İnce mi teli klavyenin dışına kayıyor!

Arkadaslar biraz garip bi durum sanırım.Bende fender usa strat var.gitarı çalarken özellikle sweep yaparken veya ince mi telinde gezinirken,tel fretlerden asagıya dogru kayıp klavyenin dısına cıkıyor.daha önce caldıgım hiç bir gitarda böyle bi sorunla karsılasmadım.baska bi arkadasım da denedi ondada aynı problem oldu.gitar 92 yapım.acaba fretlerin mi degismesi gerekiyor?yorumlarınızı bekliyorum.
 
benim meksika telecasterımda da var, ama çalarken dışarı taşacak kadar değil.. yine de düzeltilebilir mi bu sorun? mesela Vic'in ustası babamın tanıdığı, ona götürsem düzeltebilir mi ki?
 
Bazı gitarlarda oluyor imalat hatası herhalde benimde eski gitarımda vardı çalarken mi teli resmen klavyenin dışına kayıyor :D faydalan bu durumdan dive bomb falan yap acayip sesler alınıyor onunla, eğlenirsin baya :D
 
aldıgımda vardı dikkat etmemiştim.bu arada 2. el almıştım zaten gitarı.0.10 luk set kullanınca biraz azalıyo yabi salınım az oldugundan ama insanın aklı gitarı çalarken hep orada oluyo aman dikkat edeyimde abuk subuk sesler çıkmasın diye.belli bi süre sonra sinir bozuyo..
 
Gitarın sapının gövdeye giriş açısıyla alakalı bir problem sanırım. Bazen mağazalarda elime aldığım yepyeni Cort'larda bile gözüme çarpan bir problem. Sanki kolayca halledilecek bir problemmiş gibi duruyor ama bir bilene sormak lazım almadan önce. Nitekim ben sormuştum, alma öyle bir gitarı demişti.
 
sapın açısı bozulmuştur (İçbükey veya dışbükey olması değil ama). Bu yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi imalat hatası olabilecği gibi sapın gövdeye takıldığı vidalar sen çalarken sapa yüklendikçe veya çarpma vs. neticesinde yuvalaını yerler. Yani delikler genişler..Bir tamirciye götür halleder..
 
gitarında floyd rose varsa onu sabit çevirttir (nasıl olcaksa artık) o zaman teller yakınlaşır biraz olsun kurtarırsın yoksa olmuyormuş bizim eleman çok kafa patlattı e boru değil rr1 ama öyle kaldı sanırım hatta eleman alışmıştı hiç taşırmıyordu :)
 
Slaytanic demiş ki:
gitarında floyd rose varsa onu sabit köprüye çevirttir (nasıl olcaksa artık) o zaman teller yakınlaşır biraz olsun kurtarırsın yoksa olmuyormuş bizim eleman çok kafa patlattı e boru değil rr1 ama öyle kaldı sanırım hatta eleman alışmıştı hiç taşırmıyordu :)
 
Köprüdende kaynaklanıyor olabilir,telin çok gevşek olmasındanda kaynaklanıyor olabilir...

Ben öyle çok büyük bir problem olacağını tahmin etmiyorum...
 
Valla ha eheh gidip deneyip almak lazım diycemde öyle bi gitarıda bizim ülkeden almak acayip el yakıcaktır muhtemelen. Valla müzisyen insanın işi zor yani :)
 
gitarın köprüsü sabit.bi ustaya götürcez artık bakalım ne diyecek?yok olmaz falan derse yıkılırım valla.onca sene para biriktirip fenderin ancak bi ikinci eline sahip olduk,hayallerimiz kabus oldu.ama baska bi gitar çalarken acayip temiz çalmaya basladım rahat rahat yardırıyorum soloları:)neyse yorumlar için hepinize teşekkür ediyorum.
 
Geri
Üst