Kesinlikle katılıyorum :!:o_bu_vs demiş ki:herşeyin farkında olup, hiçbir değere önem vermedikleri için, üstün olmalarına rağmen, normalin altında sayılan insan çeşidi. deli olmak isterdim. :twisted:
Kount demiş ki:Şöyle diyeyim, ben bir şeyin bilincine vardım (baktım muhabbet o yöne kaydı) şayet tedavi olmak gibi bir seçeneğim var ise, direk atlamak. Deliliğimin farkında olup bunun bana zarar da verdiğini anladığım an ikileme düşüyorum. Yararı da var, zararı da. Ne yapmalı..?
KANJ demiş ki:Kount demiş ki:Şöyle diyeyim, ben bir şeyin bilincine vardım (baktım muhabbet o yöne kaydı) şayet tedavi olmak gibi bir seçeneğim var ise, direk atlamak. Deliliğimin farkında olup bunun bana zarar da verdiğini anladığım an ikileme düşüyorum. Yararı da var, zararı da. Ne yapmalı..?
Bana kalırsa "doğru yönlendirici kişiliği" bulmak lazım... Delilikle ilgili kesin bulduğum bir mutlak var o da enerji etkeni... :idea:
Bana kalırsa bunun başlangıcı;
1)genetikte olabiliyor.. (Akraba evliliklerine kesin karşıyım...!)
2)psikolojikte olabiliyor...
ikisinin ortası yoktur görüşündeyim..
Redrock demiş ki:Tezer Özlüyü bu katagoriye koyabiliriz sanırım.
Delirmek tıbben bilinç yitimi olsada bazı insanlar (nietzche vb.)topluma göre farklı düşünce biçimleri ve davranışlar sergileyince de bu katagoride düşünülür.
Toplumdan soyutlamak ve uzaklastırma aracı olarak kullanılan bir deyime dönüşür kelime.
Nasıl yani? :roll:KANJ demiş ki:Bence delilik berrak bir sudur. Bulanık olunca normal oluyorsun şekerli tuzlu vs...
Deliden deliye fark var tabi.Benim yücelttiğim kendi ahlak sistemini oluşturan bunun için mücadele veren insan.Buna deli denmiyebilinir ama delilik oluyo hafiften.Mesela zevk için insan öldüren biri delidir, değil mi?Ama kendine göre yanlış yapmıyordur.Şimdi ulan sen insanların öldürülmesini mi yüceltiyorsun tutarsız herif diyebilirsiniz.Hayır benim saygım; kendine olan saygısı,yaptığına ve yapacaklarına olan saygısı, ifade şekli,mücadele biçimivs.
Gutemensch demiş ki:Deliden deliye fark var tabi.Benim yücelttiğim kendi ahlak sistemini oluşturan bunun için mücadele veren insan.Buna deli denmiyebilinir ama delilik oluyo hafiften.Mesela zevk için insan öldüren biri delidir, değil mi?Ama kendine göre yanlış yapmıyordur.Şimdi ulan sen insanların öldürülmesini mi yüceltiyorsun tutarsız herif diyebilirsiniz.Hayır benim saygım; kendine olan saygısı,yaptığına ve yapacaklarına olan saygısı, ifade şekli,mücadele biçimivs.
Sözcüğe fazla takmamak lazım sonuçta o bir kelime.Yukardaki gibi kavram olan şey; -senin dediğin- sempatik.Gerçi sempatik bunun için biraz fazla hafif meşrep oldu.Doğru olan ama yapılamayan gibisinden birşeylerde denilebilir.Nasıl özenilemeyecek olduğunuda anlayamıyorum; her aklı başında,çevresinde olup bitenleri anlamlandırabilen insan bunun mücadelesini vermez mi zaten?Adı deli olmuş homofobik olmuş ne farkeder?Cüzzam olmak gerekmez heralde anlamak için..
Gutemensch demiş ki:,.(bu örnekleri senin vereceğin örneklerle çoğaltabilirim).
fleez demiş ki:Yoksa konu çok da karşık değil...Belki de benim demek istediğim budur, yani öyle bir sözcükki basit düşünmeyi gerektiriyor, biraz içine girdiğinde harşey karışıyor...