D'addario v.s. Elixir

Dean MArkley Blues Steel kullanıyorum uzun süredir kozmetik olarak sorunları olabiliyor ama kesinlikle sağlamlar,ki ben çok güçlü bend ve vibrato yapan biriyim,ona bile aylarca dayanabiliyorlar...
 
KaRaBaSH demiş ki:
elixiri çok methediyorlar çok beğeniyorlar ama ben daddarioları daha doğal buluyorum. elixirler sankiş yağ sürülmüş gibi aşırı kaygan, ve ayrıca bayağı parlak bir tonu var. daddario ise normal bir ton veriyor ama aradaki fiyat farkına değmöez.
ayrıca tüm profesyoneller kullanıyo yalanına kanmadığını umarım.

elixir kullanmaya başladım. zaten 4 ayda bir tel değiştirdiğimi farkettim, oldu olacak elixir kullanayım deyiverdim. 1.5 yıl önceki, alıntıdaki yorumuma göre tekrar konuşayım;
-d'addariolar gerçekten daha doğal, teknolojiyi hissetmiyorsunuz, elixirde o kaplamanın verdiği, metalik tınıyı az da olsa azaltan bir durum var. ama çok da düşünülecek bir şey değil bence.
-gerçekten de elixir çok kaygan, o zaman olumsuz görmüşüm, şu anda gayet olumlu olduğunu düşünüyorum. rahatça çalıyorsunuz. ton da oldukça "cıngıldak". şu anki müzik zevkimle çalınca çok hoşuma gitti.
-aradaki fiyat farkına (neredeyse %200) değer mi derseniz, eğer çata çota tel koparan biri değilseniz, uzun süre tel değiştirmeyebiliyorsanız değer. zira ben d'addario veya yamaha tellerle 3-4 ay çalıyordum, bunlarla 8 ayı neredeyse hiç tını kaybetmeden tamamlayabileceğimi hissediyorum.
-tüm profesyonellerin kullandığını hala düşünmüyorum :)
 
D'addariolar durdukları yerde paslanıyorlar :p Ellerim çok terlediği için çaldıktan sonra temizlemezsem 1 haftada kapkara oluyor hemen. E bi de işten güçten fırsat buldukça haftada toplasan 3-4 saat çalınca da hiç ellemeden tel kararması hoş olmuyor. Elixir'i bu yüzden hiçbişeyle değişmem :)

Ha Dean Markley Blue Steel bulursam affetmem alırım ama :) Çok az sayıda getiriyorlar ve gelince de hemen bitiyor :(
 
Daddario nun birşeyi yok. Bence sorunusuzlar. 20 yıldır kullanıyorum. Konserlerde de çok iyiler. Elixir de iyi. Bence farkları yok.
 
Daddario ile Elixir arasında dağlar dağlar dağlar ve bi daha dağlar var arkadaşlar 1 sene Daddario kullandım sadece ve son 1 senede sadece Elixir kullandım.

1-Daddario'nun taktıktan bir gün sonra yazın sıcak olduğu için üzerindeki ilk alındığındaki beyaz parlaklığın kaybolduğunu ve paslandığını gördüm aynı şartlarda Elixir'da kullandım bırak paslanmayı üzerindeki parlaklık 6-7 ay sonra bile değişmedi aynen kaldı.

2-Daddario 2-3 ay sonra entanosyon probleminin kralını yaşatırken size, Elixir aynı sertlikte ve hiçbir kullanım ile beraber nota kayması ve entonasyon problemi yaşatmadı.

3.Daddario tonunuza çok birşey katmazken Elixir farkedilcek düzeyde parlaklık katıyor tonunuza.

4.Daddarionun en çok satılan modellerinde özel bie birleşen yoktur fakat Elixir Super NanoWeb tellerinde tellerin üzerini ultra ince bir plastikle kaplamıştır özel bir formülle bu anlattığım farkların oluşmasındaki en büyük neden budur.


Arada tabi fiyat farkıda var ben Elixir SuperLight Nanoweb kullanıyorum takım 30 Ytl Daddario ise 15 Ytl ama 3 tane Daddario alıcağıma gider bir tane Elixir alırım paşalar gibi 3'ünede takar.

