D'addario v.s. Elixir

bence her zaman taze tel iyi gelir.

1 takım elixir alıncağına 3 takım muhtelif gitar teli alınır kullanılır,en azından profesyonelseniz en sağlıklısı bu olur.
yok zaten kendi çapında uğraşan insanlarsak bence 1 takım tele 30 kağıt(izmirde hele 45 ytl) bayılmak benim için çok gereksiz mesela.
bir tane fast fret veya tel bakım solüsyonu alıp düzenli bi şekilde temizlersek telleri daddarionun da başka standart tellerinde ömrü gitgide artar.
 
benim gibi 3 aydan önce tel değiştirmiyorsan ve bir yerden sonra temizleme solüsyonları da fayda vermiyorsa (zira paslanırken telin kendisini alıp götürüyor oksitlenme, pas sökülünce de solüsyonla falan, tel incelmiş oluyor anlaşılacağı gibi) elixir iyi. ama ben 2 haftada bir tellerimi değiştiririm, değiştirmezsem rahat edemem, değiştirmesem de koparırım diyen biri için elixir dünyanın en mantıksız yatırımı. tercih meselesi yani.
 
Roto Sound ,009 derim tek geçerim. Bulursanız deneyin pişman olmayacaksınız. D'addario gibi insanı çileden çıkaran bir tel değil baya bi kaliteliler hem kısa bir süre içerisinde kazık gibi olup sertleşmiyorlar. Ancak bulması sorun galiba Ankara'da...
 
İyi de, gitar telli zaten takıldıktan 2 gün sonra kararmaya başlar bu normal. Fender tel de olsa, d'addario tel de olsa bu aynıdır. 3 haftada bir tel değiştirsem maliyet ilginç boyutlara ulaşır toplamda. : D Tabi yoğun bir şekilde program yapan bir gitarist için durum öyle olabilir. Ama standar evde çalım için bir tel rahat 3 ay gider.
 
ya birde Kilitli gitarlar için düşünemiyorum ben bu tel değiştirme olayını sürekli,hadi benimki sabit köprü Floyd Rose olanlar için resmen işkence halini alır sürekli tel değiştirmek,bence konuşulcak tartışılacak birşey yok,ALın elixir kullanın rahat edin..
 
kenna demiş ki:
İyi de, gitar telli zaten takıldıktan 2 gün sonra kararmaya başlar bu normal. Fender tel de olsa, d'addario tel de olsa bu aynıdır. 3 haftada bir tel değiştirsem maliyet ilginç boyutlara ulaşır toplamda. : D Tabi yoğun bir şekilde program yapan bir gitarist için durum öyle olabilir. Ama standar evde çalım için bir tel rahat 3 ay gider.

elixir gararmaz. yasasin elixir. hepimiz elixiriz.
 
Atalay demiş ki:
Dean Markley konserliktir ve ömrü çok kısadır. Şahsen hiç sevemedim. Hemen hemen bir hafta içinde "dağılır" o teller. Konserlerde tercih edilir ama bir iki teli çoğu benzer takım tellerdekinde farklı kalınlıktadır. Tremololu gitarlarda sadece Dean Markley'e göre ayar yapmak gerek. Çok dertli teldir yani. Sürekli Dadraio kullanırken birara Dean Markley kullanırsan tremolo ayarı gerekir.

Buna katiliyorum. Özellikle farkli kalinlik davasina. Ben yaklasik 1 yildir dean markley blue steel kullaniyordum, son sefer degisiklik olsun diye d'addario denedim. Floyd rose bir yamuldu.. düzeltene kadar 15 dakka ugrastim valla. Ama arada cok da fark göremedim.

Benim de elim inanilmaz terler. Calisirken yanimda hep cok hafif nemli bir havlu olur hatta. Ve her tel illa ki karariyor. Ama kararmasinin estetik disinda bir zararini görmedim. Asil zarari olan tellerin paslanmasi... bu facia oluyor. Bir iki saat gitar calip silmeden yerine koyarsam.. üstüne de bir iki gün gitara ellemezsem teller hemen paslanmaya basliyor. Slide ve bend'ler cok rahatsiz ediyor hatta 1.5'luk bend'lerde elleri ciddi sekilde acitabiliyor. Bu yüzden illa ki telleri silmem gerekiyor (en azindan ince 3 teli).

Silmeyi de söyle yapiyorum: Ince bir bezin kenarini köprünün ordan telin altina sokup telin etrafina sariyorum. Isaret parmagiyla telin altindan, bas barmagiyla telin üstünden bezi sIkIstiriyorum. Sonra bu sekilde bezi esige kadar kaydiriyorum. Tel boydan boya silinmis oluyor böylece. Bu islemi tek tek 3 ince tel icin de yapiyorum. Kalin telleri söyle kaba bir silmek yeterli oluyor.

Ben hobi amacli caliyorum gitari. Ayni teli rahatca aylarca kullanabiliyorum bu sekilde. Teller kisa sürede karariyor ama hala rahatca calinabiliyor.
 
Bugün DR'ın Hi-Voltage'ından aldım hoş birşeye benziyor gerçi daha takmadım :p .. Bu arada IsKeLeToR telleri değiştirmek Floyd Rose'da o kadar zor değil benim asıl vaktimi alan perde aralarını temizlememdi, klavyeyi yağlamamdı fretleri parlatmamdı zart zurt.. Telleri takmak maksimum 15 dakika :) ..
 
434865vm0.jpg



bahsettiğin resim buysa evet ilginç bi poz gerçekten.elindeki teller ciddi anlamda iyiler.özellikle pinch ler için çok uygunlar.ve bendlere özellikle cok dayanıklılar.kullanıcısının hayvanlıklarına dayanabilmeleri için yapılmışlardı nede olsa :D
 
elixir kopunca insan ağlamaklı oluyor :D vicdan azabı cekiyor.o yüzden ucuz tel alıp sıksık değiştirmek en temizi.D'addario yada ayarında tel alıp sıksık değiştirmek daha mantıklı.klavyeyi sıksık temizlersiniz hemde :D
 
Guitar world dergisin bi sayısında daddario nun vidyosu vardı şahit oldum gayet hijyenik ortamda el değmeden hoş kokulu gübreler kullanılarak yetiştiriliyorlar arkadaşlar öyle demeyin :D
 
Ben de dün bir takım DR aldım. Aslında her zamanki gibi D'Addario alıcaktım ama Senkopta yokmuş, soğukta geri dönmeye de üşendiğimden bir de bunu deneyeyim diyerek DR aldım. Adam çok methetti ama bakalım. Kullanıp görücez.

İlk izlenimlerim gayet olumlu, onu söyleyebilirim :D
 
Çok ilginç bir olay başıma geldi: Arkadaş geçen gün stratına Fender 9 numara takım tel takmiş. Genelde çok sert takım teldir. BU yumuşacıktı nedenini anlayamadım.

Yine de Fender kullanmayacapım tabi. :p

Ben Daddario'ya devam. Yalnız konser için Elixir'e evet! :p
 
ernie ball kullandım ve vazgeçemedim tonu parlak ve kolay kolay eskimiyor.sanırım vaide ondan kullanıyordu...tremolo hareketleri vs teknik şeylere çok iyi yanıt veriyor bence kesinlikle öneririm.en azından bikez denemeye değer...
 
Geri
Üst