Deli

Herkez çok güzel açıklamış..... Ekleyecek birşey bulamadım. :)
Sadece elinde gücü olmayan bir insanın yarattığı (deli diyelim) etki ile, elinde büyük güçlere sahip insanların (bunlara da deli diyelim :)) yarattığı etkilerin boyutları farklı olacaktır.
Bir zat, silahı çekip beni vursa, bu olay belki 30 kişiyi doğrudan, bilmem kaç kişiyi ise dolaylı etkileyecektir. Sonuçta lanetler okunacak, zaman geçecek ve etkiler azalacaktır. Hayat devam edecektir.
Ama bir devlet başkanı, bir uluslararası güce sahip kişi, grup, devlet, vs.. bir ülkeye , gruba, kitleye, topluma, kuruma, vs.. karşı bir etki başlattığı zaman bunun boyutları inanılmaz şekilde büyüyecektir. Ve bu etki belki de milyonları etkileyecektir.
İkinci dünya savaşı güçlü bir delinin neler yapabileceğini gösterdi :).
Tabiki deliliğe bakış da farklı. Dünyayı değiştirebileceğine inanmış, hedefleri daha iyiye, daha doğruya olan bir delinin de arkasındayım :).
İyi geceler.....
 
Bazıları cesaret ile deliliği karıştırabiliyor bunu ayrımına varmak lazım... Göz göre göre bir aslana yemek olmak veya aslan ile mücadele yapmak arasında epey fark vardır-ne biçim bir örnek bu ya vazgeçtim kedi olsun- tekiri sevmek veya onun kuyruğunu çekmek ile aynı şey değildir.... Yaaa yaaa ... IQ ile aynı mantık güdülmez...
 
Yalvardım gecelerce bir parça akıl diye
Ama yalvarışımda ki çaresizliğe ben bile güldüm sonraları...
Bana o gücü bahşedecek olan mı gülmeyecekti ?

Yılları düşündüm hani şu geçmişimde bıraktıklarımı
Ne kadar da aceleciydiler, ne kadar da acımasız...
Ha? Yoksa ben mi onlara acıyacaktım? Acımadım...

Dert ettiklerim hep sonunda yıktı beni
Kazandığın en ufak birşey olmadı kederden başka
İçip içip ağladığım gecelermi diriltecekti beni ?

Ağladığım günlerde hiç açmıyordu güneş
Yağmur benim nefes alma nedenim olmuştu artık
Birkez daha göstermeseydi keşke yüzünü bana güneş

Ölmeyi düşlediğim zamanlar oldu,hani o tatlı tatlı gelen...
Bir zaman sonra acıttı canımı, yakar oldu
Unutmaya adadığım benliğimi yıkadım yaşamdan arta kalan sessizlikle

---------------------

Deliydim ben belki belki bir zibidi
Sonunda vardı hep bilindik bir çelişki
Gitseydim ayrı dertti, gitmedim iyiki
Nasıl olsa birgün gelecek derdin, geldi şimdi bilki...
 
buralarda var bi' tane. bisikletle ambulans sireni şeklinde cadelerde dolaşıyo, biz de balkondan el salıyoz.. başka bi' tanesi kedi yüzük takar mı die soruyodu.. geçenlerde de arkadaşları okula gelirken deli kovalamış.. ama konuşuyorum ara sıra birisiyle ve bunu deneyin, farklı düşünebiliyosunuz.......
 
biara gerçekten deli olduğuma inandırıldım ve kendimde buna inandım.ama asıl deli ben değil bana deli olduğumu söyleyenlermiş bunu anladım nihayet.
 
İstiklalade adamın biri kardeşime durup dururken integral sormuş.Kardeşim bir an aha soyacaklar bizi demiş ama adam bilemediniz heralde diyip başkasına sormaya gitmiş.Bence bu adam delidir hatta önde gidenidir kendisi canı gönülden kutluyorum bir deli olarak bu kadar adam afallatıcı bişe aklıma daha önce gelmemişti.
 
işte olay bu deliler zaten deli olduklarının farkında olmadıkları için deliler zaten deli oldularının farkında olsaydılar bu kadar özgür olamazlardı veya bu kadar umursamaz
 
hiç bir deli gidipte bilgisayar başında foruma girmez,bilgisayara yazı yazarak bi şeyler anlatmak nede "akıllıca"değilmi :D
bende gördüm mesela yakın bi zamanda deli,saçı sakalına karışmış,çöp toplayan kedilerle köpeklerle gezen ve onlarla konuşan ama insanlardan korkan ve onlarla konuşmayan bir deliydi(pardon akıllıydı)bu.işte deli dediğin böyle olur hiç bi şeyi sallamayacaksın,gidip bi mağarada köpeklerinle,kedilerinle :) yaşayacaksın.
nietzsche ye herkes deli der canım,tüm filozoflarda mı deli yaw.Ama normal olmadıkları kesin.
tüm sanatçılarda deli mesela.Normal bi insan olamaz onlar.....
 
derslerinde çok başarılı oldukça zeki bir kuzenim var. Kısa süre önce delirmesine ramak kala gördüğü tedavi sayesinde ucundan döndü. Doktorlar hiç bir zaman eskisi kadar sağlıklı olamayacağını illaki yaşadıklarından bişeyler hep kalacağını ama bunu en aza indirmek için uğraştıklarını söylemişler. Ama şimdi sanırım İyi durumda.
Hastaneye Onu ziyarete gitmiştim o halini görünce... Bence gerçekten delirmediğiniz için şüretmelisiniz. Ben ediyorum.
Yoksa; emin olun delilik üzerine bu kadar rahat geyik yapamazdık.
 
Belki de muazzam bir zekaya sahip olma konumuna geçeceği anda arıza yapma durumu olabilir mi? Tövbe tövbe yahu...
 
neden delilik kavramı sokaktaki içkici ve ayyaşlarla eşleştirilir gibi olmuş yanlış bişey olsa gerek .. bencedelilik olmaması gereken yerde olmaması gereken tepkiler vermek hareket bazında alışılmış insan formunun çok dışına çıkmak gibi birşey olsa gerek
 
beni benle deli ettin ve öldüm.beni seninle deli ettin ve yaşadım.sonra beni benden ve senden uzaklaştırarak deli ettin ve kayboldum.sonra beni delilik derecesinde durdurdun ve geçirdiğim üç hali sordun.sana:kendimle deli olmam yok olmaktır.seninle deli olmam hayatta kalmaktır.deliliğin benden uzaklaşması yorgunluk ve bitkinliktir.sen bütün hallerde bizden daha üstünsün derim.
 
Geri
Üst