Tonal 20 Watt High Gain Amfi Ve Axetrak Izolasyon Kabini Incelemesi

merhaba arkadaşlar,
son zamanlarda izolasyon kabinleri ile ilgili merak artınca ben de yardımcı olması açısından başlık açıp fikirlerimi söylemek ve zamanla sayısını arttırmak üzere ses örnekleri eklemek istedim.

20 watt tonal high gain amfi aylardır bende ve ekipmanı yeni tamamladığımdan amfiyi yeni tanıma fırsatım oldu diyebilirim. ses örneği ekledikçe ilgili özelliklerinden bahsedeceğim. amfi ile ilgili ilk söyleyeceklerim, bir high gain amfi için inanılmaz güzel bir temiz kanalı var, kirli kanalı gayet koyu bir karaktere sahip ancak çok etkili de bir tiz ayarı var. ben sonuna kadar açmayı tercih ediyorum, emin olun fazlası da gereksiz. ikinci fark ettiğim ise aletin kesinlikle önüne overdrive pedalı koymaya gerek yok. tube screamer ve rc booster klonları ile denedim, son fikrim şu: tube screamer ile sevmedim, rc booster ile gayet hoş oluyor, ancak sesi derli toplu tutabilecek bir kabin varsa (axetrak öyle bence, zaten high gain tonlar için yapılmış bir ürün) önüne pedal koymaya gerek yok. bir durum daha var, tüm amfiler için geçerli midir bilmiyorum ama kanal volümünü düşük tutup master'ı köklemek de bu aleti canavarlaştırıyor. amfi ile ilgili genel olarak bahsedeceğim son özellik ise benim de yeni fark ettiğim bir durum. pi boşluğundaki 12ax7'yi çıkarıp 12at7 kullanmaya başlayınca alet resmen canlanıyor, bu kadar fark olacağını düşünmezdim. ilk boşlukta mesa spax7 yerine electro harmonix 12ax7 kullanınca da son durum daha çok hoşuma gitti benim, daha parlak bir lamba sanki eh 12ax7.

axetrak hakkında söyleyeceklerim kısa ve net: buzdolabı izolasyon kabinlerinden değil, dışarıya inanılmaz düşük ses veriyor, şu kaydı az önce aldım ve amfinin sesi sonuna kadar açıktı, bu arada pencerem de açık :) aletin içinde 6,5" hoparlör bulunuyor ancak 4x12'lere taş çıkartır bence. kayıttan da anlayacaksınız, küçük kutuda küçük hoparlör hissiyatı yok aletin verdiği seste. harici hiçbir eq vs. bir şey kullanmadım.

ilk kaydımı aşağıdaki ayarlar ile aldım:
schecter hellraiser c-1 -> tonal 20 watt ampli (2. kanal, structure ve boost açık, kanal volümü 4, master 10, bass 2-3 arası, mid 5, tiz 10, gain 5, presence 5 -> axetrak izolasyon kabini (biraz off-axis) -> tc electronic konnekt 6 mikrofon girişi.
iki kanal kayıt aldım (%100 sağ - %100 sol).

myrath'ın merciless times adlı mükemmel parçasının girişini çaldım. çok canavar bir ton almışlar, benzetmeye çalıştım.


dediğim gibi, zamanla yeni kayıtlar da ekleyeceğim.
 
Geri
Üst