M Audio Mobilepre - Guitar Rig --- Yardım!!

Merhabalar öncelikler.
Daha önce ki uyduruk ses kartımda Guitar Rig'i sorunsuz kullanıp kayıt vs alıyodum. Bugün M Audio Mobilepre ses kartı aldım. Saatlerdir uğraşmama rağmen bir türlü sonuç alamadım.
Sorunu şöyle özetleyim,
Guitar Rig'e giriyorum giriş ve çıkışları ayarlıyorum. Programa sinyal gidiyo fakat girişi ve çıkışı aynı kart üzerinden verdiğimiz için çakışıyo ve ses çıkmıyo. Çıkışı değiştirip onboard ses kartını seçiyorum ve ses çıkıyo.
Sorun ne olabilir, bu işten anlayan varsa lütfen yardımcı olsun ben kartı parçalamadan...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hepsi tamam hocam. Clean olayını hallettim. Şu an ki sorunda şu,
Önceden Audition'ı açtığım zaman pc'de ki sesi alıyordu. Mesela altyapı için gp5 kullanıyodum efekt içinde guitar rig. şimdi öyle olmuyor. Çakışıyorlar. Guitar rig açıkken media player dahil hiçbirşey ses vermiyo. Önce ki dandik creative ses kartımda bile böyle değildi. Deli çıkacağım :)
 
Asio açılıyorsa zaten sadece 1 program içinden ses alabilrisin hocam şeyi denesene bi cubase varsa aç ordan guitar rig'i açmayı denermisin ? ama cubaseyi açmadan önce ses veren programlar kapat media player gibisinden
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hocam auiditon'dan da açabiliyorum guitar rig'i. ama clean olarak kayıt aldıktan sonra efekt vermek için açabiliyorum. önceden böyle değildi. direk guitar rig'de ki sesi alıyordu.
Ya da şöyle söyleyim, guitar pro'da altyapı çalarken onu kaydedebiliyodum. şu an öyle bi olay yok.
 
auiditon hiç kullanmadım hocam cubase varsa bence onda denemelisin cubasede clean çalıp daha sonra efekte verebilirsin veya direk rigli kayıt yaparsın denemek gerek aslında ? dediğim gibi büyük ihtimal asio dan kaynaklı
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Galiba öyle hocam ya. Clean alıp efekt vermesini geçtim, altyapının kaydını alamıyorum. Asıl sorun o. Uğraşıyorum dünden beri ama parçalamak üzereyim kartı. :)
 
Şu yolu izle hocam gp de enstrümanların midilerini al tek tek cubasede kanal kanal aç sonra ses kanalı açıp gitarı bağla vst olarak guitar rigi aç bi yandan alt yapın çalsın diğer yandan gitar ile üzerinden kayıt geçersin midiler içinde davul klavye vst si bulman gerekecek ama
 
Dosya gönder midi olarak alabilirsiniz ama dikkat etmeniz gereken şey 1 tane estrüman olacak her midi için mesela davul gp şeklinde ise gp dosyasının içinde sadece davul olacak tek tek enstrümanların midisini çekebilirsiniz :) Bu şekilde büyük ihtimal çözülecektir ses kartını kırmanıza gerek kalmaz sanırım :p
 
Dediğiniz gibi yaptım hocam. Yalnız mididen ziyade, converterla onu mp3'e dönüştürüp attım audition'a. Cleanden kaydedip, audition içinden Guitar Rig açıp efekt verdim. Gayet iyi olduda. Teşekkür ederim tekrardan.
 
Geri
Üst