MMORPG (massively multiplayer online role-playing game)

MMORPG, internet üzerinden yüzlerce, hatta bazi oyunlarda onbinlerce insanin bulustugu bir oyun türüdür. Bu oyunlarda kisiler kendi karakterlerini yaratirlar (yüz sekillerine kadar), kendi taraflarini seçerler ve karsi irkla savasirlar. Genelde level atlama agirliklidir. Level atladikca karaketerlerin güçleri de artar. Bir olumsuz noktasi da bu oyunlarin inanilmaz bir bagimlilik yaratabilmesidir. Oyunlarda mükemmel sehirler, kaleler, grafikler vardir resmen yeni bir dünya yaratilmistir.

En çok bilinen ve oynanan MMORPG ler;

-Knight Online,
-Ultima Online,
-Guild Wars,
-World Of Warcraft gibi oyunlardir.

Bu oyunlardan herhangibirini oynayan kisiler var mi acaba? Ben uzun süre Knight Online oynadim simdi World Of Warcraft'a geçecegim, sizin düsünceleriniz nelerdir?
 
hepsini oynadım açıkçası hiçbirini de çok sevmedim kesinlikle adlarının yanındaki rpg kısmın haketmiyorlar her biri ayrı bir hackn slash(kes biç) oyunu özellikle fallout morrowind baldurs gate kotor vb oyunlardan zevk alanlar uzak durmalı bence ama mesala bir diablo seven için
çok iyi seçimler.Bire bir kıyaslamada ise hepsini oynamış biri olarak kesinlikle guild wars öneririm açık ara daha başarılı lag sorunu sıfır her saatte, ayrıca senaryo var en azından yani bir wow gibi senaryosuz değil o konuda ;wow zaten en son expansıonı ıle ııce fps ye dondu resmen oyunun ıcınde capture the flag var cidden buyuk talıhsızlık bence yine hackn slahden hoşlanıyorsanız seçiminiz farketmeyecektir fazla çünkü bütün oyunlar aynı ama genede senaryo grafik kalitesi lag olmaması aylık ücret gibi sorunları olmaması sebebiyle kesinlikle guild wars öneririm .Bide yine çok önemli bir olay wow da saaatlerce 40 ar kısılık takımlar arayp boss keserken guildwarsda bunu çok başarılı bir şekilde bot yardımıyla kotarmışlar yani kimsenin nazını çekmek durumunda değilsiniz ..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Knight Online güzel bir oyun gerçekten ama maalesef oyundaki zeki (!) Türkler yüzünden bütün Türk oyuncular partilere alinmiyor, küfür ediliyor, asagilaniyor. Bu arkadaslar ne yapiyor; insanlari kaziklanmaya çalisiyorlar, ks yapiyorlar, dupe (oyundaki itemleri kopyalama) yapiyorlar vs.. Bu yüzden master karakterimi biraktim ve Wow'a basliyacagim. 10 günlük guest pass deyim su an ve ben oyunu çok begendim.

Guild Wars'a da güzel diyorlar, onu da deneyecegim. Ama ben Wow'u çok sevdim, grafikler inanilmaz ve oyun quest agirlikli. Bayrak kapmaca gerçekten saçma ama bütün savaslar böyle mi oluyor Wow'da ?
 
tüm savaşlar öyle olmuyor guilde girip boss kesmekle uğraşabilirsin yada rütbe sistemi var karşı taraftan elean keserek rütbe atlamakla uğraşabilirsin gerçi bana hepsi bayık geldi ya neyse grafiğe gelince guildwars çok daha gothic olması itibarile bence wowdan çok daha ii hemde sistem kasması diye bişi kesinlikle yok zevk meselesi tabi wowun grafiklerde çizgifilm gibi olarak gayet başarılı cartoon style
 
paralı star wars galaxies(aylık ücret+orjinal oyun) final fantasy yada guildwars(aylık ücret yok sadece orjinal oyun) parasız ise kaçak wow yada lineage serverı dene baya bir fazla bulunabiliyor netde.
 
kaçak servere ı yoksa orjinal servere mı bağlanacağına göre değişir.Kaçak servera bağlanacaksan sorun olmaz kopya yada orjinal olması ama normal paralı servere bağlanacaksan kesinlikle orjinal oyun cd keyine ihtiyacın var yani oyunu gene kopyadan kurabilirsin ama aktiive etmek için cd key e ihtiyacın var
 
bende muonline oynayanlardanım.. o da MMORPG olarak geçiyor.. versiyonlar farklılaştı artık char'lar da abardı gitti.. 0,97b+ , 0,97d versiyonlarında türk serverleri hariç oyuna pek giremiyordum.. türkler aşırı dupe yapıyor.. 0,99b+ çıktı da rahatladım biraz.. şu anda filipinlerde bi serverde oynuyorum..
 
