15.000 tl gitar önerisi

C0llette

C0llette
1.5-2 yıldır uygun fiyatlı bir Squier kullanıyorum ve artık yeni bir gitar almayı düşünüyorum. Müzik tarzım genelde rock ve metal ağırlıklı; Iron Maiden, Black Sabbath, Pantera, Motörhead gibi grupları dinlemeyi seviyorum. Bununla birlikte, ara sıra The Smiths gibi daha yumuşak tonlarda parçalar çalıyorum. Bu yüzden geniş ton aralığına sahip bir gitar arıyorum. Mümkünse Les Paul tarzında bir model arıyorum ama bu fiyata Les Paul tarzında bişey bulamadım. Bu arada ikinci el gitar da önerebilirsiniz.
kafamdaki gitarlar şu şekilde (link atınca konu açamadım o yüzden adlarını yazdım): Schecter SGR C-1 , Jackson JS11 , Jackson JS22 (sırf 24 perde die 3.4 bin daha fazla vermeye değermi ?) Ibanez GRG121DX , Ibanez RG350EX(2. el).
not : gönlüm jackson js22 den yana ama bu bütçeye daha iyi bi tavsiyeniz varsa beklerim.

Bir elektro gitar YouTube üzerinden videosu dinlenerek alınabilecek bir enstrüman değildir. Herhalde gitar tonunda en son sıradaki bileşen gitar olabilir. Amfi var, tuşe var, arada bilimum alet var, kayıt teknikleri var, vs vs.

Gitar teknik özelliklerine bakılarak seçilir. Ve kesinlikle denenmelidir. Benim sehrimde müzik market yok, napayım deneyemiyorum, gibi durumlarda tahmini hareket etmek gerek. Çünkü burada denemekten kasıt eline rahat gelebiliyor mu? Perde arası boşluklar iyi mi gibi şeyler. Yoksa yeni başlayan adam ha denemis ha denememis bir farki yok. Çalamadığın ekipmanin neyini anlayacaksın.

Şimdi gitar seçerken dikkatli olunması gereken fiziksel özellikler var. Sap kalınlığı, klavye uzunluğu, klavye düzlüğü, hareketli köprü, manyetikler gibi.

Artık yapay zekalar çatır çatır gitar verisi veriyor ve karşılaştırıyor. Elinde ne gitar var squier bla bla model. Cikarirsin teknik özelliklerini. Sap kalinligi 1. Perdede 22 mm 12. Perdede 21 mm. Baktın bir gitar var beğendin çıkarttın teknik özelliğini baktin sap kalınlığı 1. Perdede 20mm, 12. Perdede 19mm. Bu gitarın klavyesi senin gitarindan ince demektir. Yani gitarı ellemeden de bir fikrin olur.

Elindeki gitar 25.5 skala olur baktığın gitar 24.75 skala olur. Ya benim ellerim büyük perdeler birbirine yaklaşırsa zorlanırım diyebilirsin. Ya da tam tersi ellerim küçük ben daha dar skalanı bir gitar seçeyim dersin.

Bakarsın gitar sabit köprülü. Hmm akort stabilizesi iyi olur diye düşünebilirsin. Ucuz hareketli köprü ise problem haline gelebilir.

Karpuz seçer gibi bu iyi mi bu kötü mü diye gitar seçilmez.

Özelliklerini belirle. Sor yapay zekaya. Ben şu skala şu sap kalınlığı şu radius da gitar arıyorum, bütçem 500 dolar. Sana bir veri çıkarsın. Sonra zaten gitar markasına göre aşina oluyorsun. Baktın bir gitar istediğin özelliklere uygun. Fiyatı sana uygun sonra sor, arkadaslar şu şu gitarı kullanan var mı yorumları neler. Yüzlerce yorum vardir zaten bu forumda. Yoksa bodoslama şu gitar iyi mi sorusu bombos soru. He iyi desem ne olacak. 20.000 tl para veriyosun burada hiç tanımadığın birine bodoslama güvenerek. Bir öğrenin önce enstrümanı tanıyın.

Geri