senaryo Yazarı
Feride Çiçekoğlu

Müzik
Özkan Turgay


Oyuncular
Oyuncu Filmdeki Karakteri
Nur Sürer İnci
Ozan Bilen Barış
Füsun Demirel Fatma
Rozet Hubeş Zeynep
Güzin Özipek
Özlem Savaş
Güzin Özyağcılar
Yasemin Alkaya
Meral Çetinkaya
Hale Akınlı
Ömer Çolakoğlu
Ayben Erman
Nurettin Şen
Sabriye Kaya
Selma Tarcan
Ayla Aslancan
Emel Çeviren
Tanju Tuncel
Gönül Demirkol

Yapımcı
Tunç Başaran
Jale Onanç

Kamera
Erdal Kahraman

Sanat Yönetmeni
Feride Çiçekoğlu

Yapım
Magnum Film

Eser
Feride Çiçekoğlu

Tür
Dram

Süre


Özellikler
Renkli 35 mm


Ödülleri
26. Antalya Film Şenliği, 1989 - Erdal Kahraman - En İyi Görüntü Yönetmeni
26. Antalya Film Şenliği, 1989 - Feride Çiçekoğlu - En İyi Senaryo
26. Antalya Film Şenliği, 1989 - Nur Sürer - En İyi Kadın Oyuncu
26. Antalya Film Şenliği, 1989 - En İyi Film
İstanbul Film Festivali, 1989 - En İyi Türk Filmi
10. Akdeniz Ülkeleri Film Festivali , 1990 - Tunç Başaran - En İyi 2. Film


--------------------------------------------------------------------------------
Sizi bilmem ama gerçekten çok beğendiğim türk filmleri arasındadır. Daha çocuktum film çıktığında aklımda az buçuk kalmış. Daha sonra vcd sını buldum tekrar izledim ve gözyaşlarımı tutamadım. Çok kaliteli bir yapım
 
oooof oooof :(((( nasıl bir filmdir bu ya çocukluğumun filmi çocukluktan öte bebekliğim filmi o yaşta nasıl izlerde ağlardım ooof ya bulabilirmiyiz acaba bu filmi :((
 
Garip gelebilir ama en son Kanal7'de izlemiştim bu harika filmi. Türk sineması'nın yüzakı (hep böyle denir nedense. :) ) filmlerindendir. Özellik çocuk oyuncunun performansı dillere destandır.

Tunç Başaran'ın Piano Piano Bacaksız'ı da güzeldir. En azından Rutkay Aziz'e tahammül edebildiğim tek film odur. Tesadüf mü bilmiyorum ama bu filmde de hikaye küçük çocuğun etrafında gelişiyor. Yanılmıyorsan, Emin Sivas'tı o da.
 
türk sinemasında nadir bulunacak türde bir film bu....
çoğu repliği hala kulağımda çınlar...

-oğlum niye yaptın altına çişini?
-ben yapmadım anne...
-kim yaptı o zaman?
-pipim yaptı
:D
 
Emin Sivas ve Nur Sürer'in birlikte oynadıkları bir diğer film ise Türk-İsviçre ortak yapımı Umuda Yolculuk idi hatırladığım kadarıyla. 1991 yılı en iyi yabancı film dalında Oscar'a layık görülmüştü. Seneler var ki izlemedim. Zaten televizyonlar da bu tür "dolu" filmleri yayınlamaya yanaşmazlar.
 
Çocukluğumun filmidir bu benim eskiden vhs kasedi vardı bizde her hafta neredeyse kesintisiz izlerdik bir kez tabii mendiller alınırdı yanımıza hüngür sümük ağlıyarak :) uzun süredir izlemiyorum ama çok güzel bir filmdir sahneleri kare kare aklımda ,replikleride öyle ....
Yapılmış en iyi filmlerden birisi diyebilirim .
 
evet ya az kişi biliyor ama geçen arkadaşlarıma anlattım aa evet süperdir o ya falan dediler :S ya elinde vhs si olan divx falan yapsın birşey yapsın nolur tüm dünyaya dağıtalım :)
 
Ben bu filmi 5-6 yaşlarındayken izlemiştim. Gayet de net hatırlıyorum, kuzinimin evindeydik, film yoktu, biz de oturup izlemiştik. Ama ne izleyiş, ortasına gelmeden ağlamaya başlayan bizler, filmin sonuna kadar hiç durmadan ağlamıştık. 6 yaşında depresif atak yaşadığımızı zanneden ebeveynlerimiz de tabii ki bizi mutfağa çektikleri gibi bilimum tatlıları dayamışlardı.
 
:(:(:(
her izledigimde agladıgım tek filmdir belkide bu...offf offf harika bi türk filmi ya...elinde olan var mı ya da bulabilecegimiz bi yer?
 
5-6 yaşlarımdayken Filmi ilk defa izledikten sonra MİKİ'Lİ KÜLOT aldırtmıştım anneme!! :oops: :D :D
Çoğunuz gibi benim de çocukluğumun filmidir ve çok severim.Kitabı da vardı bende.Bildiğim kadarıyla Oscar'a yabancı film adayı gösterilen tek türk filmi.DvD si basılsa keşke.Hem arşivlerimize katar, hem de daha çok insan tanır.
 
Geri
Üst