Gemide

enaz 30 kere izledim hatta abarttıp lalaelide bir azize ile birlikte yani ikisini birden izlediğimde de oldu bence bu iki flim türk sinamasında aşırı gerçekçi akımı başlatan ve en iyi şekilde bizlere kavratan müthiş flimler
 
bu başrol oyuncusu (adını bilmiyorum) kesinlikle o aptal dizide harcanıyormuş. kafa iyiyken film daha manyak geliyo her konuşmada basıyosun kahkahayı tavsiye ederim. hele o ''kafamda filler ...'' olayı oha dedirtti bana.
 
lalelide bir azize filmin devamı deil
aynı hikayeyi birde hatunun gözünden izliosunuz
gemide deki bircok olayı farklı acıdan goruosunuz ıkısını arka arkaya izlemeyin kafa karıstırıo
1 gun ara olbılır mesela...
 
Bu Laleli'de Bir Azize'nin divx'i olan arkadaş var mı acaba? Varsa özel mesaj atarsa sevinirim. Gemide'yi seyrettim Erkan Can gerçekten müthiş bir oyunculuk yapıyor. Senaryo sağlam değil ancak ilginç ve muhabbetler süper. Kafamda filler zikişiyor repliğine bende koptum bir de kötümde ayılar bağırıyor diye bi şey vardı yanlış hatırlamıyorsam?
 
Erkan Can ı mahalenin muhtarları dizisinde tanımıştım.Böyle omzunda çaydanlık ,fatime fatime diye bi tipti...bu filmi seyrdince dumur oldum.
Elde cıgarılık, paso içki içen, ağzından küfür eksik olmayan, tam bi kaptan olmuş.
Felaket oyuncu yalnız adam helal olsun.Filmde güzeldi...
Kamil le olan diyoloğu da unutulmaz filmin soundtrack i de o diyologla başlıyordu.
"İşler çok karışık kamil anamızı s.....ler"
"Öyle deme be abi karı o....muş kimse s.lemez"
 
1998'di sanırım bu filmin yapım yılı ve Serdar Akar En iyi yönetmen ödülünü almıştı bu filmle Antalya Film festivalinde. Oscar alıcak film aslında :p
İdris kaptan, boksör felan çok iyi karakterler yaratılmış filmde çok gerçekçi. Denizcilik okuduğum için arkadaşlarla toplanıp ilk stajıma çıkmadığım zaman oturup haftada en az bir gün bu filmi izlerdik. Gemiye çıkınca ortamın çok farklı olduğunu gördüm ;)
Tabiki bu filmdeki ortam türkiyedeki kumculardan biri olabilir diye düşündüm hep. Gerçek bir olay yani..
Neyse birde Laleli'de Bir Azize muhabbeti açılmış gerçekten o filmde gemideyi aratmıycak niteliklere sahip. Ama gemide aranmaz mı yaa ;)
 
Sağlam ve aslında kendinden daha da derin bir film. Ama ne yazıkki Lalelide Bir Azize için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Düşünce güzel ama uygulama beter olmuş..
 
gönül gözüne güvendiğim bikaç arkadaşımdan duymuştum..en iyi türk filmi izlediğim demişlerdi..bende takriben 4 gün önce hevesle kiraladım vcd yi..buldum diye de acaip sevinmiştim..daha ilk cd nin ortasında takıldı..sinir bozucu..bu başlığıda yeni okudum..artık neyapar eder saglamını bulurum..
 
filmi izlerken öldüm yaa...çok komik bir filşm.harika ve harcanan filmlerden.izlemeyenlere öneririm.izlediğim en iyi türk filmlerinden biri.
 
Geri
Üst