Zoom G3 Veya G5 Kullanmış Olanların Dikkatine...

Bir süredir Zoom'un yeni G3 ve G5 cihazlarını takip ediyorum. G3 çok portatif ve kullanışlı gözüküyor, G5'in de tube boost opsiyonu (her ne kadar gerçekten bir 12 AX7 mi var o çok net değilse de...) bana cazip geldi. Vaktiyle Zoom G9 kullanmış birisiyim, çok güzel ama çok hantal bir cihazdı. Ayrıca Zoom yeni G serisi için yeni bir çip kullanıyor, bu da bir artı olabilir
G3 veya G5 kullanan/kullanmış kişilerden aşağıdaki sorulara bir el atmalarını rica ediyorum:
Efektler nasıl ? Özellikle modülasyon efektleri ve harmonizer efekti (bir videoda gördüm, oldukça etkileyiciydi ama...)
Amfi simülasyonları nasıl ? Söz gelimi bir Vox Tonelab veya eski G7-G9 serilerine göre kıyaslayabilirmisiniz ?

Teşekkürler...
 
Ben G3 kullanıyorum hocam. Fİyat/performans açısından alınabilecek en kaliteli ses kartı+ prosesör.
Ses kartımı satarak aldım bu prosesörü ve çokda memnunum. Direk usb'den kayıt olayı var. Dijital seslerle değil üstelik. Amfi modellemeleri gayet iyi.
Vox tonelab ile karşılaştırılamaz elbette. Sonuç olarak lambalı prosesör onlar.
Yan yana 6 adet efekt,amfi, pedal kullanabiliyosun yeni sürümle.
40 saniye loop özelliği mevcut, ki çok çok güzel.
4 Adet kalem pillede çalışıyor.
Fiyatına göre kaçırılmaacak cinsten bir prosesör. Tavsiye ederim.
 
düşünürsen zoom g3 prosesörüm satılıktır. garantisi devam ediyor ve sıfır alınmış gibi kutusunda yeni kullanıcısını bekliyor:)
cihaz kendi klasmanında çok iyi bence de. ama ne olursa olsun bir prosesör sonuçta amfi ve analog pedal performansı beklememek lazım.
 
Eski kalmış bir başlık. Canlandırayim..
Zoom g5 kullananların yorumunu alabilirmiyim. Pek prosesör sevmeyen biri olaraktan birkaç videosunu izledim fiyatına göre hiç fena gelmedi açıkçası. Taşıma bakımından da rahattır.
 
G5 çok iyi prosesor hocam.
Efektler çok iyi gerçekten en iyi yani diyebilirim. Drivelar, wahlar gerçeğe çok yakin yapilmis. Tek sikinti bence içinde hafifpedallar yok çoğu sert pedallar.
Amfi modellemeleri bazilari iyi bazilari kötü.
Lambali booster çok sevdiğim bi özellikti gercekten kaç dB cikiyor ses ve müthiş güzel ve transparan..
Diyeceklerim bu kadar.
Kullandigim en zevkli prosesordu bence.
 
Pod line x3 kullanmıştım bir ara ama açıkçası ne kadar iyi densede ben sevememiştim ve analog sisteme devam ediyorum şimdide. G5 hakikaten sabahtan beri baya videosunu izledim line serilerine sanki açık ara geçmiş gibi geliyor. Tabi g5 denemedim sadece yorumlarım izlediğim videolar üzerine. Tak çal basit mantığından ötürü hep bir tane köşede dursun istiyordum. Sonra o digitalimsi sesi alınca vazgeçerdim. G5 bir hayli hoşuma gitti iyice bir inceliyeyim Tşk yorumun içinde.
 
