Davul seçimi

merhaba,

2004 model son seri tama rockstar kullanicisiyim. yukarda bir arkadasin belirttigi gibi, aksamlarin agaca degmemesi en buyuk ozelli oldugundan, elimdeki setup da tamanin gelistirdigi ve ilk starclassic mapple modellerde kullanilmaya baslanan star-cast sistemi mevcut. hem davulun rezonansini koruyor, hem de kullanici vuruslarina bagli hos bir salinim sunuyor. star-cast tama rockstar modelinde mevcut, tavsie ederim.
gecmiste, davula basladigim ilk yillarda maxtone, powerbeat gibi tenekeleri de kullandigimdan, tama ile ayni paragrafta kullanilmalarina bile karsiyim. ancak yeni baslayan biri icin, 3000 dolarlik bir set kurmanin zorluklarini bildigimden, baslangic icin bu markalar satin alinip sonra cope atilabilir.
zil sehpalarini kesinlikle tama road-pro serisinden tercih edilmesi gerektigine inaniyorum. fiyat performans olarak oldukca iyiler.
ziller de kisiye ozeldir, uzerinde zil olan bir davul takimi alinmasina karsiyim. masterwork gibi zilleri tavsiye etmiyorum, oldukca kalin alasimli, sesleri grupla calarken gomulup gidiyor. tabii aralarinda iyi olanlar da cikabilir, alinacak zil tek tek denenmeli. istanbul mehmet ya da agop, bence oldukca uygun. ozellikle rock tarzi icin, rock crash ve rideleri oldukca performansli
pedal olarak secimim istisnasiz, tama iron cobra. bu pedali kullanmaya basladigimdan beri, bugune kadar aslinda pedal kullanmamis oldugumu farkettim. ayakla kusursuz uyumu, yapmak istedigin seyi yapmasi (power glide icin) tamamiyle kisiye ozel ayarlanabilmesi en buyuk artilari. ozel hardcaseinde satiliyor olmasi da muthis. tama iron cobra power glide twin pedalin yaklasik maliyeti turkiyede 500 dolardir. bir kere alacaksiniz sonsuza kadar kullanacaksiniz :)
tamanin standart rockstar modeli herkes icin uygundur, baska arastirma yapmaya da gerek yoktur kanimca.
 
Sonuna kadar katılıorum.noktasına kadar!!!!
aynı model davuldan bendede var.2004 Rockstar EDFS-522 ve aksamlarda roadpro!pedalda ıron cobra sıparıs ettım power glıde tabıkı.3-5gune kadar gelır herhalde...
 
Benim tavsiyem swingstar almandır.Rockstarla gerçekten 400 dolarlık gibi bir fark var ve bu farkı zile ne biliyim herhangi bir hardware parçasına ekstradan bazı perküsyon eklentilerine ya da toma harcarsan daha güzel olur diye düşünüyorum.Şimdiden hayırlı olsun.
 
swingstara verilecek para ile, maxtone almayi tercih ederim kendi adima. swingstarin begenmedigim cok ozelligi var, zaten aradaki fiyat farki da bunun gostergesi. tamada alinacak ilk model "bulunabilirse" rockstar ya da yeni cikan muadili superstar alinabilir.
 
bu arada, benim birkac tama road pro agirliksiz t zil sehpasina ihtiyacim var, setupima eklemeyi dusundugum yeni zillerimi kullanabilmek icin. acaba bunlari bulabilecegim yeri biliyor musunuz? su anda izmirde yasiyorum ve sadece swingstara ait t zil sehpalari bulabiliyorum. onlar da 18 19 luk zilleri istedigim kuvvetle tasimiyor. bana yardimci olabilecek olan var mi?
 
perseus demiş ki:
masterwork gibi zilleri tavsiye etmiyorum, oldukca kalin alasimli, sesleri grupla calarken gomulup gidiyor. tabii aralarinda iyi olanlar da cikabilir,

Merhaba...

Ben Masterwork resonant serisi kullanmaktayım,Metal tarzda kullanıyorum.Dediğinizin aksine çok iyi bence.
Belki diğer serileri kötü olabilir ama Custom serisi (rock için tercih edilir) de çok iyi.Kullanan başka arkadaşlarımda çok memnun.
Tabi ki zevke göre değişir durum...
 
ya arkadaslar ben masterworke guvenemıorum ya.ben ıstanbul kullanıorum.ve guvenıorum.masterwork hakıkaten kalıtelımı yav???kıyaslamak gerekırse hangısı sızce???
 
Tabi Seriden seriye olay degişiyor :D . bir radiant ile traditional i karsılastıramazsınız. Zil seçimi kişisel zevk bazlı olduğundan eline baget alıp sabahtan aksama zil denemeden anlasılmıyor. Hepsini denemek lazım.
 
kısısel zewk farklı.ben kalıteden bahsetmıstım.yanlıs anlamıssın...
bi istanbulla masterwork kalıte olarak karsılastırlırmı.bunu soruorum.ben masterwork kullanmadıgım ıcın soruorum.
 