Ve elixirin NanoWeb plastik kaplama özelliği gibi sanırım birde diğer bir formülü olucak ama onu blmiyorum ben 2senede kullanıp gördüklerimi aktardım.
 
Ses farkında ben herhangi bir değişim yaşamadım. Tellerin kararması estetik açıdan kimi ilgilendirir bilmem. Ancak Ben 6 ay boyunca Daddario tellerimi kullanabiliyorum

Teller eskiyince entonasyon problemi yaratmaz. Entonasyon sadece gitar köprüsüyle ilgili bir olaydır.

Çok kullanılan tellerde fret üzerindeki noktalarda esneme olur ve zamanla ince mi telinde notalaya basınca titreme sesi gelir. Elixir de de olur bu ama birkaç gün daha geç olabilir. Nitekim konser veriyorsanız o gün tellerin her şekilde değişmesi lazım.

Elixir tellerin ton farkı yaratma ihtimali var, çünkü malzemesinde biraz farklılık var, bu da tona etki edecektir. Keyif meselesi tabi.
 
Tel kararma yaptıktan sonra paslanır ve Daddario üzerinde fazlasıyla kir tutar bu yüzden.

Elixirin yine bu yüzden üzerinde olan extra teflon gibi bir maddeyle dışardan gelen kirlerin tele yapışması engellenmiş.

Daddarioyu temizlicem diye altını kazırken Elixir'de bu kirlenme olmuyor bile.

Entonasyon problemi olarak anlatmak istediğiminde telden kaynaklanan ses kayması olduğunu belirtmek için yazdım entonasyonun başka birşey olduğunu biliyorum fakat yinede bir nevi bildiğimizde entonasyona yakındır problem.

Ayrıca arada iki katı bir fiyat farkı var bu fiyat farkıda sadece "Keyif meselesi" olamaz...

Yani Elixir'ın bu konudaki üstünlüğü çok bariz kanıtlanmış birşeydir Türkiye ve Dünya çapında.
 
Yaklasik 3 senedir Elixir kullaniyorum. Daha onceleri pek yoktu piyasada zaten, cogu kisi gibi d'addario kullaniyordum.

Tercihimdeki en buyuk sebep uzun omru olmasi ve kesinlikle yari yolda birakmamasi.

Danalar gibi bend kullanan ve tremoloyla oynayan bir insan olarak elixir'lerin kopmadan cok once omrunu tukettiginin sinyallerini ic kirilmalarla verdigini soyleyebilirim. Hatta soyle soyleyeyim; hicbir elixir telim kopmadi su ana kadar. Genelde sarimli teller icerden kirilip cizirti yapmaya basladigi icin degistirdim telleri. Bu acidan cok guvenilir.

Ayrica standart tellerde korozyon, kararma, paslanma kacinilmaz olarak gorulen olaylar. Bu durumda ne kadar bakim yaparsaniz yapin telin uzerinde rahatsiz edici puruzlu bir yuzey olusuyor. Elixir nanoweb kapli oldugu icin nemli pamuk bez ile silin, ardindan biraz dunlop string glide, yepyeni ve dadindan yenmeyecek hale geliyor.

Tonal olarak parlaklikta bir miktar kayip oldugu dogru olabilir. Ama d'addariolar 1 haftada cok daha rezalet bir hale geliyorlar zaten.

7 telli bir gitar aldim ve ne yazik ki d'addario'ya donmenin kabusunu yasiyorum su siralar. Her an ince mi elimde kalacakmis gibi hissediyorum. Istanbulda elixir 7 telli seti var mi bilmiyorum ama, ankarada bulamadim.
 
