mixing&mastering(hypocrisy)

  • Konuyu açan chemicalwarfare
  • Başlangıç tarihi
C

chemicalwarfare

Arkadaşlar merhaba bu aralar hypocrisy e aşırı şekilde taktım.Albüm sesleri mükemmelin ötesi.Acaba bilgisayar ortamında böyle seslere ulaşabilir miyiz?Ben de uzun süredir mixing de cubase,mastering de wavelab ile uğraşıyorum;fakat hiç onların albüm sesleri gibi ses elde edemiyorum.Acaba gitarları plugin ile dijitalleştirmek mi gerekiyor bunun için guitar rig mi kullanmalıyım?

Adamlar mastering de kaydın sesini öyle bir açıp öyle de bir gürültülü ortam veriyorlar ki tam istediğim ama nasıl?Bilgisayar da olmaz mı?Sanki kayıt başka bir ortama aktarılıyor.Dediğim gibi sesler aşırı yüksek ve gürültülü bir ortam var.Hele her albümde olduğu gibi kayıtlar sanki stüdyoda alınmamış başka bir ortama aktarılmış.

Audigy2 zs platinium pro ses kartım var...Ben de onlar gibi sesleri açmaya çalışıyorum ama bu sefer de pörtlemeler oluyor.Acaba yanlış plugin mi kullanıyorum ya da ben de mi bi şey var.Steinberg mastering tools ta kullanıyorum ama olmuyor.

Bu adamların albüm seslerine bilgisayar ortamında ulşamak için önerebileceğiniz plugin,program...vs varsa lütfena yardım edin arkadaşlar.Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
O adamda çok süper ekipman(http://www.pain.cd/ente.htm) ve 10 yılı aşkın bir tecrübe var. O tip bir sound elde etmen biraz zor yani, bunun kayıt ekipmanı dışındaki aletlerle de alakası var biraz. Hevesini kırmak gibi olmasın ama çok zor be abi :)

Teknik yönden bilgi toplamak istersen yukarılarda kayıtlarla ilgili bir-iki başlık var, oraları çok detaylı bir şekilde okursan çok şey kaparsın. Onun dışındakiler yukarıdaki kriterlere bağlı :)
 
Valla bunun bi yolu olmalı sadece ekipman işi diil.Tecrübede elbette çok ama çoook önemli....
 
Ona bakarsınız metallica da da hayvan gibi sistem+tecrübe var ama kayıtlar bu kadar iyi diil....
 
Konu çalmak olsa haklısın, idare eder bir ekipmanla yetenekli eller birleşince neler neler olur... Ama kayıtta bu böyle değil maalesef. Yani iki program iyi bir bilgisayarla olması çoook zor şeyler bunlar.
 
Sonuçta teknoloji olayı ama hardware artık software a dökülmüş çoğu şeyde olduğu gibi elinin altındaki hayvani mixer da yer alan efektlerin hepsi artık pc ortamında plug-in adı altında sunuluyor.Açıkçası ben yeterli bilgi sonucunda yapılabileceğine inanıyorum.Ancak dediğim gibi yeterli bilgiyle ama bu bilgiyide paylaşıcak pek kimse yok herhalde...
 
Chemicalwarfare, ses mühendisleri, mastering mühendisleri, tonemaisterlar, kaydı almaya çalışan her insan evladı, heleki böyle geniş kitlelere yayılacak müzikleri kaydetme/prodüksiyonunu yapma şerefine nail olabilecek yetenekte ve şansa sahip kişiler, o çok beğendiğin sesi elde edebilmek için, yıllarını çalışarak, tecrübe ederek pratik yaparak geçiriyorlar. Bahsettiğin müziği tanımıyorum, ancak canlı enstruman içeriyorsa milyonlarca dolarlık stüdyolarda, milyonlarca dolarlık ekipman ile, tecrübesine paha biçilemeyecek kişilerin eli altında o kaytların yapıldığını unutma.

Bilgisayarda bir tuşa basıp bu sonucun çıkmasını beklemek o insanlara biraz haksızlık yapmak olur. Bunu öğrenmek için insanlar ömürlerini veriyorlar. Bu kadar kolay olsa bir özelliği olmazdı.

Yapılması gereken, elden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak. Bu bir bilgisayar, bir yazılım ile olacak iş değil kısaca.
 
Geri
Üst