(kocaeli) Boogie Dual Rectifer Distortion (son 300tl.)

Yapımı tamamen bize aittir . Yüksek Gain'li bir pedaldır . Tam dc 9 v. İle çalışır . Zaten bilen bilir. Fiyatı 300tl. Kozmetik olarak sadece ufak tefek çizikler mevcuttur . Bunun dışında en ufak bir sıkıntısı yok. Resimde şuan gözükmüyor yazıları mevcuttur.
Kısa video linkleri ;




 
Akort problemi olmasaymış iyimiş. Bilen bilir demişsiniz de çok kullanılan ve bilinen bir pedal olduğunu sanmıyorum. (Kötü anlam yüklemeyin)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Açıklamanız için teşekkür ederim . Bu akort problemi değil düzelteyim . Drain bias voltajıdır . Ve Sesi bozmak anlamında ise trimpotlardan kazançları düşürmek vede yükseltmek için yapılır . Bu cihaz 5 Stage'Den oluşur . Eğer hepsi aynı voltajda olsa Normal preamp. gibi çalışır. Dolayısı ile Drain voltajlarını tam kendi istediğimiz tona göre ayarladık . Size biraz Fuzz sesi gibi geliyor . Fakat Digital bir kamera vede Blues Custom amplifikatör ile kayıt yaptık . Şimdi Jcm800 yapıyorum onunlada kayıt yapabilirsek yayınlarım ama uzun sürebilir . Birsürü dizayn edilecek kartlar var belki çığır aşabilir ama zannetmiyorum şuana kadar pek rağbet göremedim açıkcası : )
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Resimler ;
 

Dosyalar

  • dr..JPG
    dr..JPG
    111.2 KB · Gösterim: 299
  • dr.b.JPG
    dr.b.JPG
    104.6 KB · Gösterim: 305
Keşke drain bias voltaj bilmem ne demek yerine akort dikkatimizden kaçmış deseydiniz. Herkes hata yapar sorun değil de böyle teknik terimler kullanarak işin içinden çıkmaya çalışmak pek mantıklı değil. =)
 
Basi amplifikatörlerde voltajı dengeleyerek transistörlere eşit miktar akım verip , sistemin stabil vede kararlı çalışmasını sağlamak için yapılır. Ama buradaki bias dediğiniz olay voltajı artırsanızda düşürsenizde birşey olmaz . Yani transistörlerin voltajını arttırıyoruz bias olarak geçiyor diyebilirsiniz ama kullanım yerleri farklı bu kelimenin.
 
Örnek olarak resimdeki amplifikatörde Bias ayarı , giriş kapalı iken sistemin vede amplifikatörün sınıfına göre boşta iken çıkışında yük yok iken 30-80ma ayası akım sarfiyatı çeken bir uygulamadır . N kanal vede p kanal çalışan amplifikatörlere çıkışa fazla dc. akım kaçmasını sağlamak vede dengeyi eşitlemek için kullanılır. Ama yukarıda benim yaptığım uygulamada dc. Baias ayarı derseniz doğru olabilir.
 

Dosyalar

  • eurolaz_5.JPG
    eurolaz_5.JPG
    85.7 KB · Gösterim: 264
Seninle bu konuyu konuşmamız imkansız Bias nedemek Drain nedemek , Bu konuyu öğrenince benimle tartışırsınız.

Zaten bu konuyu benimle de başka biriyle de tartışmayın. Lüzumsuz şeyler bunlar. Yaptığınız malı düzgünce pazarlamaya çalışın. Yoksa kimse tanıtım videosu çekerken akort yapmaya üşenen ya da yapamayan birinden 400 TL verip pedal almaz.

Şansınız bol olsun. =)
 
Teşekkür ederim sağolun . Yalnız herkesin bu nedenle benden pedal alıp almaması önemli değil . Bu olay tamamen kişiye özeldir . Yalnız Tabiriniz ile Bias ayarını fark edecek kişi bu videonun dijital bir kamerayla çekildiği için asıl tonu daha iyi olarak vede bu pedalın tek olduğunu dalında düşünür zaten .Doğrumudur ?
 
ses çok kötü çıkmış izleyenlerin aklında böyle kalır kimsede çekilen kameradan dolayı böyle oldugunu düşünmez
Haklısınız. Ama , zaten vurguladığım bir olay üzerinde hala duruyorum . Dr. Boogie Dual Rectefier denilince sesi dinleyebilir daha kaliteli bir video ile rahatça bulabilir . Biz pedalın varlığına vede çalışmasına nazaran bir vide yaptık . Tabi Sound biraz daha iyi olabilirdi vede oalcakta .
 
Arkadaşlar akort muhabbetiyle uğraşacağımıza aletin isteneni verip vermediğine odaklansak daha yapıcı bir çözüm olmaz mı? Velev ki akort bozuk, velev ki arkadaş kötü çalıyor.. Bu aletin kalitesini ve işlevselliğini etkilemez ki..
 
Sizler böyle olumsuz barsanız , ben daha yeni bir sürü hayatınız boyunca duyamayacağınız sounlarda pedallar yaptım . Örnek olarak Machless hot box , svs td3 , ve daha adını koyamadığım değişik vede çok güçlü profosyonel tonlarda , pedallar hazır duruyor hep bahsetmişimdir . Bu veriyi , bu pedalı akort problem gibi , bias ayarı gibi konuyla asla değerlendirmeyin . Olay tamamen ''Analog Pedalın'' babasıdır diyebilirim .
 
Basi amplifikatörlerde voltajı dengeleyerek transistörlere eşit miktar akım verip , sistemin stabil vede kararlı çalışmasını sağlamak için yapılır. Ama buradaki bias dediğiniz olay voltajı artırsanızda düşürsenizde birşey olmaz . Yani transistörlerin voltajını arttırıyoruz bias olarak geçiyor diyebilirsiniz ama kullanım yerleri farklı bu kelimenin.

O zaman akortlu gitarı akortsuz gitar gibi duyuran bu pedalı neden alalım?
 
Geri
Üst