3.5 çift hoparlör vs 4.5 tek hoparlör

öncelikle ürünleri bilmediğim için soruna yardımcı olamayacağım, ama senin yaşadığın olay bütün gitaristler için temel bir arayış, ampli hissiyatı diye tanımlandığın o şey maalesef iyi bir ampli ve kabin ikilisi olmadan gerçekleşmeyecek, bunu bizzat deneyerek öğrendim, diğer herşey ile o hissiyatın sadece çevresinde dolaşıyorsun ama asla tatmin olamıyorsun. Ha sen ne yapıyorsun dersen durumu kabullendim, öyle bir ampliyi alıp evde gecenin bir vakti kürketme imkanım yok, kulaklık ve pc ile düşük volümde çalıyorum, bir gün imkan olursa gerçek bir ampli 12" kabin ve birkaç pedal ile sonsuzluğa yürürüyeceğim.
O fiyat bandında refmon vs bence iyi bir yatırım değil. İlla alacaksanız yamaha standardında birşeyler alın. Ama sadece gitar sesi için akıllıca değil bence. Zaten amfi speaker ı dışında diğerleri gerçek gitar deneyimi sunamıyor.

Neden biraz para biriktirip ikinci el bir katana falan almıyorsunuz? Hem değiştireceğiniz zaman çabuk satarsınız.
Amfi hissiyatı böyle kolay alınabiliyorsa kapatalım forumu dağılalım… iyi ses almak başka, amfi başka.
Ben presonus eris 5 kullanıyorum ve ucundan yetiyor. 3.5 hopalör muhtemel bass frekanslarda zorlanır, o beklediğin temiz chug gücünü iyi alamazsın. Ya 5 veya daha büyük inch bak ya da FRFR PA monitör kullan. Mesela bende Alto TX-210 var bu iş için.
Bu arada EQ işine kafa yor. Çözüm sadece ekipman değildir. Mesela o kötü bass frekanslar bazen Cut ve Shelf filter ile ve eq ile temizlenir. Alet yükseltme diye saldırmadan önce bedava yapılabilecek şeyler var.
Teşekkürler cevaplar için.
Hocam peki günümüzdeki metal albümlerinde nasıl amfi kullanmadan bu müthiş soundları alabiliyorlar? Bildiğim kadarıyla artık çoğu metal grubu plugin kullanıyor. Yani ben albümdeki sound'un aynısını evde alayım diye beklemiyorum tabii ama amacım daha güzel bir ses alabilmek.

Bu arada herkes amfi hissiyatı yazıyor ama ben böyle bir şey demedim bu nereden geldi anlamadım 🙂) Benim istediğim ton güzel olsun, güçlü chug sesi alayım, çalarken tatmin etsin bu kadar yani. 4x12 kabin sesini evde almayı beklemiyorum zaten ama Neural DSP gibi pluginler (ben de bunu kullanıyorum, benim kullandığım Nolly X ve Fortin Nameless X) amfi ve kabin sesini kusursuza yakın simüle edebiliyor.

Line 6 spider 15 wattlık amfi var, çıkışı burdan aldığımda AUX girişinden giriyorum amfiyi sadece hoparlör gibi kullanıyorum. Ya da bilgisayara bağlı olan basit Logitech Z207 hoparlörleri kullanıyorum. Ama bu ikisi arasında çok fark hissedemedim amfinin sesi daha geniş ve daha yüksek verebilmesi haricinde. Ben de tam bunun arayışındayım işte. Aldığım tonu nasıl daha iyi hale getirebilirim? Daha iyi bir bilgisayar hoparlörü mü almalıyım yoksa stüdyo monitörü mü almalıyım? Ya da daha iyi bir amfi alıp gene AUX girişinden mi girmeliyim? Zaten daha iyi bir amfi alsam da o amfiye direkt input'tan girmem çünkü bilgisayardaki pluginler her türlü daha iyi sonuç veriyor 15-20 wattlık amfilerden. Zaten amfi alırsam da gene en fazla 15-20 wattlık başka bir amfi alırım çünkü apartmanda oturuyorum yani sesi de çok açamam zaten.

Merhabalar, genelde bilgisayara bağlayıp gitar çalıyorum, ya da prosesör ile çalıyorum.

Çalarken kendimi duyabilmek için stüdyo monitörü alacağım. Yani amfi gibi kullanacağım. Benim için önemli olan iyi bir gitar tonu duyabilmek ve güçlü ve dolgun bir palm mute sesi çıkması. Palm mute yaptığında zayıf bir ses duyduğum zaman hiç motivasyon kalmıyor doğrusu 🙂Şimdilik kayıt işleriyle falan fazla uğraşmayacağım (belki ileride olabilir) daha çok amfi gibi kullanacağım ona göre tavsiye yaparsanız sevinirim.

Şu anda Logitech Z207 PC hoparlörüm var gitar çalarken bunu kullanıyorum.

