Açıkçası bütçeyi biraz daha arttırmak gerekiyor yani şu an 35 bin civarına iyi bir gitar ben pek görmedim. Ortalama derecede hepsi. Dediğim gibi sap kalınlığı ve şekli çok mühim. İnsan çaldığı gitara alışıyor falan ama daha rahata geçince vay be diyor. O yüzden ben ibanez'den başka bulamadım. Yine de ESP LTD'nin ultra thin U olan modelleri var, 90 bin civarındalar, Schecter de extra thin u gibi modelleri var, arada tek tük...
Mesela bende şu an 30-35 bin civarı Schecter Omen Extreme 6 FR var (hiç memnun değilim). Klavye üzelliği thin C yazıyor. Jackson ya da charvel speed neck profiline kıyasla dağlar kadar fark var. Tamam jackson muadili daha pahalı bir gitar ama işte ilk neck meselesine dikkat etmek gerekiyor. Al sat, değiştir sık yapmıyorsanız alabileceğini en konforlu sap alın derim. Buna da maalesef şu an 35 bin yetmiyor.
Bahsettiğim gitarın floyd rose'u gayet iyi yani, 35 bin civarında gitarlarda kullanılabilir bir floyd rose bulabilirsiniz gibi ama tabii o da biraz riskli, her marka modelin durumu farklı. Onda da ne kadar pahalı o kadar iyi diyebiliriz.