TamaTunc,Masterwork çok kaliteli bir zil,hiç kullandınmı bilmiyorum ama kullanırsan anlıyacaksın.
Tabi ki istanbul kadar iyi değildir ama ben istanbulla aralarında pek fark göremiyorum.H
em ses hem dayanıklılık bakımından çok kaliteli ziller masterworkler,hemde diğerlerinden ekonomik,bu yüzden sadece masterworkten oluşan bir setup kuran çok iyi davulcular biliyorum.
Bu sıralar baya adı duyulmaya başlandı...Aslında yeterli reklam yapılsa yurt dışına daha çok ihrac edilir...
 
tesekkurler fakat sende ıstanbul kadar ıyı deıl demıssın.ben hıc kullanmadım ama cogu kısı senın gıbı masterworku desteklıo,en kısa surede bı denemek lazım.rock ıcın yane kalın olan serısı hangısı?.onemlı olan bıyerde dayanıklılık.bana kalın zıl lazım metal ve rockla ugrasıorumda...
 
okadar enteresan bir zil ki masterwork.. oldukca kalin ziller, ses cikmaz zannediyorsunuz vurdugunuzda inanamiyorsunuz.. deli gibi tini yapioyor ama grupla calmaya basladiginizda, ozellikle benimki gibi yuksek volumlu gruplarda, zilden istedigim tinilar kalmiyor bir haşş sesine donusuyor sesler. tamam dayanikli oldugunu ben de duydum masterworklerin, hatta oldukca piyano calan arkadasalrimin masterwork kirdigini duyunca cok sasirmistim. sadece dayanikli die zil alinmasina karsi oldugum icin, masterwork onermiyorum. ben setupumda zamaninda pepper thin crashler bulundurmus biri olarak, istedigim sesi vemesini on planda tutarim. su anda da en ince zillerim medium crashler. onlarin tinisina bayiliyorum. death orijinli muzik yapioasaniz olabilir masterwork belki, ama rock yapiosaniz kesinlikle kaliteli zil oneririm. sabian hand hammered ve k-zildjian gibi. eger bunlara para bulamiosaniz ozaman istanbul mehmet ya da agop iyidir.
 
TamaTunc,Masterworkun Metal müzik için en ideal seri Resonant serisidir.
Şahsen çok memnunum
Ama Perseus un dedikleride doğrudur tabi.
 
bişey sorabilir miyim ? çok aci bi cevap lazım bana.400 ytlye mapex venüs alıyım mi? değer mi?venüs serisi nasıldır ? tavsiye edeen var mı ?""""mapex v serisi ile venüs serisi aynı şey midir ?""" başka bi sorum o kadar paraam yok ama ist ikinci el piyasasında PEARL EXPORT SELECT'i en ucuz kaç paraya alabilirim???ayrıca sonor var 7 çeyrek inçlik trampet ve mapple kros diyo300 dolar diyo? pearlı geçtim para yetmez ama 400-500 ytl ye mapex-v serisi alıyım mi?yada sonor'un az önceki dediğim modelini mi tavsiye edrsiniz? ne biliyim işte acil tavsiye lazımm.BAŞKA FİKİRLEREDE BOL MİKTAR AÇIÐIMM
 
Vallaha ben zamanında swingstar almıshtım hala da onu kullanıyorum.Tonlamasına derilerine çok fazla ozendim iyi baktım ve aldıgım tondan cok memnunum duyan herkes de memnun.Ama benim aldıgım zmanda arada 100 dolar farkı fln yoktu swingstarı adam ock uzun süredir satamadıgı icin bana nerdeyse yarı yarıya farkedecek kadar ucuza bırakmıshtı peşin fiyatta.Bana kalsa bashladıgın set ashırı onemli oldugu icin en iyisni almaya bak derim.Ama tabi fiyat farkına baglı.Shimdiki aklım olsa yapacagm şey yine aynı olurdu bir tama swingstar alıp zillerini atıp yerine istanbul veya masterwork ziller koyup twin pedal almak.
 
Pearl ,Tama,Dw vs üst sınıf tartışmak gereksiz deniliyor evet hepsi kaliteli davullar en iyi markalar ama şu bi gerçek ki davul alınırken sadece pearl ,tama yada para az ise powerbeat yada maxtone vs. alınır diye bu kadar genel birşey olamaz bi kere bu iyi markaların hepsinin kendi içinde yüksek fiyat/performans aralıkları olan modelleri var hepsinin ötesinde bu sayılan kaliteli markalar arasında rekabet kıyas gereksiz diyorsunuz da asıl saçma olan bu eğer biraz dikkat ile incelerseniz pearl ün şu anda dünyanın en iyi davullarını/hardware lerini yaptığını farkedebilirsiniz. Pekala belli bir fiyatın üstüne çıktıktan sonra elbette özellikle dw nin harika modelleri var ama bir yerde mesele ortalama bir ücret ile ki yaklaşık 1000 dolardan söz ediyorum en kaliteli seti satan firma düz bir mantıkla en iyisidir şu anda Pearl Export modelleri klasmanında daha iyisini yapan yada daha fazla satana bir firma yok. Davul konusunda Pearl ün üstünlüklerini buraya yazarsam uzun sürer ama istenirse memnuniyet ile açıklarım. Hardware konusunda zaten eminim herkez hem fikir dir özellikle pearl ün en son çıkan Advanced Hardware System ile tamanın yada başka bir firmanın modelleirnin aynı anda telaffuz edilmesi sadece komik olur. Dediğim gibi eğe konu hakkında daha geniş yada ayrıntılı bilgi almak isteyen tartışmak isteyen olursa ben açığım...
 
Geri
Üst