Dark-Saga demiş ki:melihbozkurt84 demiş ki:arkadaşlar bu tel süresi yada kararması mevzuu biraz çalan insanla alakalı bence.yani kimi insanların elleri su gibi terliyo çalarken.kimisinkide hiç terlemiyo.yani eli terleyen adamın telleri çabuk kararır ve ömrüde kısalır teller cımcılık su içinde olduklarından.ama eli terlemeyen adamın ne teli kararır nede ömrü kısalır.daha uzun süre aynı tel takımını kullanabilir.yani bence insandan insana değişen bi olay bu.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀
Doğru tabi ama oksidasyon sadece ter sonucu oluşmaz.
Teller havayla temas etmeye başladığı anda kararma da başlar.
hocam iyi demişsinde şöyle bişey var.haziran başında aldığım gitarıma 0,10 dadario taklımı taktırdım.ve hala bembeyaz duruyolar.isterseniz fotolarını yollıyım.ve günde en az 2 saatte çalıyorum.yani tellerin oksidasyonu havadan çok ıslaklıla alakalı.yani metal bi kaşık nasıl yhavadan dolayı kararmazsa.bunlarda öyle.metal kaşığı 2-3 gün dua bırakırsanız paslanmaya başlar.tellerdede terlemeyle alakalı okidasyonu.ben açıkçası akord yaptıktan sonra farklı yerlerden notaların birbirini tutup tutmadığını kontrol ediyorum.ufuk bi tutmamazlık varsa değiştiririm.ama tutmamazlık yoksa aylarda geçse değiştirmem.tabii konser program gibi etmenler yoksa.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