Google Earth

Arama motoru Google'un yeni hizmeti ''Google Earth'', uydu aracılığıyla coğrafi yapı ve dünyanın tüm yerleşim birimlerini kuşbakışı izleme olanağı sunuyor. İlçe, belde hatta köylere kadar çekilen uydu fotoğrafları arasında Şırnak'ın Cizre ilçesindeki dağlara işlenen Türk Bayrağı ve Büyük Önder'in ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sözü görülebiliyor.

Google'in ''maps.google.com'' sitesinden sonra geliştirdiği ''earth.google.com'' sitesinden indirilen programla uydudan ilk olarak dünya görülüyor. Dünya üzerinde tıklanan her noktanın ayrıntısı tüm detayıyla kuşbakışı izlenebiliyor. Önemli yerleşim merkezleri, daha net uydu fotoğrafları sayesinde yollardaki araçlara kadar detaylandırılabiliyor.

İnternet kullanıcılarının son günlerde favori programı haline gelen ücretsiz bu hizmette, farklı yerleşim merkezlerindeki ilginç ayrıntılar da göze çarpıyor. Örneğin ABD'nin California eyaletinde bir aşığın park alanına yazdığı ''Marry Me Charity'', Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki dağlara işlenen Türk Bayrağı ve Büyük Önder Atatürk'ün ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sözü görülebiliyor.
 
bunu anlayamadım..orda öyle birşey yokta öyle mi çıkıyor, mucize mi bu? yoksa oraya önceden yazılmış bir "ne mutlu türküm diyene" yazısı mı?

eğer mucize değilse normal birşey gözükmesi. :roll:
 
Bu program güzel ama ben Türkiye'den İstanbul dışında hiç biryeri adam gibi göremiyorum.Ne Ankara,ne İzmir ne bizim Ereğli...Ereğli'ye bakınca Erdemir alan olarak belli oluyor sadece...Pro versiyon mu gerek ne?Siz Doğu'daki yerleri nasıl görüntülediniz?
 
Bulmak istediğiniz yere yakın olan belirgin şekilleri bulun önce. Bir meydan, kavşak, değişik bir bina, dere vs. her tür ayırt edici etkeni göz önünde bulundurun :) Ben şahsen evi bulamayınca Ali sami Yen stadından sola doğru işten eve giderken kullandığım yolu takip etmiştim :)
 
rainbow demiş ki:
Bulmak istediğiniz yere yakın olan belirgin şekilleri bulun önce. Bir meydan, kavşak, değişik bir bina, dere vs. her tür ayırt edici etkeni göz önünde bulundurun :) Ben şahsen evi bulamayınca Ali sami Yen stadından sola doğru işten eve giderken kullandığım yolu takip etmiştim :)

onu yapmaya uğraşıom zate ama bi türlü olmuyo
 
İlk önce insanın çok hoşuna gidiyor fakat gereksiz :)
Beyaz Saraya odaklandığım zaman dedemin ;
"Dur napıyosun ,kapat bakıyım valla amerikadan gelip bizi bulurlar sonrada vurular " diye çıkışıp bilgisayarımı kapatmasına ( fişini çekmesine) neden olan program,sanal dünya
 
Alakasızca da Ankara ile Kırıkkale arasında bi alan baya bir belirginleşiyor.Herelde adamlar Ankara'nın da caddelerini sokaklarını belirginleştiriceklerdi ama koordinatları yanlış aldılar. ;) Şimdi Ankara'nın köylerini en ince ayrıntısına kadar görebiliyoruz :LOL:
 
Rusya güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya katılmamak elde değil.Yeni terör saldırılarının nerede yapılacağını tespit edip,stratejiler üretmek ve bir bölgede terör estirmek için harika bir program.Ben Ankara'nın netleşmemesinden yanayım :D
 
alın size ilginç fotolar
ufo3bc.jpg
 
Geri
Üst