Ibanez Rg1527

Benim görüşüm fiyat/performans açısından en uygun 7 telli. Hatta 7 telli alan insana benim tek tavsiyem rg1527. Ben K7 çalmıştım bir süre, onun için belli bir 7 telli tecrübem var. RG1527'nin tek sorunu manyetikleri. Üzerindekileri çıkartıp Blaze bridge ve Blaze neck taktır, bir de güzel sap ayarı yaptır; şahane gitar olur.

7 telli çalmak da 1 ay alışma süresi alır. Onun dışında pek bir zorluğu yok. Bence kesin al.

Bir de foruma hoşgeldin; ama forum kurallarını oku lütfen. Yazım konusunda biraz hassas bir forum burası. ;)
 
Benim bi yakınımda vardı. İşçiliği bence kötü çünkü volume-tone düğmeleri ikide bir çıkp duruyordu. Birde sesi çok boğuktu. Fakat manyetikleri değişince düzelir.
 
Güzel gitar. Ama Ibanez'in Prestige serisi gitarlarında bulunan ince belli hatun misali sap bunda yok haberin olsun. 1mm daha kalın bir sap sözkonusu (Hiç küçümseme, ton ve çalınabilirliği feci etkiler bu). Wizard II saplarda olduğu gibi yani. Üstüne üstlük sap Radius'u 430 mmR, bu Wizard II'lerde 400 mmR idi (Teller kenarlara doğru biraz alçak). Klavye daha geniş ama teller arası mesafe 6 tellilere göre daha az. Anlayacağın her açıdan çalınması cidden zor bir gitar, action zayıf. Ayrıca mutlaka manyetik takviyesi gerekir. DiMarzio'nun AirNorton, ToneZone manyetikleri ya da Blaze takabilirsin. Ama manyetikleri değiştirmezsen 7. telde bir patlama sözkonusu olabiliyor. Ampline göre ve yarım/tam ses düşük akordda çalıp çalmamana göre de değişir tabii. Biraz modifiye ederim ve oturup alışkanlıklarımdan vazgeçerim diyorsan çok alınası bir gitardır.
 
Eğer yanlış anlamadıysam Kadıköy'den RG1527'yi 585$'a alacakmışsın? Hangi dükkandan? Bu durumda ya mağaza sahibi seni kazıklıyor ya da sen bizi kazıklıyorsun :D İkisi de hoş durumlar değil. Ama bu durumun gerçekliğini ispat edersen (Fiyat+Gitarın sağlamlığı) bana da bir tane sipariş ver, 65$ da sana komisyon olsun! Çok ciddiyim bak.
 
ben 7 telli onermıyorum kalın sap akor arda kapaman gerekcek sweep lerde napcaksın bılmıyorum onun yerın 0.10 tel alırsın kalınlaştırırsın 6 telli gitar derim ben
 
pisuvardaki_izmarit demiş ki:
akinu demiş ki:
Blaze bridge ve Blaze neck taktır

blaze hem neck hem bridge olarak kullanılmıyomuydu?

Benim bildiğim 4 tip Blaze var. Dördü de 7 telliler için. Blaze neck, Blaze middle, Blaze bridge ve Blaze custom. Blaze neck, dediğin gibi hem neck, hem de bridge için kullanılabiliyor, ama bridge ile aralarında ton farkı var. Galiba Blaze custom üretilmiyor ama artık bir de.
 
RG1527nin Kore malı olması gibi bir durum sözkonusu değil. Prestige serisi gitarların hepsi Japonya üretimi. Ama 370 Kore malı mesela. Ayrıca Ibanez'in sayfasında verlen minimum tavsiye edilen fiyatlar listesinde 1527 için 1100$ gibi birşey vardı. Birşeyler yanlış!
 
585$ olan rg7321 olmasın ? :) cidden mümkün değil 585$ Türkiyede satılması o gitarın kaldı ki yurtdışı fiyatı 900$ dolardı sanırım. listede yanlışlık vardır muhtemelen
 
Geri
Üst