Tasarım fikirleri

Tabiki kodlama yapıyorum. Ama asp, php değil. Sadece html biraz biraz asp ile uğraşıyorum şimdi. Ama asıl ağırlık tasaım benim.

Ya ben dreamweaver'i kullandım. Frontpage gibi ona da alışamadım. Notepad hep daha kolay geldi. Editplus da kullandım. Ama neden bilmiyorum notepad hep güzel geliyor bana diğerlerinden. Manyağım galiba biraz... ;)

Ama sanırım ASP'ye geçince gerekecek editplus veya dreamweaver. Çünkü notepad de beynim dönüyor bir süre sonra onları kodlarken :(

Ama en iyisi ben yine kod bölümünü arkadaşa yaptırayım. Ben yine tasarımla uğraşiim :)

Bu arada ben quark expresi direk çöpe attım zaten... Hiç bir işe yaramadı.
 
Tasarımcı olarak kalmalıyım diyorsan kesinlikle kal derim. İşin kodlama kısmına girince biraz tasarımdan taviz vermeye başlıyorsun çünkü. Hani beyninden nasıl geçerse öyle çizmek yerine bu sefer şimdi bu rengi kullanırsam site açılırken zorlar, dreamweaver rengi buna uymaz, az daha makul bir renk kullanayım da direk background vereyim grafik kullanmayayım falan diye tasarruflara gidiyorsun kendince ;) E o zaman daha sert ve net renkler çıkıyor ortaya. Oldu olacak tüm tasarımı tablolarla, kod renkleriyle yapayım diyorsun yani.

Kodla uğraşan kişilerin tasarımlarının daha net ve sert çizgiler taşımasının sebebi budur. Tasarımcı kadar esnek düşünemez yaptığı iş itibariyle. Biraz daha katı çalışır. 1024*768 çalışan bir tasarımcı sayfanın sonuna kadar uzayan uçuşan tül gibi bir şey çizdiğinde, programcı, sayfayı %100 çalışacağım der ve küt diye kesebilir o dantelsi çizgiyi ;)
 
;) sen baya çekmişsin galiba programcılardan. Açıkcası daha bir programcı bulamadığımdan ve internet sitesi için tek başınma yaptığımdan hepsiyle ben boğuşuyorum. Ama ark.la beraber çalışmaya başlııcaz. O zaman tamamen bırakabilirim bu olayı. Fazla da beceremiyorum çünkü.... :?

İşin kötüsü bahsettiğin o "keskin" renkler bende de olmaya başladı. Bazen kafayı yiyorm bu yüzden. Umarım düzelecek.. Umarım...

Ama şöyle bir sorunumuz var. Genel tasarımcılar olarak. Normal bir internet sitesinin getirdiği ücret ancak tek kişi yapınca yetiyor. E nasıl yapıca bu tasarımcı - programcı ayrımını?! Bu durumda tek başına çalışmak en iyisi sanırım. Biraz taviz vererek de olsa hem tasarımcı - hem programcı...
 
Ben baya çektim de başıma geldi en sonunda 2 senedir kodlamaya başladım ben de, şimdi eskiden kızdığım şeyleri kendi tasarımlarıma yapıyorum malesef ;) Oradaki alana databaseden veri girecek çek oradan o butonu falan :)

Genel tasarımcılar olarak bahsettiğin sorun zaten hep yaşanıyor. Eleman çalıştırmak isteyenlerin süperman aramasının sebebi de bu zaten. Adam tasarımcı için ayrı maaş verirsem programcıya kod mu yedireceğim diye düşünüyor ister istemez. Ücretleri düşük tutmamak gerek, piyasayı çok düşüren insanlar var. Yani senin verdiğin fiyatı bilip de yok abicim gel ya ben sana 100 dolara yapacağım diyen biri çıkınca, iş yaptırmak isteyen ucuza yöneliyor.

Hazır templateler bu tip adamların ekmeğine yağ sürüyor zaten. Adam template i koyup buyrun siteniz diye oturduğu yerden 100 doları alıyor. Fatura kesmiyor, vergi vermiyor, işi yaptıran kişi 1 ay sonra aradığında adamı bulamıyor falan filan.... Ticaret hayatı işte ;) Welcome to the real world.
 
futurist demiş ki:
Yani senin verdiğin fiyatı bilip de yok abicim gel ya ben sana 100 dolara yapacağım diyen biri çıkınca, iş yaptırmak isteyen ucuza yöneliyor.

Hazır templateler bu tip adamların ekmeğine yağ sürüyor zaten. Adam template i koyup buyrun siteniz diye oturduğu yerden 100 doları alıyor. Fatura kesmiyor, vergi vermiyor, işi yaptıran kişi 1 ay sonra aradığında adamı bulamıyor falan filan.... Ticaret hayatı işte ;) Welcome to the real world.

