MMORPG (massively multiplayer online role-playing game)

arkadaşlar dünya üzerimde tonlarca mmorpg oyun var. fakat şunu söyliyelim WOW açık ara önde gidiyor.kuşkusuz blizzard'ın herç ıkardığı oyunun muhteşem lması bu farkı doğruyor. bildiğim kadarıyla dünya üzerinde kayıtlı 8.5 milyon mmorpg oyuncusu var.bunların 5.5 milyonu WOW oynuyor.

türksenin mmoprglerde hack'n slash tekniğiyle oynarsınız.bu yüzden WOWdaki türklerin hepsi pvp severlarndadır.bu durum ultimada öyleydi knigthtada öyle.türkler rol yapmaktan anlamaz kesip biçmekten anlar(savasçı milletiz o yüzden :LOL:)gerçi yabancılarda bizden farklı değil.wowdaki çoğu yabancı pvp serverlarnıda dolanıyo.

ben bu oyunlar arasında ultimadan nefret ederim.çünkü dandirik grafikli bir oyundur.bi ara bütün dünyayı kasıp kavursada çok şükür kurtulduk.WOW çok sağlam oyun ama olayı tamamen dungeon üzerine kurulu.topla 40 kişi gir dungeona kes bossları altın ganimet topla vs. vs.olmadı gir bayrak yaşırına ün şan şöhret vvs. vs. kazan.aslında insanı bayan bir durum olsanda bilzzard'ın yaptığı oyunlarda oynanabilirlik kalitesi aşmış olduğu için insanı sıkmadan yanı olayları yapabiliosun.ama işte ırk arası savaşların olmaması klanlar arası savaşların olmaması büyük handikap.ultimayı sevdiren özellikler bunlardı.

guildwars'ı çok duydun ama oynamadım.o yüzden bişey diyemeyeceğim ama lineage in cinematiklerini izledim gerçekten süper bir oyun.grafikler muhteşem.

benim arkadaşlarımın hepsi WOW oyunyor. bakalım ben ne zan girecem???
 
şahsen wow'a başlamanı önermem , taktir edeceksin arkadaşların oyuna feci bağımlıdır.oyundan kopamazsın bir kere.o başa beladır.her neyse artık o tür olaylardan elimi çektim çok şükür.ha , nebula tekrar açılırsa bir ihtimal geri dönebilirim , dönebilirim dediğim eski tayfayı tekrar toplayıp dönerim ancak.tek başıma 12-13 yaşındaki veletlerle oynayacağımı zannetmiyorum.

ultima'nın grafikleri kötüdür fakat oyunun o kötü yanını kapatan bir sürü artı özelliği vardır.bu kadar insan oynadığına göre bir şeyler olduğu kaçınılmaz zaten.wow güzeldir ama uo ağlencelidir.aradaki farkı kısaca böyle anlatabilirim..
 
sayılan bütün oyunları oynadım.
Knight onlineye 3 senemi harcadım.
Diez serverında ortamım epey geniştir.

World of Warcraft ın bendeki yeri ise bambaşka ve çok özel.
Severek sayaraka oynadığım sayılı oyunlardandır.

önce world of turkte başlamıştım.
Sora orjinale geçtim Dwarf manyağı olarak terör estirdim :)
 
MMORPG, internet üzerinden yüzlerce, hatta bazi oyunlarda onbinlerce insanin bulustugu bir oyun türüdür. Bu oyunlarda kisiler kendi karakterlerini yaratirlar (yüz sekillerine kadar), kendi taraflarini seçerler ve karsi irkla savasirlar. Genelde level atlama agirliklidir. Level atladikca karaketerlerin güçleri de artar. Bir olumsuz noktasi da bu oyunlarin inanilmaz bir bagimlilik yaratabilmesidir. Oyunlarda mükemmel sehirler, kaleler, grafikler vardir resmen yeni bir dünya yaratilmistir.

En çok bilinen ve oynanan MMORPG ler;

-Knight Online,
-Ultima Online,
-Guild Wars,
-World Of Warcraft gibi oyunlardir.

Bu oyunlardan herhangibirini oynayan kisiler var mi acaba? Ben uzun süre Knight Online oynadim simdi World Of Warcraft'a geçecegim, sizin düsünceleriniz nelerdir?
2005'ten 2020 yılına kadar aralıksız World Of Warcraft oynadım. Horde undead Priest main charrımdı. Alt charlarım da BE Dead Knight Orc Hunter Gnome Rogue.
Üyesi olduğum guildler

Surge (Norveçlilerden oluşuyordu)
Last Man Standing (Rus)
Nihilum (dağılana kadar main raider oldum. Kungen bırakınca guild dağıldı. Ortalık SK gaming e kaldı.)
Kungen kim mi dersen. Blizzard'ın adına kart çıkardığı wow'un efsanevi Tankıdır kendisi. yıllarca raidlerde sohbetliğimiz vardır. Ama bir kız arkadaşı var ki İssa aboooovvv. Allah sahibine bağışlasın.
Buyrun buda kart : Kungen the Thunderer
 
Son düzenleme:
Geri
Üst