PhoibosApollon demiş ki:
7 telli bir gitar aldim ve ne yazik ki d'addario'ya donmenin kabusunu yasiyorum su siralar. Her an ince mi elimde kalacakmis gibi hissediyorum. Istanbulda elixir 7 telli seti var mi bilmiyorum ama, ankarada bulamadim.

elixir 6 tel set + başka marka 7.tel kullanabilirsin, 7. tel kolay kolay çürümeyeceği için problem yaşamazsın çok.
 
belki inanmayacaksınız ama 7 aya yakın bir süredir elixir kullanıyorum 0.9 sanırım nanowebden okadar bende okadar abartı hareketlere banamısın demedi bir miktar paslandı tabi ama dean markley yada dadario gibi değil
 
KaRaBaSH demiş ki:
PhoibosApollon demiş ki:
7 telli bir gitar aldim ve ne yazik ki d'addario'ya donmenin kabusunu yasiyorum su siralar. Her an ince mi elimde kalacakmis gibi hissediyorum. Istanbulda elixir 7 telli seti var mi bilmiyorum ama, ankarada bulamadim.

elixir 6 tel set + başka marka 7.tel kullanabilirsin, 7. tel kolay kolay çürümeyeceği için problem yaşamazsın çok.

Evet oyle yapmayi dusunuyorum, uzerindeki stock teller hallolunca. Zaten elixirin yedi tellisi yog imi$.
 
Başlık bence saçma olmus, Elixir vs. 3 paket dadario olarak degiştirilmeli.. :p

hayatımda hiç elixir kullanmadım, dr ve dadario kullanmıyorum hangisini bulursam onu alıyorum... tembel bi insanım su telleri caldıktan sonra silme olayını yapamıyorum, bi takım tel bir ay gider bana....
 
Fender tel taktım, başka hiçbirşey bulamadım :D Önce karardı, sonra bakırımsı oldu, sonra beyazladı paslandı birşeyler oldu, teli takalı iki hafta oldu, her seferinde Dunlop'un tel temizleyicisiyle güzelcene temizliyorum çaldıktan sonra , ama şu anda pas içinde, nefret ettim..
D'addario'dan tiksindim hemen paslandığı için..
Elixir bana 7 hafta gitti, gerisini gidemedi floyd rose la gaza gelip kopardım :)
Bir de arada Tünel'e yürümeye üşenip Pera'dan ESP tel almıştım, ki sevdim onları hem ucuz hem güzel tellermiş.. Dunlop telleri de denemeyi istiyorum, nerde bulurum bilen var mı :) ?
 
D'addario piyasada fazla bulunduğu için tercih ediliyor sanki. :) Exilir bulsam onu alacagim.Son iki ayda ikinci setim.6 ay tek setle de çaldığım oldu.Abartıp 1 sene o siyahlıkla çaldığımda...Yarı mamut çok terleyen birisi olarak :D kararan(paslanan) tel parmaklara çok fazla yapışıyor ve pratik yaparken bile katlanılmaz oluyor.Ton olarakta çok fazla düşüyor.Son 1 yıldır ekipman sorunlarından iyice soğumuştum.En ufak bir sorun bile canımı fazla sıkıyor.D'addario sorun çıkarmak için yeterli.
 
Bende uzun süredir Dadario kullandım gerçekten 3 gün içinde paslandı gitti cok kötüydü,ama tonlar ilk başlarda güzeldi gerçekten lafım yoq,ama b u lazım değil bana,bana kalırsa elixir teller kesinlikle tercih edilmeli kullanmalı,alınmalı ,aldırtmalı :)
üstündeki kaplamanın var old.nun farkında bile olmuyorsunuz süper kaygasn harika tonalr daha canlı sustain daha fazla , cızırtı daha az,gerçekten veridği 30 ytl ye okadar deydiki anlatamam hiç düşünmeden alın derim pişman olmayacaksınız..
 
Ton ve ses olarak farklı yorumlar var ama ortak görüş şu ki ben de %100 katılıyorum, daddario taktıktan 1 hafta sonra hurdalıktan gelmiş görüntüsü veriyor, elixir ise ne zaman değiştirdiğimi bile hatırlamıyorum, o kadar cillop gibi duruyor hala üzerinde gitarın. Sahne ve kayıt başka bir olay ama ev kullanıcısı için daha pahalı bile olsa elixir uzun vadede daha hesaplı our.
 
Ben elixir'i 2 yıl önce kullanmıştım bir süre boyunca. O zamanlar bir hafta sonra tel kopuyordu. Bıkmıştım. Demek ki toparlamış. Eyvallah.
 
Geri
Üst