30.000 TL Gitar önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan anıl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

anıl

anil.wav
Aklımda Schecter’ın C6 pro Fr var. İlk gitarım olacak Fr’a alışacağımı düşünüyorum. Aklımdaki diğer modeller; Omen Extreme Fr ve Krammer Assault Plus Fr. Çok fazla C6 pro(Baktığım gitarların hepsi 2. El) incelemesi bulamadığım için başlık açtım genelde prog,doom,death,dsbm dinlerim. Cevaplarınız için teşekkürler.

Mesele Fr’a alışmak değil. Nispeten ucuz gitarlarda genelde ucuz ve dolayısıyla sorun çıkabilecek veya akort istikrarsızlığı olacak sistemler karşına çıkması yüksel ihtimal. Al ama… hani bilerek ve iyi seçerek al.
Abi önerebileceğin bu bütçede gitar var mı ?Kramer bayağı aklıma yattı, normalde epiphone custom pro alacaktım şuan maalesef bütçem yetmiyor. Amfiyi Katana Mk 2 almayı düşünüyorum.

FR size alışıp alışmamak ile ilgili çok bir vaat vermez. FR sistemi çok iyi bir sistem hatta en iyilerinden birisi fakat doğru marka ve köprü ile. Ucuz ürünlerde kullanılar FR sistemleri kalitesiz olduğu için akort ve entonasyon kararsızlığı yaşatır sonra "çok kötü abi" denir. Üst düzey FR köprüleri kullanın ondan sonra deyin ki bu neymiş ya. Dip not vereyim FR' ların hepsinde tel değişimi işkence evet... kısaca kalitesi belli olan FR dışında diğer kalitesiz FR köprülerin yanından bile geçmeyin.

FR size alışıp alışmamak ile ilgili çok bir vaat vermez. FR sistemi çok iyi bir sistem hatta en iyilerinden birisi fakat doğru marka ve köprü ile. Ucuz ürünlerde kullanılar FR sistemleri kalitesiz olduğu için akort ve entonasyon kararsızlığı yaşatır sonra "çok kötü abi" denir. Üst düzey FR köprüleri kullanın ondan sonra deyin ki bu neymiş ya. Dip not vereyim FR' ların hepsinde tel değişimi işkence evet... kısaca kalitesi belli olan FR dışında diğer kalitesiz FR köprülerin yanından bile geçmeyin.
Peki bu bütçeye ne almam lazım ?

Valla favorimde hala. 30' a veriyor. Köprü hiç üzmez incecik Wizard klavye bir gitar mutlu olmayanı yoktur bence. Bu gitarı 2-3 kere kullanıp sattım her zaman pişman oldum. En son alıp evladiyelik saklayacağım. Bu arada Japon' dur.
30.000 TL’ye Japon ve kore menşei pek bulamadım ben. Attığınız gitarda güzelmiş fakat ilk gitarım olacağı için birazda şekil olarakta hoşuma giden birşeyler istiyorum. Başka aklınıza gelen modeller var mı acaba ?

30.000 TL’ye Japon ve kore menşei pek bulamadım ben. Attığınız gitarda güzelmiş fakat ilk gitarım olacağı için birazda şekil olarakta hoşuma giden birşeyler istiyorum. Başka aklınıza gelen modeller var mı acaba ?
İşin içine şekil girecekse gitar almayın pek. Şekle göre değil, ilk kaliteye göre gitar seçilir. Dünya üzerinde nadir en ucuz modern Japon gitarlarından birisidir RG550. Ben tek bunu öneririm FR olarak o fiyatlara.

Mis mis.

Abi önerebileceğin bu bütçede gitar var mı ?Kramer bayağı aklıma yattı, normalde epiphone custom pro alacaktım şuan maalesef bütçem yetmiyor. Amfiyi Katana Mk 2 almayı düşünüyorum.
bütçeye göre gitar önermem.. günlük borsa gibi fiyat takip etmiyorum... genel prensiplere göre gitarlar hakkında yorum yapabilirim ancak
ayrıca mk2 de güzel ama forumda bir sürü ilan var cazip amfiler için ... benim de 4-5 tane var 🙂

bütçeye göre gitar önermem.. günlük borsa gibi fiyat takip etmiyorum... genel prensiplere göre gitarlar hakkında yorum yapabilirim ancak
ayrıca mk2 de güzel ama forumda bir sürü ilan var cazip amfiler için ... benim de 4-5 tane var 🙂
Amfi önerilerinize de açığım. Fiyat derken orta seviyelerde akort tutan bir kaç model önerirseniz sevinirim. Baktığım bir çok gitarda akortla ilgili şikayetler vardı Epiphone Lp studio ile custom’a bakarken de görmüştüm. Aldım gitar en azından öğrenme aşamasında sorun çıkaracak birşey olsun istemiyorum ama bütçem kısıtlı biraz.

Bence hoşunuza giden bir set neck ya da neck thru Schecter bulabilirseniz bütçe dahilinde iyi bir seçim olur. Kore üretimi oluyor genelde Schecter'ler, fiyatına göre iyi gitarlardır. Floyd rose kullanmayacaksanız bence hiç bulaşmayın, hem tel değişimi zor olur hem sustain daha iyi diyorlar sabit köprülü gitarlara.
Bunlar dışında tipini beğendiğiniz bir ltd 1000 serisi de iyi olur.

Bence hoşunuza giden bir set neck ya da neck thru Schecter bulabilirseniz bütçe dahilinde iyi bir seçim olur. Kore üretimi oluyor genelde Schecter'ler, fiyatına göre iyi gitarlardır. Floyd rose kullanmayacaksanız bence hiç bulaşmayın, hem tel değişimi zor olur hem sustain daha iyi diyorlar sabit köprülü gitarlara.
Bunlar dışında tipini beğendiğiniz bir ltd 1000 serisi de iyi olur.
Ltd 1000 serisini 30 bandında bulamadım. Bahsettiğim Krammer set neck.

Ltd 1000 serisini 30 bandında bulamadım. Bahsettiğim Krammer set neck.
Hocam 30 çok kritik bir bant, bence 3-5 daha koy 30 vermişken 35e falan rahat bulursun gönlüne göre iyi birşey. Takip et sarı sitede çok iyi gitarlar çıkıyor arada sırada. 30 bir tık aşağı kalabilir ama bence azıcık çıkıp ikinci elde de daha kolay satabileceğin bir ltd, Schecter ya da ibanez alman daha iyi olur.

Geri