Beyaz Zenciler

Beyaz zenciler 80lerin norveç hippilerini anlatan bir kitap.Okuyanlar kesin kitabı yazanın nasıl yaşadığını merak ediyodur.Evet aslında merak konusu bu gerçekten..Ama ben kitabı son okuduğumda kitabı yazanın bunları yaşamadığının kanısına vardım.Okuyan varsa bu konuya açıklık getirmesini isterim.Yani açıkçası bol keseden sıkmış aslında sıkmak denmez de süper bi hayal gücü denir.Çünkü bi insanın bunları yaşaması akla mantığa aykırı geliyo_Okumayan varsa da mutlaka okusun derim!!!
 
ingwar ambjörnsen'in süper bi romanıdır,kesinlikle dediğin gibi uydurma değildir.O roman onun hayat hikayesini anlatıyo bence kitap hakkında yıllar önce yazılan bi yorumları oku...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kitap kesinlikle süper hiç bi diyecek lafım yok ben sadece bu konuda aydınlanmak istiyorum.Ve ayrıca kitabı yazan Ingwar Ambjörnsen'in romandaki ismini neden Ingwar diye kullanmıyorda,Erling diye kullanıyo işte ben bunu anlamış değilim.Ve emin ol kitap hakkındaki yorumlarında hepsini okumuştum.
 
Adam kendi ismini kullanmak zorunda değilki sonuçta o bir roman ve adam istediği kişiye istediği ismi verir ;) Ben çok etkilenmiştim ama gerçekten,kitabı okuduktan sonra uzun süre yaşadıklarını düşünmüştüm ve o gittiği bahçıvan okulundaki kıza sinir olmuştum :!:
 
Asortiq_mnyq demiş ki:
Ve ayrıca kitabı yazan Ingwar Ambjörnsen'in romandaki ismini neden Ingwar diye kullanmıyorda,Erling diye kullanıyo işte ben bunu anlamış değilim.
Aslına bakılırsa romanların yazarları her zaman kendilerini yazarlar bana göre. Bir şeyleri yazıp anlatabilmek için gerçekte yaşamamış olsa bile olayları tasarlarken kendi içinde bir şekilde yaşamıştır.

Örneğin Polonya Edebiyatının anlaşılması güç yazarı Witold Gombrowicz, bütün eserlerinde kendini yazmıştır ama sadece bir romanında adı kendi adıdır.

Velhasılkelâm, ""neden kendi adı değil?" diye düşünmeyelim!" derim ben. :)

Geçenlerde arkaşım bahsetti biraz Beyaz Zenciler'den, gerçekten de merak uyandıran bir kitap diye düşünüyorum ve yakın zamanda okuyacağım.

Saygılar&Sevgiler...
 
Arkadaşlar bu arada Ingvar Ambjörnsen'in İnsan Kılığına Bürünmüş Köpek(ya da onun benzeri bişey) adlı romanını okuyan var mı??Ben bayadır okumak istiyorum ama bi türlü elime geçmedi.Tabi kitap hakkında yorumlar Beyaz Zenciler'le karşılaştırılamaycağını söylüyor ama ben yine de okumak istiyorum.Bu kitabı nerden bulurum bilgi verin yahuu :D
 
Ingvar Ambjörnsen - İnsan Postuna Bürünmüş Köpek ;)
Ankara'dasın; Dost kitapevlerinde, orada yoksa muhakkak İmge kitapevinde bulursun.Peşinde indirim istersen Karanfil'e bir bak ama küçük bir ihtimal 2. elini bulursun. Hiç olmadı online satış muhabbetiyle idéefixe'den sipariş edebilirsin.

Saygılar...
 
Dost'ta yok mülkiyeliler lokalinin yanındaki ufak imgede de yok bi diğerine bakıyım sağol silent_guitar bu arada hiç yabancı gelmiosun haa doğru ya seni paso Ezgi çayevinde görüorm
 
İnsan Postuna Bürünmüş Köpek buldum en sonunda.Valla 1 günde bitirilecek bi kitap baya da sarıyo ve bende bu kitabı şiddetle tavsiye edenlerden biriyim artık :)
 
beyaz zenciler'in yazar hakkında olan kısmında ingvar ambjörnsen'in şöyle bi açıklaması var;"70li yıllarda yazılan,uyuşturucu cehennemlerini anlatan uyduruk anı defterleri,herşeyin bombok çevreler olarak anlatıldığı bu kitaplar beni çok öfkelendiriyordu..insan bilmediği şeyleri anlatmaya çalışmamalı.ben bunları hem bildiğim hem de takıntım olduğu için yazdım.."
sanırım bu baslığı açanın sorusunu yanıtlamıstır..aslında direk olarak kitabı okumadan o kısmı okusaydı anlardı zaten.
(ayrıca ingwar değil ingvar)
zamanında bu tarz seyler yasamayan bi insan bu kadar gerçekci ve bu kadar güzel anlatamaz.
su anda esiyle birlikte hamburgda gayet normal bir hayat sürüyor yanılmıyorsam:)
 
Geri
Üst