pod ların drive ları şahsi fikrim piyasadaki bu tarz prosesörlerden açık ara iyi olması.
bana göre pod ların x3 ve x3 live serilerin tek eksiği fx lerin boss gt8 ler gibi güzel olmayışı.
ama pod ların drive ları cidden prosesörler arasında tartışılmaz.
tabiki tc electronic nova system i katmıyorum buraya :D
 
g21nu ve g92tt kullanmış biri olarak 2,3,5,7,9 serilerinde sayı yükseldikçe kaliteninde yükseldiğini düşünüyorum.
neredeyse bütün prosesörleri kullanmama rağmen zoom un neredeyse tüm serilerindeki "diezel" simülasyonunun tonunu başka hiç birbirinde görmedim. bu ton bence zooma özel bir kalitede
 
Zoom G3 kullanıyorum mesa, diezel ve fender modellemeleri çok iyi. Amfi modellemeleri genel anlamda başarılı ve doğal bir ses var. Modülasyonlarda gayet iyi, kullanışlılık açısından da aşırı iyi. Zaten bu aletleri öne çıkaran şey kullanışlılığı. Kısacası bana göre kötü bir yönü yok, komple analog set up bile kursam modülasyonlar için kullanırım bu processorü. Tavsiye ederim
 
Ben de kalabalık bir setup içinde sırf tremolo, phaser gibi efektleri dijital olarak almayı da sevdiğim için zoom g3 edindim, hem pedalboard a tam oturdu, hem kullanımı çok kolay. Modülasyonları oldukça başarılı, reverb modellemeleri özellikle iyi, looper olayı kullandığım en iyi looperlardan (looper ünitelerinden bahsetmiyorum, processorlerden bahsediyorum tabii ki), drive olarak açıkçası eski zoomlara göre çok fazla önde, x3 ü çok uzun süre kullanmadım ama kendi tonlarına şöyle bi bakınca zoom daha çeşitli, line6 daha analog kokuyor, zoom un bu dijital kokusu ise kendi tonlarınızı yazmaya geçtiğinizde hiç yok, fiyatına göre başarılı sayılabilecek amfi modellemeleri var, özellikle düşük gainli modellemelerini beğeniyorum ben (us blues du sanırım, baya iyi tonları.) Aynı anda 6 efekti kullanabilme olayı, ses kartı olarak kullanabilme olayı, hem usb, hem pil, hem adaptörle çalışma olayı, gayet iyi ve kullanışlı. Ses kartı olarak latency bakımından Line 6 Ux1 den çok aşağı kalır bi' yanı yok bu arada, bunu da belirteyim.
Eksilerine gelince,
-Presetler arasında geçiş yapamıyorsunuz, yani misal bi' presete geçtiniz ondan sonra o preset teki bi' efekti kapatmak istiyorsunuz, sonra diğer preset e geçmek istiyorsunuz. Bu konuda hiç pratik değil maalesef, umarım bir dahaki yazılım güncellemesinde buna bir çare düşünebilirler, benim hiç işime yaramadı ama olsa iyi olurdu yine de, sadece bunla sahneye çıkmak isteyen de olabilir yine de.
-Usb ye ses kartı olarak bağlayacaksanız mutlaka adaptörü de bağlayın, gecikme konusunda faydası oluyor. Hatta sadece usb den güç almaya kalkarsanız direkt monitoring de bile minik bir gecikme söz konusu, çok sorun olmasa var böyle bir gecikme.
 
merhaba arkadaslar zoom g3x vers.2 aldim, pc ye baglayip sesleri edit yapabiliyorum ama sesi pc hoparlorunden alamiyorum ne yapmam lazim ?!
zoom G3x in phone cikisindan bilgisayarin line in veya mic girisinede taktim nafile ...
 
Pc hoparlörünü 3.5mm jak çevirici ile direkt olarak prosesörün output(mono) kısmına bağlayın. Denetim masasından Ses kısmına girerek varsayılan aygıtı ZOOM olarak ayarlayın.
 
Zoom g3xn prosesörlerde looper pedal özelliği var mı ?

Birde üzerindeki tonlar neler beim için önemli tonlar distortion, caz tonu efekt olarakta delay, rivörp ve wah efekti. Bu özellikleri tasiyormu.
 
Geri
Üst