Kuantum

Ya kuantum'dan çok kaos teorisi konuşulmuş.Kuantum bumudur abi ya
Neyse şu öss'yi bir kazanıp buralardan defolup gidicem ve hayatımı kuantum fiziğine adayacağım
 
Arkadaşlar ben fizik öğrencisiyim ve şuanda gördüğümüz kuantumun büyük bir çoğunluğunu matematik oluşturuyor.Ama ben matematikten daha çok fizik anlamında bişeylerin anlatılması gerektiğine ianaıyorum.Şuanda burda varmı fizik okuyan bilmiyorum.Okuyanlarında fikirlerini paylaşmasını istiyorum.Bizim gördüklerimiz arasında en çok aklımda kalan kuyu problemi oldu.gerçektende çok zevkli bir konu bence.şuanda Kuatum Mekaniği 1 i bitirdik.2. dönemde 2 yi almaya başlayacağız.
 
ben okuyorum, kuantum aldım geçen sene geçtim, tek boyutta hareket eden kutuda parçacık için schrödinger denklemini burada yazıp çözümünü verip bu çözümün fiziksel tartışmasını yapmayı çok isterdim. ancak allah kuran konuşmaktan bilemiyorum bunlara ne zaman gelcek sıra.
 
Slaytanic demiş ki:
ben okuyorum, kuantum aldım geçen sene geçtim, tek boyutta hareket eden kutuda parçacık için schrödinger denklemini burada yazıp çözümünü verip bu çözümün fiziksel tartışmasını yapmayı çok isterdim. ancak allah kuran konuşmaktan bilemiyorum bunlara ne zaman gelcek sıra.
slaytanic sana katılıyorum.ortalık durulunca,sabit fikirliler dağılınca ortalıkta sadece bilim için savaşan insanlar kalınca o başlıklarda sakin sakin tartışırız.
benimde şu sıralar finallerim var pek buraya uğrayamayacağım ama sen güzel mesajlar yaz buraya ben arada bakacağım.bende yazarım bildiklerimi.
saygılar
 
valla aslında bu konuları merak eden öğrenmek isteyen sessiz bir kesim var. çok emek ve vakit isteyen bir iş. ama ben öğrendiğim yere kadar burada yazarım. bir elektronun hareti, bulunma olasılığı aynı anda bir elektronun 2 yerde birden bulunabilme paradoksu 3 birim enerjiyle 5 birimlik duvarı atlayabilme daha uzar gider. ama bunları anlatırken işin matematiğini vermek lazım. matematiği zor değil belki ama işte yazması çok zor. matlab gibi bi program lazım. üslü sayılar köklü sayılar integraller differansiyeller. bunları yazacak malesef hiç vaktim yok.
aslında internetten bu çözümleri bulup buraya yapıştırsak üzerinde güzel yorumlar yapabiliriz diye düşünüyorum.
 
güvelere karşı ilaçlamadan kuantuma astıalr beni ...


şey gibi oldu "canakkale içinde vurdular beni ..."
 
Matematik yanılmaz.
2x2 her zaman 4'tür. Ama mesela matematikçiler 4 yerine başka bir sayı seçselerdi yani 4 başka bir sayı olsaydı sonuç ancak öyle değişebilirdi. :D Yani 4 sayısı da şu zamandan sonra değişime uğramayacağı için 2x2 kesinlikle 4'e eşit olarak kalacaktır. :)

Neyse, Kuantum doğa bilimlerine aykırıdır da diğer bilimlerde başarıya ulaşmış sayılır. 'İndeterminizm' ve 'uzaktan etkileme' gibi ontoloji açısından önemli iddialara rastlanıyor doğa bilimlerinde.

Bunca yorumlardan da anladığım kadarıyla Kuantumda genellikle değişim söz konusu. Ama determinizmde ise aynı nedenler, aynı koşullarda aynı sonuçları verecektir.
Olasılık matematiğe göre bilinebilir, ama normalde olasılığı tahmin edebiliriz.

Ben bilişim bölümü öğrencisiyim. Veri tabanı dersinde şans oyunu programı yapmaya çalıştık ama olmadı. Matematiği düzgün kullanmak çok önemli ama ne kadar uğraştıysam da olmadı. 6 tane kutucuk var ve butona tıklayınca bu kutulara rastgele sayı atılacak, ama önemli bir şartımız var; bu sayılardan hiçbiri birbirine eşit olmayacak. İşte bunu bir türlü beceremedik. Ben bunu kuantum felsefesine benzetiyorum. :)
Tam olarak anlayamadığımız için kimse yapamadı bunu. :) Kuantum felsefesini de tam olarak anlamak çok zor...

Bilgiler için teşekkürler.
 
Geri
Üst