Cort gitarlar hakkında

Marka olayı bir yerden sonra anlamını kaybediyor. Müthiş markaların tırışka modelleri mevcutken orta halli markaların çok iyi modelleri de mevcut. Maksat marka almak değil güzel gitar almaktır. Zaten Cort genelde ucuz modelleri ile anılsa da onda da prestij modelleri var. Cort kesinlikle kötü gitar markası değil.
 
+1 değil +1500 yani.bende cort kullandım 2 sene.benimki akustikti.ve üst model bi gitardı.parasına görede muhteşem bi gitardı.cortlar iyidir.çok severim keratayı.:D ama x serisi biraz ağır gitarlardı bu xth nasıl ağırlık olarak?
 
Taşırsın artık, bu güzelliğe biraz da ağırlık olsun...Bu arada askı tutacağının gitarın arkasında olması ayaktayken zorluk yaratmıyo mu?Hani gitar vücuttan biraz uzak durmuyo mu?Solo atarken zorluk oluşur eğer öyleyse...
 
aksine avantaj sağlıyor.. st kasa gitarlarda askıdan ötürü gitarın alt kısmı öne doğru çıkıyor ve buda beni çok rahatsız ediyor.. zira benim gitarında arkada olduğu için gitarın düz durmasına alıştım.. ;)
 
abi ben ağırlığını şu sebepten sordum; yani bizim ailede resmen kronik bi bel fıtığı var.benimde ara sıra ağrıyo.ve sırtım ağrıyo ayrıca uzun süre ayakta çalınca.bu sebepten x serisi bi gitar almamıştım ben.hatta ibnez almayı düşünüyodum ondanda vazgeçtim.onlarda ağırlar.artık sabit köprülü bi strat almayı düşünüyorum param olunca en hafifi o olur sanırım.
 
fender squier var bende ama ibanez daha hafif olur ağacından dolayı ve kasalarıda ince oluyo. ben s470 çalmıştım elimde gitar olduğunun farkına bile varamamıştım :=)
 
artık gitala baya bi süre geçirdiğine göre sorabilirim :twisted: ....Akort kaçırma durumu nasıl?Tremoloyla baya bi oynadığında ne derece kayma oluyo hiç dikkat ettin mi?
 
Hayırlı olsun rastansaga. Çok güzel görünüyor. Klavyenin rahatlığı ve sustain benim için bir gitarda en önemli özelliklerden. Thru neck olması ağacın ağırlığını kompanse ediyor heralde. Yalnız ne cort'un sitesinde ne de nette x-th ile ilgili bir bilgi bulamadım. Çok gizemli duruyor :D
 
Ağaçtan ağaca fark eder bu vibrasyon hadisesi. Maple çok daha sıkı bir ağaç olduğundan titreşimi azdır diğer ağaçlara (özellikle maun ve swamp ash'e göre). Ve aynı sebebden dolayı da tonu daha saydam ve tizleri basları belirgindir nerdeyde bütün diğer ağaçlara göre.

Ağırlığın kendisinin tona herhangi bir etkisi yok, ağacın ne kadar sıkı olduğunun tona etkisi var! Zira o zaman daha fazla vibrasyonu tellere bir daha iletip daha da 3 boyutlu tınılar verebiliyor. Senin durumunda bence ağırlığı dert etmiyorsan herhangi bir problem yapma çünkü hafif ağaç tersine genelde daha az sıkıdır ve sesi daha kötüdür. Ama genelde!

Ama tabi bazı seçme ağaçlar var ve bunlar hem sıkı hem de hafifler. Ama tabi ki fiyatları çok pahalı oluyor. Bunun sebebi ile custom shoplar var zaten gitar yapılmadan önce ağaç seçiliyor o zaman herhangi bir ağaca yapılmıyor, seçme ağaçlar kullanılıyor.

B
 
Geri
Üst