Tune-o-matic Köprü Sorunu

Selamlar.
Gitarımın G telinde sık bir şekilde cızırdama oluyor. Boş vurduğumda da, perdelere bastığımda G telinde cızırdama var. Gitarımın modeli Jaguarillo, tune-o-matic köprüsü var. Cızırdamayı takip ettiğimde köprüden geldiğini farkettim. Peki bunun ana nedeni ne olabilir? Ve nasıl düzeltebilirim? Köprüdeki yuvaların hepsi farklı yerlerde olduğundan ayarının nasıl yapılması gerektiğini bilmiyorum çünkü. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Köprünün yüksekliği ile ilgili olabilir. Köprüdeki saddle ları yukarı aşağı (Yani yerlerini değiştirmek.) oynatmak sadece teli uzatıp kısaltır. Köprünün iki tarafında birer vida var. Onları sıkıp gevşeterek köprü ve tel yüksekliğini iki taraftan dengeleyip cızırtıyı giderebilirsin. Problem yine devam ederse üst eşiğine baktır.
 
konu eskide kalmış ama bende de kilitli üst eşik mevcut ... gitarımda benzer bir cızlama diğer tellerde mevcuttu ,üst eşik vidaları fazla gevşemiş ondan yapıyordu.kilit kullanmasam da hafif sıkınca sorun düzeldiydi ... tabi bu sorun bu kadar basit olmayabilir.
 
Geri
Üst