Bunları daha 2 gün önce aynen yaşadım :( Adam geldi ne kadar, işte şu kadar.. konuştuk fln. Söylediği şey, aynen aktarıorum...

"İnternette tamplate(böyle söyledi yazıldığı gibi bir de...)ler var. Daha geçen gün bir tanesi geldi 300$a yaparım dedi. Senin fiyatın çok yüksek. Ha onun nasıl tasarım yapacağını bilmiyorum ama senin fiyat yüksek yine..." Daha var da unuttum metni(!) şimdi:D

Ya ben bu adama 2-3 gün uğraşıp 4 tane farklı tasarım şablonu gösterdim bir de seçsin fln diye... Adam hala... Neyse ya... Başka olaylar da oldu, sinirleniorum şimdi :?

Sonuçta bence bu iş yapılacaksa fedakâr 2-3 kişi hatta 2 kişi bile olur,(tasarımcı - programcı) birleşip yapmaktır. Yoksa hem piyasa inanılmaz düşüyor, hem inanılmaz derecede rezalet tasarımlarla güzel tasrımlar aynı fiyata gidiyor, hem tasarımcılara yazık oluyor.. vb. vb...

Umarım şu ark.la anlaşırız da kurtulurum kod yazmaktan :( Resmen rüyama girdiler ya... 8O
 
genel hatlarla sade tasarımlar güzeldir ama o sadeliğin ayrıntılarında komleksliğin görünmesi lazım yani sade olarak görünen ama incelendiğinde sade olmadığı anlaşılabilecek,ilk bakışta bile dikkat çekmese de farklı bir sadelik hissettirebilen tasarımlar iyidir.
 
Evet bak güzel açıklama olmuş... Ellerin sağlık.

Bence tasarım biraz da amaca yönelik olmalı. Mesela bir internet sitesinin -konusuna göre- anasayfasında çok fazla öğe olması boğar beni. Sadece , basit ana sayfalar daha çok hoşuma gider.
 
Merhabalar...

Bakalım bilen çıkacak mıı?! (Umarım çıkar)

1


1)Bu resimdeki gibi bir grafik hangi programla ve/veya hangi tekniklerle yapılabilir?


ve


2).Bu resimlerdeki dokuların nasıl oluştuğunu biliyormusunuz?! İlk resimdeki fotoğrafı o şekle hangi program aracılığı ile getiriliyor?!

3).Bir de son iki resmin arka plan dokuları nasıl oluşturulabilir? Hangi programla?


Teşekkürler.
 
2. ve 3. tasarımları Photoshop veya Gimp'teki filtrelerle rahatlıkla yapabilirsin. Eskitilmiş efekti veren plug-inler çok var. (Bu arada 3. resimdeki ayakkabılar benim yahu :D ayağımdan çıkarıp çekmişler gibi)

İlk tasarıma çok dikkatli baktım, arka plan hariç o tekne motoruna benzeyen şekil sanırım makina çizimleri için kullanılan bir programla yapılıyordur. Ucundaki kıvrımlar çizim değil. Illustrator diyeceğim ama yok değil. Üç boyutlu endüstriyel çizimler için kullanılan programlardan biri sanırım. QCAD olabilir, SolidWorks olabilir.
 
hmm... Ya işte o plug-inleri bulamadım ben... Sorun orada :LOL:...

3. resmi ben de senin gibi düşündüm. Çünkü hani dedim belki tek tek uğraşarak çizilir fln... I-ıh... Yaklaşık 3 sat boğuştum. Kenarından bile geçmedi :)

Bir de mesela ilk fotonun (sadece)"arka planı" gibi resimler için, oturup uğraşmak mı gerekiyor, yoksa kolay bir yolu var mı?! Çünkü çok uğraştım, tarz olarak benzettim. Ama acayip zaman alıyor.

Ha birşey daha, bu ayakkabıların boğazsız olanları rahat mı?! Almayı düşünüyorum da :roll:

Teşekkürler
 
İlk resmin sadece arkaplanından bahsediyorsak tek tek çizmen gerek tabiki sonuçta backgroundu kendin çizmiş olacaksın. Yani ona benzer bir resim- çizim bulup komple arkaya verirsen olur tabi ama o da tasarım olmaz zaten ;) O tasarımdaki cetvel kopyası gibi çizgiler zaten hafifte mimariyi endüstriyi çağrıştırdı bana. Ayrı ayrı tasarımları birleştirip bir tasarım çıkartmış olabilirler ama işte o motor gibi tasarımın arkasında güzel durmuş. Kassan başka yere çizsen çok anlamsız da durabilir yani o background. Cam masanın üzerinde duran motor ve pencerenin önünden duruşu verilmiş gibi. Fakat dediğim gibi ikisi birlikte güzel bir konsept olmuş. O background başka yerde çok da artist durmayabilir.