Orjinal almayacaksan Wow kesinlikle alma. Questler eksik, koşarken büyü yapabiliyorsun vs. Bir arkadaşınla ortak alabilirsin. Yarı yarıya masrafı azalır, tek dezavantajı oyuna ikiniz birden giremezsiniz. Wow oynayacaksan kesinlikle orjinal al. O kadar para veremem diyorsan da Guild Wars öneririm. Ama beni ayrıntıya boğsun, bir oyunda olabilecek herşey olsun diyorsan kesinlikle Wow.
 
abicim everquest2 oynuyorum ve bence çok güzel bir oyun da yalnız biraz arayüz sorunu var anlaması zor ouluyo tıpkı star wars galaxies gibi
bence en rahat online oyun Guild Wars hem sarıyo hem kolay arayüzlü :D
 
Bir zamanlar ragnarok online hastasıydım. Sonra Almanlar istila ettiler. Türklerden bazıları da bana y.vş.klık yapınca bir de kız arkadaşımla ilgilenemedim diye ayrılınca oyunu bıraktım. Şimdi mi? Nefret ediyorum MMORPG'den. İnsanda insanlık, kişilik, gerçek hayat zevki bırakmıyor. Bırakınca adaptasyon sorunları oluyor. Oyun için yaşamaya başlıyorsun. Oynarken bırakmama mazereti belli, sosyallik, kişilik yansıtma cart curt. Boş işler bunlar. En güzeli canlı yaşamak.
 
eğer RPG hastasıysanız "ultima online" sizin için muhteşem bir oyun olabilir.
ama sakın ola türk serverlarında RPG yapmayın. Bu tarz oyunları Türkiyede oynayanların büyük kısma asosyal, öküz ve kişiliği tam oturmamıştır. ve insanlar bu oyunları sanki gerçek hayatlarıymış gibi görmektedir size küfür edeler, kazıklamaya çalışırlar falan falan.. adam gibi sohbet bile edemeyeceğiniz insanlardır bunlar..
size tavsiye ingiliz veya rus serverlarında Ultima Online oynamanız.. o zaman RPG'nin tadını alabilrsiniz..
yok ben illa tük serverında oynayacam diyorsanız SlayerTR'de oynayın. oyuncu kalitesi düşüktür ama adamlar çok kaliteli scriptler yazıyorlar ve lag sorunu yok.

saygılar ;)
 
tretorian demiş ki:
eğer RPG hastasıysanız "ultima online" sizin için muhteşem bir oyun olabilir.
ama sakın ola türk serverlarında RPG yapmayın. Bu tarz oyunları Türkiyede oynayanların büyük kısma asosyal, öküz ve kişiliği tam oturmamıştır. ve insanlar bu oyunları sanki gerçek hayatlarıymış gibi görmektedir size küfür edeler, kazıklamaya çalışırlar falan falan.. adam gibi sohbet bile edemeyeceğiniz insanlardır bunlar..
size tavsiye ingiliz veya rus serverlarında Ultima Online oynamanız.. o zaman RPG'nin tadını alabilrsiniz..
yok ben illa tük serverında oynayacam diyorsanız SlayerTR'de oynayın. oyuncu kalitesi düşüktür ama adamlar çok kaliteli scriptler yazıyorlar ve lag sorunu yok.

saygılar ;)

ultima online'ı yaklaşık 3 senedir oynadım bende ve geçen aylar içerisinde bıraktım.ultima online MMORPG'ların en iyi ve efsane olarak kalmış oyunlarından biriydi.şimdilerde wow'un ve ko'nun çıkmasıyla popülerliğini yitirdi.çocuk oyunu oldu , 12 yaşındaki bir playerı bile görebilirsiniz.küfür edenden , şerefsizlik yapandan tutun her çeşit insanla tanıştım uo'da , 1 yıl boyunca asosyal olarak hayatımı sürdürdüm , 24 saat uo'daydım.öyle bir oyun ki wow'daki yaratıcılık olayı gibi aynısı , sizin hayalgücünüz ne kadar genişse oyunu o kadar çok oynayabiliyorsunuz.rpg oyunlarının genelde sonu olmaz zaten , size kalmıştır o.rpg amaçlı girecekseniz yabancı serverlarda oynamayı deneyin sakın türk serverlarında rpg yapmaya çalışmayın , alay ederler sizle adamlar.
 
Silkroad(şu an en iyilerden biri) oynamışlığım vardı benimde.Güzel grafiklere rağmen hep aynı şeyleri yapınca insanoğlu sıklıyo gerçekten.Bi de oyun "free2play" olunca bütün serverlar doluyodu, oyuna girmek bile mümkün olmuyodu bazı anlarda.Ve eeehh yeter lan daha iyi işler deyip bıraktım.

Bu oyunlar hakikaten zaman kaybı knight online a hiç girmeyecem.Bizim insanımız kadar morpg oynayan yoktur herhalde.bi de saygılı olmayı becerebilseler ...

Ama yabancılarla sohbet kesinlikle zevkli bunu da söylemeliyim.

Türkler her yerde :p :p :p :p :p
 
Geri
Üst