Şimdi ben 2 tane ürün arasında kaldım.
Presonus Eris Studio 4 (4.5 inç tek hoparlör) vs M-AUDIO BX3 (3.5 inç çift hoparlör)
Bu iki üründen hangisi benim isteklerime göre daha mutlu eder sizce?
Presonus Eris Studio 4, 4.5 inç olduğu için daha mı tatmin eder gitar tonu ve palm mute gücü açısından? Ya da 6-7 bin TL civarında bu ikisi dışında başka tavsiyeleriniz de var mıdır?
Daha doğrusu ben bu iki ürünü de çoktan Amazon'dan sipariş ettim çünkü indirimdeydi ve 1 tane kalmıştı ama birisini iade edeceğim.
Yamaha Hs5 tavsiye ederim. Olmadı Presonus Eris 4.5 (Bluetooth özellikli olmasına gerek yok)

Öncelikli tavsiyem Yamaha Hs5

12 inch speakerlı bir anfin olsaydı, Vst'deki kabin simulasyonunu kapatıp anfinin return fx'ine gir derdim. Ben Neural pluginleri böyle denedim sonuç inanılmaz, hele lambalı poweramp olan bir anfiye girersen çok şaşırabilirsin.

Bunun haricinde bunlarla uğraşmayayım diyorsan da 5inch ve üstü hoparlörlü referans monitörleri işini güzel görür, küçük çaptakiler de ses verir, şu an Philips müzik seti kullanıyorum 3.5 inch speakerlı, kanal ayırıp kayıt yapacaksan duyacağın sesler yanıltıcı oluyor, referans kulaklık takmak gerekiyor. Özetle dolgun ve doyurucu ses için büyük speaker gerekiyor, kayıt vs uğraşacaksan da referans monitörü yada kulaklık.

12 inch speakerlı bir anfin olsaydı, Vst'deki kabin simulasyonunu kapatıp anfinin return fx'ine gir derdim. Ben Neural pluginleri böyle denedim sonuç inanılmaz, hele lambalı poweramp olan bir anfiye girersen çok şaşırabilirsin.

Bunun haricinde bunlarla uğraşmayayım diyorsan da 5inch ve üstü hoparlörlü referans monitörleri işini güzel görür, küçük çaptakiler de ses verir, şu an Philips müzik seti kullanıyorum 3.5 inch speakerlı, kanal ayırıp kayıt yapacaksan duyacağın sesler yanıltıcı oluyor, referans kulaklık takmak gerekiyor. Özetle dolgun ve doyurucu ses için büyük speaker gerekiyor, kayıt vs uğraşacaksan da referans monitörü yada kulaklık.
Referans monitörü meselesini de soracaktım hatta. Benim için kaliteli bir kulaklık mı daha uygun olur yoksa referans/stüdyo kulaklık mı? Sesin doğruluğundan çok iyi bir gitar tonu duymak amacım

Referans monitörü meselesini de soracaktım hatta. Benim için kaliteli bir kulaklık mı daha uygun olur yoksa referans/stüdyo kulaklık mı? Sesin doğruluğundan çok iyi bir gitar tonu duymak amacım
Referans münitörleri doğruluk sağlar. Kaliteli ses değil. İkisi aynı şey değildir. Doğruluk mixlerde önemlidir.
Gitar çalma amacıyla kullanacaksanız bir multimedya monitör kullanabilirsiniz.

referansa yüklenen anlam... referans tonu değiştirmez... referans diğer tüm bileşenlerde her şeyi doğru yaptıysanız sonuçta oluşan sesi kulağa en müdahalesiz şekilde ulaştırır... tonu amfiden almayı bilmiyorsanız EQ yapmayı bilmiyorsanız, kabin, hoparlör ve mikrofon ayarlarına hakim değilseniz tanesi 20bin dolarlık Monitor de alsanız ses Logitech oyun hoparlörü gibi gelir

Referans monitörü yazmışım kulaklık diyecektim... Yani stüdyo/referans kulaklığı mı yoksa normal kulaklık mı gitar çalma açısından?
Kayıt mix vb için studyo, sadece gitar çalmak için eli yüzü düzgün bir kulaklık iş görür.

Studyo olan pluginde ne eq yaparsan hiç ellemeden onu veriyor, düz kulaklık ise sesi karakterine göre renklendirir. Ben mixlerim, az çok tecrübem var, en az temel eq biliyorum ve kayıt alırım diyorsanız studyo (daha pahalı), diğer herşey içinse normal kulaklık iş görüyor.

Bir adet Eris E5 alın bence. İlerde kayıt yapmaya başlarsanız da ikincisini alırsınız. 3.5 veya 4.5 flatness açısından E5'in çok gerisinde. Ha çalacak olan 3.5 ile de çalar, gayet de tatmin eder çifti onu da söyleyim. 3.5 ile mix yapan da var. O istediğiniz dolgun pm'leri de verir, uygun plugin ile tabii. Ben hep ileriye dönük ve satmama/değiştirmeme adına alım yaptığım için E5 öneriyorum.

Bir adet Eris E5 alın bence. İlerde kayıt yapmaya başlarsanız da ikincisini alırsınız. 3.5 veya 4.5 flatness açısından E5'in çok gerisinde. Ha çalacak olan 3.5 ile de çalar, gayet de tatmin eder çifti onu da söyleyim. 3.5 ile mix yapan da var. O istediğiniz dolgun pm'leri de verir, uygun plugin ile tabii. Ben hep ileriye dönük ve satmama/değiştirmeme adına alım yaptığım için E5 öneriyorum.
Hocam almasına almak isterim ama onun fiyatı Eris 4'ün 3 katı ya 😀 çok pahalıymış. O paraya yeni prosesör almayı düşünüyorum. (Mooer GE200 Pro)

Geri