*Ayakkabılar güzel ve rahattır. O da ayrı bir tasarım ;)
Hala onlara bakıyorum yalnız ben de, direk ayaklarımdan çıkmış gibi yahu tesadüfe bak.
 
Ya biraz önce 3. resim dediğim 1. resimdi. Yanlış yazmışım... Özür...

Haklısın. Arka planla objenin uyumu çok güzel (Bu arada ben o tekne motorunu robota benzetmiştim :LOL: ).

Biraz teknik detaya ineyim o zaman... Mesela o arka planı çizicez, 2. veya 3. katman yapmaya gerek var mı?! Yoksa tek layer de çizsek aynı sonuç olur mu? Bana tek katman da çok karışır gibime geldi. Farklı efektler fln var çünkü orada...

Ayakkabılar için; hangi markanın modeli bu?! Adidas mı yoksa converse mi!? Bu arada bende Superstar var. Onun kadar rahatmıdır?!
 
Photoshop'un "cutout" plug-in'i... (sanırım buydu:)) Onunla çok güzel oluyor o fabrika binası tipli değişimler...


Bu orjinali...

bu da o efektle değiştirilmiş olanı.. .

Sanırım üzerinde daha oynayınca güzel işler çıkabilir....
 
anarchist_hippy, tek layer yapamazsın hem karışır hem de üzerinde oynama yapmaya kalkarsan tümden bozarsın tasarımı. En güzeli layer layer efektleri çizimleri oluşturacaksın başka yolu yok.
Son gönderdiğin elektrik direği resmi için de posterizasyon yapan bir plugin vardı unuttum adını. Gimp kullanmaya başladım başlayalı Photoshop u unuttum. İşte her resmin kendi şekline göre cuk diye oturan yakışan filtreler var deneye deneye bulursun.

*Ayakkabılar Adidas. Seninkiler kadar rahat mı bilemem de bunlar çok rahat ;)
 
Güya akıllılık edip tek layer da denedim. Dosya fazla büyümesin diye. Olmadı tabiiki :LOL: [biliyordum zaten de... işte.. inat...]

Deniyorum plug-inleri zaten. sorduğum soruların çoğunu kenim cevapladım zaten 2 gündür deneye deneye :)

Ama hala şu ilk resimdeki gibi nasıl çizebilirim düşünüyorum. İçimde kaldı :LOL:

*Ya o adidas'ı sonradan farkettim bende.. Yanında kocaman 3 çizgi varmış. Aynı modelin bir de converse modeli var da... Alayım bende ondan ya... Yırtıldı bunlar zaten...
 
Flash 8 çıktı..kafayı yedim 30 günlük deneme sürümünü indirdim...blur koymuşlar ve swish tarzı hazır animasyonlar eklemişler..ve sonunda shadow yapmışlar textlere..çok çok iyi olmuş bunları koymaları..

www.macromedia.com dan demosunu indirebilrisiniz :)
 
futurist demiş ki:
Hani beyninden nasıl geçerse öyle çizmek yerine bu sefer şimdi bu rengi kullanırsam site açılırken zorlar, dreamweaver rengi buna uymaz, az daha makul bir renk kullanayım da direk background vereyim grafik kullanmayayım falan diye tasarruflara gidiyorsun kendince ;) E o zaman daha sert ve net renkler çıkıyor ortaya. Oldu olacak tüm tasarımı tablolarla, kod renkleriyle yapayım diyorsun yani.

Kodla uğraşan kişilerin tasarımlarının daha net ve sert çizgiler taşımasının sebebi budur. Tasarımcı kadar esnek düşünemez yaptığı iş itibariyle. Biraz daha katı çalışır. 1024*768 çalışan bir tasarımcı sayfanın sonuna kadar uzayan uçuşan tül gibi bir şey çizdiğinde, programcı, sayfayı %100 çalışacağım der ve küt diye kesebilir o dantelsi çizgiyi ;)
Bende diyorum neden benim tasarım denemelerimi kimse beğenmiyor :D Oysa tüm tarayıcılar ile uyumlu, hızlı açılıyor, kod fazlası yok falan.. Programcılar içinde bir başlık mı açsak, burayı kıskandım..
 
;) Programcılar, kodla uğraşanlar için tasarım bazen çok sancılı geçiyor değil mi? Başlık Tasarım fikirleri olduğuna göre buradan devam edebiliriz. Ben de dökerim içimi ;)
 
uzun süredir forumlara girmiyordum ben girmiyeli çok güzel bi başlık açılmış..
Şu sıralarda bende bi kalem çizme takıntısı oluştu canım sıkılınca photoshopu açıp kalem çiziyorum :LOL: internette dolaşırken şu resmi gördüm ve bende takıntı başladı
kalem-brododil.jpg


resim sadece photoshop kullanılarak çizilmiş ve bence oldukça gerçekçi
 
Geri
Üst