Perdesiz Elektro Gitar İçin Manyetik Ve Tel seçimi

Merhaba, Konu hakkında bilgisi olan yada kullanan varsa, perdesiz elektro için önericeğiniz humbucker manyetik ve tel nedir acaba?? (gitar el yapımı / 2 hum)
 
Ben tomastik flatwound tel kullanıyorum, memnunum.(flatwound olmalı perdesiz için zaten tel). Herhangi bir manyetik modifikasyonuna gitmedim(stock ibanez), ancak aktif emg kullanan kişiler var, aslında iş perdesizden almak istediğin tona göre değişir ancak manyetiğe gelene kadar o manyetiği bağlayacağın ekipman önemli.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ekipman olarak proco nun rat dist. unu kullanıcam crunch bi şekilde, bide marshall amfi, bende manyetiği emg düşünüyordum ama hangi modelini kullanacağımı kestiremiyorum, emg hiç kullanmadığım için..bi fikrin varmı??
 
Açıkcası manyetiğine gelmeden önce aşılması gereken yıllar var perdesiz gitar işinde, sonuçta güzel çalamadıktan sonra ton pek mühim değil bana göre bu yüzden çok kurcalamadım, hala gitarı keşfediyorum bu yüzden hangi manyetik ne verir bilmiyorum.

Erkan oğur'un double necklerinden birinde aktif olduğunu sandığım bir çift emg, mesa v-twin ve peavey amp kullanıyordu. Biliyorsun perdesizin çıkarttığı ses perdeliye göre azdır ve sustain perdeliyle karşılaştırınca yok gibidir. Bu yüzden bir çeşit compressor da kullanmak gerekebilir, ama açıkcası kişisel olarak şu anda pek önemsemiyorum. Bu yüzden detaylı bilgi veremeyeceğim.

Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
anladım bende uzun zamandır cümbüş,bağlama gibi aletlerle makamsal müziği çözmeye çalışıyorum idolum tabiki erkan abi, ayrıca sustainer kullanıyorum (cs3), neyse ben biraz daha araştırıyım, erkan abiye ulaşabilsem sorucam ama...teşekkürler...
 
benim gördüğüm kadarıylada EMG kullanıyodu Erkan oğur(destuur..!!) :D bencede flat ve mümkün olduğunca ince tel kullan.. ;) teldeki gerilim arttıkça sustain & telin tınısının kaybolduğunu düşünüyorum, en azından bendeki klasikte öyle.. o sebepten D kullanıyorum onu..
 
Erkan Oğur'un double-neck gitarında (hem altta hem de üstte) aktif EMG'ler var. Pyramind'ın yazdığı pedallara bir de tubescreamer'i ekleyebilirim gördüğüm kadarıyla.

Tel olarak Thomastik Infeld'in flat wound tellerini tavsiye ederim.

Compressor'ün de varmış zaten..
 
Geri
Üst