Line6 Variax hakkında...

Evet arkadaslar bu alet hakkindaki goruslerinizi merak ettim... Sizce gercekten gitar dunyasinda yeni bir donem mi basladi?? Vetta II (veya PODxt Live) + Variax bence konserler icin cok basarili bir sistem cunku butun Anfi gitar kombinasyonlarini pod xt live dan kontrol edebiliyorsunuz... E buda inanilmaz fazla kombinasyon demek!!! Hemde nerdeyse hic gitar degistirmeden?!?!?! Ben burda Variax 500 u denedim... ama ne yazik ki cook kotu sartlar altinda (turkiyede ancak bu kadar oluyo) denedigim icin hicbir sey anlayamadim... Ama kesinlikle o aleti biryerlerde PODxt Live ile bir PA sisteme takip calmayi sabirsizlikla bekliyorum... Sizce nedir durum hic duzgunce deneyen oldu mu?
 
Sanmıyorum ki kimse gerçek bi gibsonı eline alıp ağırlığını hissetmeyi , variaxa tercih etsin. Sonuç olarak olay tek olarak tonla bitmiyo bu işin klavyesi vb. bir sürü şeyi var. Onun dışında param olsa kesinlikle bi tane variaxım olsun isterim yani sonuçta değişik bişey . Hani çeşit olarak güzel olurda yeni bi dönem başlatcak bişeyde değil kanımca :)
 
variax bence yeni bir cigir açicaktir.Butun gitarlar tonlarini bünyesinde bulundurdugu için cok cazip gelmekte bana.Klavyesi de rahattir diye düşünüyorum deneme şansim olmadi.Ama soyle bir mantik kurdum.bu teknolojiyi yapan Line 6 ekibi böyle bir olayda taviz vermez.Klavyesini de düzgün rahat yapmiştir.Line 6 e güvenim sonsuzlaşti.Adamlar boş durmuyorlar çalişip yeni şeyler üretiyorlar.Takdirimi kazandilar yani.Sanki cok şey onlar için :p neyse konuya birşey daha ekliyim: Pain of Salvation ankara konserine bu gitar ile çikmiş..
 
Çaldığım grubun diğer gitaristinde var bir tane. POD XT Live da var.:D Adam Line6 hastası. Aramızda kalsın berbat bir gitar bence. Simülasyonlarını yaptığı gitarların tonuyla uzaktan yakından ilgisi yok. Piezodan dolayı sustain diye birşey yok ama odun gibi sap var. Çalımı hiç rahat değil bence. Ben Ibanez'in Wizard saplarını seven biriyim belki ama yine de bir strat klavyesinin rahatlığı yok. Ayrıca ne tele ne strat ne de LP tonlarında hum yok yine piezodan dolayı. Hum (dip gürültüsü) olmayan, kirli olmayan bir strat, tele olur mu hiç? Çok yabancı, çok rahatsız, kötü bir gitar bence.
 
Pain of Salvation direk bi adet pod xt live ve variaxla çıkmış diye duydum bende zaten. ama orjinali varken modellemesi banada aşırı cazip gelmiyo :) ama tabi bi fender - bi gibson - bi jackson - bi ibanez alcak para yoksa alınabilir :D
 
İstediğimiz kadar analog romantizmimiz ve doğal akustik sevdamız olsa da üzülerek görüyormki günün birinde bunlar sona erecektir. Düşünsenize ilk zamanlarda sadece piyano vardı. İç mekanizması telleri vs olan. Dünyada bu alette ne virtüözler yetişti eskiden. Şimdi ise nasıl durum.? Artık synthisizer lar var vs. var. Ustaların ellerinde bunlar var. Bu aletlerin ne mekanik aksamı var ne teli var ne başka birşeyi bildiğimiz devre yığını dijital bir alet ama dünya müzik sektöründe bugün en çok kullanılan alet bu dijital oyuncaklar değilmi? Bir sürü klavyeci arkadaşım oldu bir tanesi de ah şöyle eski tip kuyruklu bir piyanom olsa doğal sesler falan demiyor. Habire geyik çevirecekleri zaman enstrümanlarla ilgili tek söyledikleri yok roland yeni bir klavye çıkartmış yok manyaak birşeymiş falan. Yani teknoloji piyanoyu çooktan yendi. Bir gün gelecek dijital oyuncaklar da öyle tatmin edecekki tonlarıyla bence gitarda yenilecek. Haaa menunmusun peki desen. Hayır gitarın dijitali de artık çekilecek iş değil bence. Ama gidişat onu gösteriyor. Göreceksiniz 15 sene sonra neler olacak neler.

Gidip Jimi Hendrix e EMG aktif manyetikli gitar verseniz eminim o da derdiki bu ne kardeşim elektronik aksamlı, elektronik devreli, pille çalışan gitarmı olur hiç doğal değil, benim gitarımın tınısı bir başka sizin bu gitarınız oyuncak derdi. Ama bugün EMG yi yere göğe sığdıramıyoruz niye çünkü gitardaki sistemin dijitale kaymasına yavaş yavaş alışıyoruz. Yeterki çıkan ton bizi tatmin etsin.

Acı ama gerçek.
 
Geri
Üst